MANHATTAN. Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ “INDIANS” ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ $24 ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΛΑΝΔΟ (ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ)

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Την 24 Μαίου 1626, ο Ολλανδός άποικος, Πίτερ Μίνουιτ, “αγοράζει” από τους Ινδιάνους το νησί http://indians-line.blogspot.gr/του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει αντικείμενα αξίας… 24ων δολαρίων. Το 1624 η ολλανδική εταιρία Dutch West India Company ίδρυσε στο νότιο τμήμα του νησιού το Νέο Άμστερνταμ.ως ένα σταθμό εμπορικών συναλλαγών.

Ο Πίτερ Μίνουιτ ήρθε δύο χρόνια αργότερα και μια απο τις πρώτες ενέργειες του, ως νέος κυβερνήτης, ήταν να “αγοράσει” το νησί. Η έννοια “ιδιοκτησία” ήταν εντελώς άγνωστη στους Ινδιάνους (και η λέξη) , που είχαν κοινή και προσωρινή κατοχή στην γή,αφού κινούνταν διαρκώς για να βρουν τροφή, δημιουργώντας καταυλισμούς.

Έτσι, σε αντίθεση με τους “πολιτισμένους” αποικιοκράτες, θεωρούσαν πως η γή, το νερό, τα δάση κ.α ανήκουν σε όλους και δεν μπορούσαν να καταλάβουν την λέξη “ιδιοκτησία”.

filoitexnisfilosofias

Για αυτό και στην πραγματικότητα δεν υπήρξε “εμπορική συμφωνία”. Οι ινδιάνοι πιθανότατα δέχτηκαν τα “δώρα” των αποικιοκρατών γιατί νόμιζαν ότι αυτοί ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την γη περιστασιακά για τις βασικές ανάγκες τους, όπως έκαναν οι ίδιοι. Δεν μπορούσαν ούτε να καταλάβουν, ούτε να φανταστούν κάποια άλλη χρήση.

Μετά από λίγο θα παρακολουθούσαν έκπληκτοι τους Ευρωπαίους, να φτιάχνουν φράχτες και φρούρια, να βάζουν ένοπλους φρουρούς, φόρους και διόδια και να αλληλοσκοτώνονται (η να βάζουν άλλους να σκοτωθούν) για δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Οι “συμφωνίες” συνεχίστηκαν (μετά τους Ολλανδούς αποικιοκράτες, ήρθαν οι Άγγλοι κ.α) , μαζί με την εξόντωση των Ινδιάνων. Από τα πρώτα χρόνια της “ανακάλυψης” της Αμερικής, μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, εξοντώθηκαν περισσότεροι από 100.000.000 Ιθαγενείς. Είναι το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πηγές: “Peter Minuit, Dutch Colonial Governor”, Encyclopedia Britannica, “Peter Minuit [1580-1638]
Director of New Netherland”, New Netherland Institute, “Η γενοκτονία των Ινδιάνων–Ένα ξεχασμένο Ολοκαύτωμα”.
Praxis Review

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: “ΑΣΠΛΑΧΝΟΙ ΙΝΔΟΙ ΑΓΡΟΙΚΟΙ” ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ !

Οι Ινδιάνοι δεν ξεχνούν το μεγαλύτερο αλλά λιγότερο συζητημένο ολοκαύτωμα

Η ιστορία της περούκας και οι Ινδιάνοι

ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Το Συμβούλιο των Αυτοχθόνων Αμερικανών προσφέρει αμνηστία στα 240 εκατομμύρια λευκών μεταναστών χωρίς χαρτιά

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΜΑΟΡΙ ΣΤΗΝ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ!

«Δεν είναι θέμα χρημάτων: είναι περιβαλλοντικό και πολιτιστικό ζήτημα» ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ! ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ!

………

Βόρεια Ντακότα – ΗΠΑ: Νίκη των Ινδιάνων και των κινημάτων!

………

ΔΕΙΤΕ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ»-ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ «HER MAJESTY THE QUEEN» ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ(ΙΝΔΙΑΝΩΝ) ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ…

Ο ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

…………………………………………………………………………….