Παραίτηση “βόμβα” του καθηγητή ιατρικής Π. Βλαχογιαννόπουλου απ΄την επιτροπή Ε.ΦΑΡ. του Ε.Ο.Φ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ (βίντεο) ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Παραίτηση “βόμβα” απ΄την επιτροπή του ΕΟΦ : Την παραίτησή του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑΡ.) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) υπέβαλε o καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος. Στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια..

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ: Εμβόλιο AstraZeneca: Αρνήθηκε τον εμβολιασμό ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 98.4 … ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ !!!

…………..

Βόμβες Βλαχογιαννόπουλου: Η επιστολή της Astra Zeneca για τις θρομβώσεις και το περιστατικό ακρωτηριασμού

https://www.oncamera.gr/eidiseis/ellada/item/7535-vomves-vlaxogiannopoulou-i-epistoli-tis-astra-zeneca-gia-tis-thromvoseis-kai-to-peristatiko-akrotiriasmoy

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 26-3-2021

Σε αποκαλύψεις-βόμβα προχώρησε ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, σχετικά με περιστατικό ασθενούς που υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του σκέλους, λόγω θρόμβωσης, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της Astra Zeneca, στην Ελλάδα, αλλά και για ύπαρξη επιστολής της εταιρείας που αναφέρεται στην πιθανότητα θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρομβοπενίας.

«Μας λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν;»

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σε ό,τι αφορά στην πρώτη περίπτωση, η ασθενής τις προηγούμενες ημέρες είχε υποβληθεί σε εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra Zeneca και ενώ το περιστατικό σύμφωνα με την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, είχε αξιολογηθεί ότι είχε πιθανή (possible) σχέση με το εμβόλιο, «ο υπουργός Υγείας την άλλη μέρα στις ειδήσεις ανέφερε ότι “εμείς δεν έχουμε παρατηρήσει θρομβώσεις. Ενα περιστατικό συζητήθηκε από τους γιατρούς και τελικά αποκλείστηκε η συσχέτιση».

«Τελικά μας λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν ή όχι;» αναρωτιέται στην επιστολή του που απέστειλε ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, προς τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, την οποία διάβασε αυτούσια στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84.

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος είναι υπέρμαχος των εμβολιασμών και μάλιστα στη συνέντευξή του, μίλησε εκτενέστατα υπέρ των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης και να ενθαρρυνθούν οι γιατροί σχετικά με την συστηματική παρακολούθηση των εμβολιαζομένων και τη λεπτομερειακή καταγραφή των συμπτωμάτων που τυχόν παρουσιάζουν, δεδομένου ότι πρόκειται για νέο εμβόλιο, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη (μαζική έκταση) στον πληθυσμό.

Έχει στείλει επιστολή

Στο σημείο αυτό αποκάλυψε επίσης ότι η ίδια η εταιρεία έχει στείλει επιστολή, η οποία έχει καθυστερήσει να κοινοποιηθεί στους επαγγελματίες υγείας επιφορτισμένους με τους εμβολιασμούς.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής, επικαλούμενος νομικά κωλύματα.

Οταν όμως του γνωστοποιήθηκαν οι πρόσφατες οδηγίες Υπηρεσιών Υγείας του Καναδά, που αναπροσαρμόσθηκαν μετά από αντίστοιχη προφανώς επιστολή της Astra Zeneca προς τους επαγγελματίες υγείας και το γενικό πληθυσμό, δεν δήλωσε ότι πρόκειται για διαφορετικό περιεχόμενο.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από το κείμενο των εν λόγω οδηγιών στον Καναδά:

Τα κυριότερα σημεία

1ον: Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όσον αφορά την εμφάνιση σημείων και συμπτωμάτων θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρομβοπενίας.

2ον: Οι ασθενείς θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια εάν αναπτύξουν τα ακόλουθα συμπτώματα: δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια ή κοιλιακό άλγος μετά τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca.

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν τα ακόλουθα: ξαφνική εμφάνιση σοβαρών ή επίμονων πονοκεφάλων που επιδεινώνουν ή θολώνουν την όραση αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό ή εάν εμφανίσουν μώλωπες ή μικρές κυκλικές ερυθρότητες (σε τοποθεσία διαφορετική από το σημείο της ένεσης) και που εμφανίζονται λίγες ή περισσότερες μέρες μετά τον εμβολιασμό.

Στις οδηγίες στον Καναδά, τέλος, έχουν προσθέσει:

Μείζον πρόβλημα

Όπως αναφέρει το in.gr: «Αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την εμφάνιση ορισμένων κλινικών σημείων και συμπτωμάτων που απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια».

Η μη κοινοποίηση της επιστολής αποτελεί μείζον πρόβλημα δεδομένου ότι τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι εμβολιαζόμενοι έχουν πλήρη άγνοια των δεδομένων και είναι εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση, η οποία πέρα από τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία τους, είναι δυνατόν να καταφέρει σοβαρό πλήγμα και να διαταράξει την ομαλή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λόγω της σύγχυσης που προκαλεί εκ των πραγμάτων, σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιαννόπουλο.

………………………

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 30-3-2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !!!

…………………………

Παραίτηση “βόμβα” του καθηγητή ιατρικής Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου απ΄την επιτροπή του ΕΟΦ: ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

https://esynidisi.blogspot.com/2021/04/paratisi-kathigiti-iatrikis-apo-tin-epitropi-eof-apokriptoyn-thanatifores-parenergies.html

Διαβάστε την επιστολή

«Παρακαλώ όπως αντικατασταθώ από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τους ακόλουθους λόγους:

Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο. Η συνήθης τακτική της ήταν σε κάθε τέτοιο φαινόμενο που της αναφερόταν μέσω κίτρινης κάρτας, να αναζητά όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση και να αποδίδει σε αυτούς (αν υπήρχαν) την θρόμβωση, αγνοώντας έναν σημαντικό παράγοντα, ήτοι την χρονική συνάφεια του γεγονότος με τη λήψη του εμβολίου. Αν δεν υπήρχαν εμφανείς παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση η Επιτροπή συνήθιζε να αναβάλλει μια τελεσίδικη απόφαση με το αιτιολογικό ότι η περίπτωση μελετάται.

Στην περίπτωση της θανούσης ασθενούς του Γ.Κ.Ν. Αθηνών η απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει ήταν εξοργιστική: Θυμίζω ότι η ασθενής την 7η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό με εμβόλιο Astra-Zeneca ανέπτυξε έντονο πονοκέφαλο και την 9η ημέρα εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβωτικής αιτιολογίας, ακολούθως δε θρομβοπενία που ανάγκασε τους γιατρούς να διακόψουν παροδικά την ηπαρίνη και τότε η ασθενής ανέπτυξε θρόμβωση σε κεντρική αρτηρία του ενός κάτω άκρου και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του εν λόγω άκρου. Η μετέπειτα νοσηλεία υπήρξε εργώδης και επιπεπλεγμένη και τελικώς η ασθενής κατέληξε. Με δική μου προτροπή η επιτροπή αποφάσισε τελικώς να πιθανολογήσει συσχέτιση του εμβολίου με τις θρομβώσεις με την λέξη «possible», ζήτησα δε να καταγραφεί η απόφαση και να ενημερωθεί το Υπουργείο και η Επιτροπή Εμβολιασμών. Αντί αυτού την επομένη Εσείς ανακοινώνετε ότι κανένα περιστατικό θρομβώσεων σχετικών με τον εμβολιασμό δεν έχει παρατηρηθεί στη χώρα μας, ένα ήταν υπό συζήτηση αλλά δεν απεδείχθη συσχέτισή του με το εμβόλιο.

Η Ε.ΦΑ.Ρ δεν έχει ένα μόνιμο, θεσμικό τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Εμβολιασμών. Η συνεργασία των δύο επιτροπών είναι περιστασιακή και απρογραμμάτιστη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά περί του πώς αποφασίζει η Επιτροπή Εμβολιασμών επί θεμάτων που αναφύονται όπως αυτά των πιθανών επιπλοκών των εμβολίων.

Αποτελεί καταισχύνη για το ιατρικό προσωπικό της Ε.ΦΑ.Ρ. η ομόθυμη συμφωνία των μελών της Ε.ΦΑ.Ρ για την κοινοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της επικαιροποιημένης γνωμάτευσης του ΕΜΑ, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις, ενώ μέχρι τότε κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πιθανολόγησε συσχέτιση των εμβολίων ούτε με ένα περιστατικό θρόμβωσης. Πιστεύω ότι αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη.

Πρέπει να σας αναφέρω ότι είμαι ένθερμος θιασώτης των εμβολίων, παρακολουθώ πάνω από 10 χιλιάδες ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και σε όλους πρότεινα εμβολιασμό με το διαθέσιμο κάθε φορά εμβόλιο, χωρίς να ξεχωρίσω κανένα από τα διαθέσιμα εμβόλια στην πατρίδα μας. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα και να είμαστε διαφανείς και ειλικρινείς. Η επιχειρηματολογία μου είναι: Ναι λοιπόν έχουν περιγραφεί σπάνια περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο της A-Z (αλλά και με το εμβόλιο της Pfizer απ’ ότι μαθαίνω) αλλά αυτά είναι όντως σπάνια, και εργαζόμαστε έντονα για την μελέτη των μηχανισμών των θρομβώσεων και την πρόληψή τους. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν είναι μόνος του. Στα περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων προϋπάρχει πονοκέφαλος που αν δεχτούμε ότι μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο είναι ένα σημάδι που μας πυροδοτεί να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα και να αυξήσουμε την επιτήρηση.

Με βάση όσα σας εξέθεσα κ Υπουργέ γίνεται εμφανές ότι τα αξιακά μου πρότυπα δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην Ε.ΦΑ.Ρ. και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου».

Με τιμή

Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος

Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας

Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

…………………………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”