ΚΡΑΥΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΜΗΣ ΓΙΑ ΑΘΡΟΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ: “ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ…” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ…

ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Μητσοτάκης: Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΜΗΣ…

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας στο Ράδιο πρώτο 91.5 σε σχέση με το μεταναστευτικό στο νησί και τις ελλείψεις στην υγεία.
Το τελευταίο τρίμηνο η Σύμη έχει σχεδόν καθημερινά αφίξεις μεταναστών οι οποίοι αυτή την στιγμή περίπου 200 άτομα και δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν. Μάλιστα οι μετανάστες μεταφέρονται στην Κω επιβαρύνοντας επιπλέον τις δομές στο Πυλί.
« Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο. Σήμερα βρίσκονται στην Σύμη περίπου 150 άτομα και είναι πάρα πολλά για ένα τόσο μικρό νησί. Δεν είναι λύση να μεταφέρονται στην Κω. Ήταν λάθος μας που αφήσουμε το 2015 , 2016 την Κω μόνη της να αντιδράσει για το μεταναστευτικό και την δημιουργία Χοτ Σποτ. Τώρα, κάθε νησί που δέχεται μετανάστες έχει να διαχειριστεί μία ατομική βόμβα. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί οι βουλευτές, η περιφέρεια , οι αρμόδιοι δεν βρίσκουν καμία λύση.», δήλωσε με απόγνωση ο κ. Παπακαλοδούκας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι επικοινωνεί συνεχώς με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος ζητά από τον δήμαρχο να παραμένουν οι μετανάστες στο νησί και να μην μεταφέρονται αλλού διότι όσο διαμένουν στη Σύμη, σταματούν οι ροές από τα τουρκικά παράλια. « Αυτή δεν είναι λογική να μένουν στη Σύμη για να μην έρχονται καινούργιοι. Τόσα χρόνια πως φτάνουν μετανάστες σε τόσα νησιά ; « διερωτήθηκε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια θα πρέπει να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει όσα θα έπρεπε να πράξει η περιφέρεια, οι βουλευτές και άλλοι αρμόδιοι φορείς.
Μάλιστα ο δήμαρχος της Σύμης εύλογα αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι μετανάστες μεταφέρονται από τη Σύμη στην Κω και δεν μεταφέρονται στη Ρόδο. Τόνισε όμως ότι : « το καλύτερο είναι να μην υπάρχει κανένας μετανάστης σε κανένα νησί. Δεν μιλάμε για πρόσφυγες. Έχουν έρθει όλο το καλοκαίρι μαζί με τους μετανάστες και 100 Τούρκοι στη Σύμη ζητώντας πολιτικό άσυλο» αποκάλυψε ο δήμαρχος.
Όσο για το προφίλ όσων φτάνουν στη Σύμη ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι «πρόκειται για άντρες γυμνασμένους στρατιώτες οι οποίοι πρέπει να φύγουν».
Μάλιστα συνέδεσε το πρόβλημα και με τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν να εξετάσουν τους μόνιμους κατοίκους, πόσο μάλλον τους μετανάστες οι οποίοι πλέον κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί χωρίς να έχουν περάσει κανένα ιατρικό έλεγχο. Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε ιατρούς ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει μιλήσει πολλές φορές με σύμβουλο του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, αλλά ο ίδιος του ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία λύση στο πρόβλημα. Ο δήμαρχος ζητά να έρθουν στο νησί γιατροί και οδηγοί ασθενοφόρου καθώς πλέον υπάρχει μόνο 1 αγροτικός γιατρός στη Σύμη και οι οδηγοί είναι εθελοντές. Μάλιστα το ιατρείο δεν έχει καν καθαρίστρια ενώ όλα αυτά υποτίθεται στον 21ο αιώνα είναι αυτονόητα. Μάλιστα ο κ. Παπακαλοδούκας απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση μέσω του Ράδιο Πρώτο σε ιδιώτες γιατρούς λέγοντας ότι εάν έχουν την πρόθεση να λειτουργήσουν ιατρείο στη Σύμη, ο δήμος θα τους παραχωρήσει δωρεάν στέγη.
Κλείνοντας ο δήμαρχος κάλεσε για ακόμη μία φορά όλους τους δημάρχους μεταξύ αυτών και της Κω τον κ. Νικηταρά να ενώσουν τις φωνές τους για να λυθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Αν και η επιστολή του προς τους δημάρχους Κω, Πάτμου, Νισύρου, Λειψών, Τήλου, Χάλκης και Μεγίστης στάλθηκε την Τετάρτη, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει κάποιος.
……………………………………………………………

“ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ”… ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4555/2018… ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ;;; Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ… ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο «ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ-NATIVISM»

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (N. 3463/ 2006, ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ …

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ( ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ) ΒΟΣΚΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΚΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ … ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΠΟΥ… ΣΕ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ !!!!!

……………………………………………………………
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ…

…………………………………………..

Τα σχόλια είναι κλειστά.