Μητσοτάκης: Λάθος του Μακρόν το βέτο για τα Σκόπια ! ΡΕ ΚΟΥΛΗ… ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ “ΣΚΙΣΕΙΣ” ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ! τελικα παει το καλσον…

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Λάθος του Μακρόν το βέτο για τα Σκόπια

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση παράγει πολλές περισσότερες “ειδήσεις” από αυτές που μπορεί να “χωνέψει” ο ψηφοφόρος και ειδικά εκείνοι που την ψήφισαν, μεταξύ άλλων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πόσο μάλλον, όταν η υπόσχεση που είχε δοθεί ήταν η επαναδιαπραγμάτευσή της αν όχι η κατάργησή της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, που έδωσε ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι η απόφαση Μακρόν να θέσει βέτο τον Οκτώβριο είναι λάθος. “Ελπίζω ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί”, είπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να ανοίξει τον προενταξιακό διάλογο με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία το επόμενο έτος, καλώντας τη Γαλλία να αλλάξει το βέτο της για την διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια”.

Μετά από αυτές τις συνεχείς κυβιστήσεις στο σοβαρό θέμα του ονοματολογικού, πράγματι είναι απορίας άξιον γιατί ενοχλούνται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί κύκλοι, όταν από τη δεξιά μεριά, ο Αντώνης Σαμαράς, εμμέσως πλην σαφώς, ζητάει κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ από την αριστερή μεριά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λέγει ότι στην πραγματικότητα, η ΝΔ ήθελε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, προεκλογικά έλεγε ότι θα την “σκίσει”;

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………….