LIBYAN PM: “Η ΛΙΒΥΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Libyan PM: We are not coordinating with Haftar in Benghazi

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Abdul-Hamid Dbeibah, είπε στο Al Jazeera σε συνέντευξή του την Τρίτη – που θα μεταδοθεί την Τετάρτη – ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας δεν συντονίζεται με τον Khalifa Haftar στη Βεγγάζη, αλλά μάλλον συντονίζεται με αστυνομικούς μηχανισμούς και τον δήμαρχο της Βεγγάζη.

Ο Dbeibah πρόσθεσε στη συνέντευξη ότι υπήρχαν υλικοτεχνικά ζητήματα που εμπόδισαν τη σύγκληση της Κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας στη Βεγγάζη, δεσμεύοντας να πραγματοποιήσει συνάντηση εκεί σύντομα. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας εργάζεται για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης και για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι ήθελε το σύνταγμα, τις εκλογές και το τέλος της μεταβατικής φάσης στη χώρα.

Ο Dbeibah επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του έχει ενώσει το 80% των κρατικών θεσμών, εκτός από το στρατιωτικό, εξηγώντας ότι η Κοινή Στρατιωτική Επιτροπή 5 + 5 είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ενοποίησης του στρατιωτικού θεσμού στη Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του έρχεται σε αντίθεση με την Ελλάδα όσον αφορά την εκτίμησή της σχετικά με το μνημόνιο οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων Λιβύης-Τουρκίας, το οποίο εξυπηρετεί τα δικαιώματα των Λιβύων. “Θα παραμείνουμε στο θαλάσσιο μνημόνιο με την Τουρκία. Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες.”

Ο Dbeibah είπε, δείχνοντας ότι υπάρχουν τώρα καλά σημάδια για την απόσυρση των μισθοφόρων από τη Λιβύη και ότι είχε αισθανθεί αυτά τα σημάδια στις συνομιλίες του με αρκετούς ηγέτες χωρών.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………

ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΟΖ: “…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ…” !!!

ΚΟΛΑΦΟΣ… Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟ-ΔΕΝ-ΔΙΑ…

ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ, ΑΟΖ, ΚΛΠ…

……………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.