ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ “ΑΙΓΑΙΟ” ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

ΔΗΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΗΡΩΑΣ…

Επιτάλιο: “Μπλόκο” για “ανθρωπιστικούς λόγους” στο θέμα των προσφύγων (photos – video)

Την ακαταλληλότητα του χώρου της πρώην βιομηχανικής εγκατάστασης στο Επιτάλιο προτάσει η δημοτική αρχή και συμφωνούν και οι κάτοικοι με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, ως βασικό επιχείρημα στην πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει εκεί κλειστή δομή.

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων φορέων του χωριού και κατοίκων και του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, των αντιδημάρχων Νίκου Κοτσώνη και Ανδρέα Βγενόπουλου και του προέδρου των Τ.Κ. Επιταλίου Γιάννη Μπαλάσκα, Ανεμοχωρίου Χρήστου Μπουλαλά, Αλφειούσας Νίκου Δημόπουλου και Αγριδίου Γιάννη Μπιρμπίλη.

Ο κ. Αντωνακόπουλος μιλώντας στους κατοίκους προέταξε ανθρωπιστικούς λόγους άρνησης στην εγκατάσταση των προσφύγων στην πρώην βιομηχανική εγκατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για λόγους ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μπορεί να δεχθεί να εγκατασταθούν άνθρωποι σε έναν τέτοιο ακατάλληλο για διαβίωση χώρο, σε μια περιοχή που τους περισσότερους μήνες του χειμώνα είναι πλημμυρισμένη και πλησίον βρίσκονται κεραίες ραδιοσυχνοτήτων που επηρεάζουν τον άνθρωπο. Ως επιχείρημα παρουσίασε και το Ποτόκι, την υγειονομική βόμβα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Πρότεινε εναλλακτικά να δεχθούν στον Πύργο, εκατό οικογένειες που θα μείνουν σε σπίτια με ενοίκιο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρότεινε στους κατοίκους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία δομής και εγκατάσταση προσφύγων εκεί.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προοπτική αυτή, λέγοντας πως δεν είναι ρατσιστές, αλλά όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Πύργου για λόγους ανθρωπιάς δεν μπορούν να επιτρέψουν τη διαβίωση ανθρώπων σε ένα τέτοιο περιβάλλον…

……………………………………………………………….

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ… “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” !! (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΟΒΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΓΑΝΩΝ “ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ” ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ ΗΛΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ Η ΜΟΝΗ ΠΟΡΕΤΣΟΥ ΣΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΕΚ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ “ΣΥΡΙΑΣ” ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ. (βίντεο)..

Τα σχόλια είναι κλειστά.