ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΝ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ 2/3/2903 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΚΛΕΙΩ)

ΚΛΕΙΩ

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΔΥΜΑ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΤΟ “ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ” ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”.

ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

“ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η  ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ”

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟ “ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ” ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕΚΛΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ, ΤΟΝ ΛΟΙΖΟ ΛΟΙΖΟΥ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ…

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ  ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. … ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΕ.. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ.

Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ Μ ΑΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ.

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ “ ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ” ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ: “Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΕΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ”.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ “ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ” ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ.

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΟΜΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ – ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ 38% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΔΥΝΑΣΤΕΣ.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΚΛΕΙΑΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΡΘΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ … ΤΟΥ 1959 ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ- ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ “ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ” ΚΑΙ “ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ’ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΥΤΟΝ “ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΥΡΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1571 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΤΩΝ, ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ “ΠΑΣΑΛΙΚΙΑ” ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ. O ΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ: “ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;”

Η ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΗΤΑΝ   ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ.. “ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΟΙ”.

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΟΣ’ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΧΟΝ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. ΤΗΝ ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΝΗ. Η ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ο ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΙΛΕΙΤΩ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΑΓΓΛΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟ Γ’ ΤΟ 1865-1900 ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ”

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: “ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ”; ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕΝ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ”

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.

Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΤΕ “ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ”. ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΗΚΑΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΦΥΛΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΗΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΣΥ ΠΩΣ ΒΙΩΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΣΥ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 1974, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ  ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΜΕΝΗ  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΤΛ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΠΟΝΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ: “ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ…”.. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΑ ΣΤΟ “ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..”

ΘΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ …. , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1955-59, ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ 55-59 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1974 ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΖΗΣΑ.

ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 1974, ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΝΤΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΚΙΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΣΚΙΟ ΜΕΡΟΣ, ΑΣΚΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΚΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΣΑ.

ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΚΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΑΣΙ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ.

ΣΤΙΣ 15 ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 1974 ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΕΣΠΑΣΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΙΩΣΑ ΑΜΕΣΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΖΗΣΑ, ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1974 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΕΙ.

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ Ο,ΤΙ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ, ΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΥΡΟΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΑΤΕΙΧΕ, ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΙ. ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ. ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΑΣ ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΡΑΜΟΣ 4 ΜΕ 5 ΑΤΟΜΩΝ. ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ 6 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 100 ΜΕ 150 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΕΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΤΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 1964 ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΚΥΡΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ, ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΦΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1974.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΙΛΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΙΧΕ ΘΑΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΑΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 65 ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ “ΑΦΑΝΕΙΑ” ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ “ΑΦΑΝΕΙΑ” ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 3 ΑΤΟΜΩΝ, ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΤΣΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΗΓΑΔΙΑ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ!Ν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΟΥ, ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ”.

ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ, ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΛΟΙΖΟ ΛΟΙΖΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΧΡΗΣΤΟ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.

ΉΜΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ 8 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ “ΤΡΟΥΛΟΥΣ” 4 Π[ΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ 17-18 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΒΟΥΝΑ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ……. ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΛΗΝΗ ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΝΕΣ ΕΔΩ.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟΣΟ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΛΛΟ ΔΟΛΙΟ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΤΑΝ Η ΜΑΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΕΙΡΕ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΣΕ ΕΜΑΣ Ή ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ.. ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ,  ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΑ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΒΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. ΕΖΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ. ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΕΙΔΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ!! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΕΝΑΝ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ , ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΙ ΗΤΑΝ ΒΟΥΝΑ. ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Ή ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.. ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΜΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ.

ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΑ. ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΦΑΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ.

ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ…

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ 117 Μ.Χ. ΕΝΩ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ 6 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ 240.000 ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΤΕ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ 700.000-800.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ. ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΑΝ 240.000 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1804 ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ.. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΤΕ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΚΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ,  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ “ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”.

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1809 (;;). Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ “ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ” – ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΑΝΑΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ! ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΑΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΡΘΗ Ή ΛΑΘΟΣ! ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ..

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ! ΟΥΤΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚ ΜΕΧΜΕΤ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΙ!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΘΗΣΕΥΣ –ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ- ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.. ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ!

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚ ΜΕΧΜΕΤ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΣΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ, ΕΠΙ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΥΤΗ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ  ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ  ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ.

ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΗΡΘΑΝ ΕΠΟΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΗΣ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ή ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΑΠΟ ΤΟ 1809 ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ.

ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΘΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΕΖ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ.

ΑΡΑ, ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΥΠΑΚΟΥΟΙ!! ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ.

ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΑΧΑΙΖΟΥΣΑ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ  ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΦΕΡΩ: ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ

“Ο ΕΞ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΛΚΟΝ .ΒΙΚΟΣΦΙΛ…. ΔΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΕΙΡΩΝΙΚΗΣ ΖΗΤΕΙ ΠΑΝΤΙ ΣΘΕΝΙ ΙΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΛΑΟΣ ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΥ ΣΥΝΙΣΤΕΤΟ ΤΟ ΕΠΙΓΙΝΟΜΕΝΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΦΗΜΙΕΣ ΕΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ …… “

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΑΝΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ..

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ!!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΧΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.. ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ:  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ….

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΝ “ΚΟΡΗ” ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΜΑΝΑ”. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΕΜΙΖΩ ΟΡΓΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ.

 ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ.

ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!

ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΤΟ.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..

ΘΕΛΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΝΑΙ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ  ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ DNA ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ.

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑ ΙΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. ΗΘΕΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΕΔΩ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΣΑΝΤ ΜΙΝΕΙΚΟ ΛΙΘΟΥΑΝΟΠΟΛΩΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 37 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΝΤ ΜΙΝΕΙΚΟ ΛΙΘΟΥΑΝΟΠΟΛΩΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗΣ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 1974  ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΕΔΩΝ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΩΝ.  ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΟΥΤΕ ΤΑ Α6 ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΑΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ Ο ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΙΑ Ν ΑΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΠΕΝΑΚΗ: ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗ ΧΟΡΕΜ Ή ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΙ

ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΣΙΑΤΟΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙΝΕΖΟΣ

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΜΑΛΔΟΧΑΙ ΑΒΟΥΡΗΣ Ή ΕΒΕΡ..

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛ Ή ΜΠΕΝ ΣΑΛΟΜ.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛ ΛΕΒΙ Ή ΛΕΒΙ

ΜΟΡΑΝ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ: ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ.. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..

ΧΟΡΗΣ(;;) ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ… ΧΟΑΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ … Ο ΤΟΥΡΚΟΥΚ, ΤΟΥΡΚΟΥΤΣΟΓΛΟΥ,

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΙ  Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑ ΜΑΝ ΑΛΗΣ ΤΟ 1974

“ΚΑΡΑ ΜΑΝ ΑΛΗΣ:… Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΡΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΑΠΟΨΕ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΚΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΝΩΡΙΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΚΑΛΟΥΜΗΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΩ. ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: “Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ” ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΕΘΝΑΡΧΗ” ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΛΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ. ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ…Ο ΑΛΛΟΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΜΥΘΗΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΥΘΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ! ΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ!

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ. ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ. ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ .

ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

ΕΚΕΙ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ Ο ΛΟΙΖΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 400 ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΟΓΟ, ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΟΙΖΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΛΟΙΖΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2012, ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ MEDIA ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΑΦΗΝΑΝ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΟ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.. ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΣΑ..”.

ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΙ “ΧΡΩΣΤΑΣ” ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ “ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΩΣΩ”

ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 48,9 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΔΙΣ – ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ- ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ CNN W ΚΑΙ ΣΤΟ  BLUMBERG ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΚΡΙΒΩΣ,  ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ. ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΠΑΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΗΤΑΝ 50-100 ΧΡΟΝΙΑ 0% ΕΠΙΤΟΚΙΟ

ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΛΛΕΣ 5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ.

  1. Η ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ DRP ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  2. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.
  3. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕΤΡΗΤΑ 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ…
  4. ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ Η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ “1, 8 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ” ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ 1, 8 ΔΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
  5. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ 5η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
  6. ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ CYPRUS MOTHERLAND BANK ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.- ΤΟ ΑΝΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ- ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ 55%-60% ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

  1. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ- ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ LINKS ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ- ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ 32 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΕΚΑΜΠΤΟΤΑΝ ΚΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΩ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΝ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ! Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΡΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

 

ΕΚΤΟΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ. .ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΣΟ ΕΜΦΑΝΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν Α ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΔΩ ΔΕΞΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ “ΟΡΑΜΑ ΕΛΛΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ” ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΛΙ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΗΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΥΠΡΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΤΑ ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ…

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ 2013 “ΣΤΟΝ Κ.ΠΕΤΡΟ ΚΛΗΡΙΔΗ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΟΡΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

ΕΤΣΙ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ.. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ.

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Ν Α ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 2000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ. ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΡΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο ΜΑΤΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΤΕ, ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο “ΤΥΠΟΣ”, ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ.

ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ…ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΤΛ…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ.. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!! ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο ΜΑΤΣΗΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!! ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

“ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 8  ΜΗΝΕΣ. Ο Κ. ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΧΤΡΑ “7 ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ” ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΛΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ…

“Α. ΣΩΡΡΑΣ: ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ.

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΣΩΡΡΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. ΤΟΣΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΣΟ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΕΚΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 49 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ CUSTODIAL ACCOUNT ΣΕ ΕΝΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 Α. ΠΑΠΑΔΑΚΗ: ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ  ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ,  ΘΑ ΜΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ.. ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ Κ. ΜΥΛΩΝΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ  ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΟΛΕΣ. ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΣΩΡΡΑ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.. ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ.

ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ; ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 2,5, ΑΛΛΟΙ 4,5 ΕΓΙΝΕ 10, 13, 17, 23, 30 ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΙΔΡΩΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.. ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.. ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΩ ΑΚΟΥΓΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!! ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕ; ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ.. ΑΝ Ο Κ. ΣΩΡΡΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ. ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΗΓΥΡΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 49 ΔΙΣ. ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ!!

ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ; ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ. ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ…

ΜΥΛΩΝΑΣ: ΣΑΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ  ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ Κ. ΣΩΡΡΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Α. ΠΑΠΑΔΑΚΗ: ΜΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ…”

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ  Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΑΝΘΡΑΚΩΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.

Ο Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΡΕΜΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο  ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΛΙΑ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΛΟΙΠΟΝ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΕΡΘΩ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 1974 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ…

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ; ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ. ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.

ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ 400 ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΕΣ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ 33 ΑΞΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΑΞΙΕΣ, ΟΙ 18 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ … ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ…

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ; ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;

 Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΑΡΚΕΤΟΙ.. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ! ΚΑΙ  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ..

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΤΟΥ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ. ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΘΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ, ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ “ΕΛΛΗΝΑΣ’ ΓΙΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ: ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΙ ΟΣΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ  ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Ο ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.

ΕΜΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΑ. ΟΙ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ. ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.

ΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΜΑΣ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ.

ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΣΩΣΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΝ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 4.

ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΡΘΩΤΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΩΣ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΦΙΛΓΑΛΛΙΚΑ, ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΑ,  ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΦΙΛΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ!

ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΜΜΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΕΔΡΑ. ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΛΟ. ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΩΣ ΚΑΤΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ,  ΟΠΟΙΟΙ Ν Α ΕΙΝΑΙ.. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ! ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!

ΑΥΤΑ ΠΟ ΕΜΕΝΑ… ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ.. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ…

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΑΞΙΕΣ, ΟΙ 18 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΦΘΟΝΙΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ.. ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ, ΟΥΤΕ ΟΜΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΙΠΟΤΕ..

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ!

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ. ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ… ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ, ΤΟ 1974 ΕΧΩ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ 1974.

ΤΟ 1974 Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΑΣ, ΣΕΛΙΔΕΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΞ’ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Α. ΠΑΠΑΓΙΩΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΔΗΚ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΔΗΚ

Ο ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΧΟΥΣ ΚΡΟΥΣΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΧΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΛΟΧΑΓΟ Ή ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΔΗΚ.

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 1974, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ. ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΗ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΝΗΣΙ Η ΚΥΠΡΟΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 ΘΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟ EMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΓΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝΕ ΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ 99579756.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΙ ΟΛΑ.

Λ. ΛΟΙΖΟΥ: ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟ Α ΥΤΟ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ. ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΓΩ ΔΙΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ. ΕΙΝΑΙ 99646930 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ  ΜΟΥ.

Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΧΩ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 99518593. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ 99548813 ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ  ΧΘΕΣΙΝΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΕΙΔΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΧΑΡΟΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΙΟ. ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ.. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.. ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ…. “ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΗ” ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΤΟΝ Κ. ΑΒΕΡΩΦ “ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΑΦΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ;” ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΜΑΣ.. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΦΟΥ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΟΧΙ ΕΝΑ, ΔΥΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ … Ή ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

 ΤΟ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΕΣΤΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ.

 Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ  ΛΙΓΟ ΚΙ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ‘ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ’

Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ. ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ,  ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.. ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ. Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΩΡΑ. Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 11 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ. ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ Ο,ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙΣΦΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ..

ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ” Ή ΑΚΟΜΑ “Η ΜΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

Γ. ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Α. ΠΕΚΛΑΡΗ: ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ ΧΘΕΣ!! ΧΘΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 5Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ.

Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΛΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!!

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ