ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΑ 15/5/2901(2017) απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΑ 15-5-2017

Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καλησπέρα σας. Είμαι ο Αλέξανδρος Χριστοδουλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Διοικητικής Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Δίπλα μου βρίσκονται η κ. Γεωργία Βαγενά, Πρόεδρος της Διοικητικής Περιφέρειας Δ. Πελοποννήσου, ο κ. Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Πολιτικού Φορέα και ο κ. Γιάννης Καλογερόπουλος, Πρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Πελοποννήσου ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Σας καλωσορίζουμε στην Συνέντευξη Τύπου του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ με θέμα την:

 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» 

Με την κυριολεκτική έννοια της λέξης Δημοκρατία, δηλαδή, το Κρατείν του Δήμου, όπου ο Πολίτης ενεργοποιεί την φυσική του ιδιότητα , αυτήν της άσκησης της Πολιτικής.

Σε μια Πολιτεία  βασισμένη σε ένα Αξιακό σύστημα 12 Αξιών, 18 Αρχών και 3 Πολιτειακών Νόμων όπου ο Πολίτης θα μετέχει Κρίσεως και Αρχής.

Στο σημείο αυτό, θέλω να δώσω τον λόγο στον Γιάννη Καλογερόπουλο, τον Πρόεδρο της Ανατολικής Περιφέρειας Πελοποννήσου για να μας εξηγήσει ακριβώς την διαφορά του Πολιτικού Φορέα από τα κόμματα.

Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλησπέρα κι από μένα. Ονομάζομαι Καλογερόπουλος Γιάννης και είμαι σήμερα εδώ για να δούμε αναλυτικότερα τι είναι ο Πολιτικός Φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Κάθε πολίτης όλα αυτά τα χρόνια βιώνει μέσα στην Πολιτεία που ζούμε, σειρά γεγονότων τα οποία παράγουν άδικο. Σειρά κανόνων και νόμων που παράγουν άδικο.

Σήμερα, όλοι οι Πολίτες γνωρίζουν ότι υπεύθυνοι για αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα μέσα από δανειακές συμβάσεις, που μας είπαν ότι είχαμε ανάγκη να δανειστούμε, μέσα από σειρά νόμων δεν αφήνουν να εξελιχθεί η ελληνική πρωτοβουλία και η παραγωγή .

Αυτό λοιπόν που ως σύνολο βιώνουμε, η αιτία του, αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο είναι τα κόμματα. Τόσα χρόνια τα κόμματα ήταν αυτά που διαχειρίζονταν την Ελλάδα, τα κόμματα είναι αυτά  τα οποία αποφάσιζαν και ψήφιζαν Νόμους και Κανόνες για την καθημερινή μας διαβίωση, τον επαγγελματισμό μας, την φορολογία μας και την ανάπτυξη μας και κάθε τι που αφορά την διαβίωση μας και φτάσαμε σήμερα συνειδητοποιημένα να πούμε: STOP ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ξεκίνησε η ίδρυση από  τους ίδιους τους Πολίτες, στους Δήμους του Πολιτικού Φορέα  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ο οποίος είναι ο εκ της διαμέτρου αντίθετος από όλα τα κόμματα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τόσα χρόνια τα κόμματα διαιρούν την πολιτεία. Μας διαιρούσαν για να μας διοικούν πιο εύκολα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν αυτό να σταματήσει.

Έτσι δημιουργήθηκε μέσα από τους Δήμους, από τους ίδιους τους πολίτες ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το όνομα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Σε αυτόν τον Ελληνικό Πολιτικό Φορέα καλούμε κάθε Έλληνα, κάθε πολίτη να ενωθούμε όλοι μαζί για να πάρουμε μέσα από την νόμιμη διαδικασία των εκλογών την διακυβέρνηση της χώρας μας. Να πάρουμε την Βουλή και να αποφασίζουμε εμείς τους κανόνες που θεσπίσουμε για να διαβιώσουμε, εξασφαλίζοντας την οικονομική μας απελευθέρωση, την ζωή μας, την ζωή των απογόνων μας και να φτιάξουμε την Πολιτεία που ονειρευόμαστε όλοι μας.

Είναι η ώρα κάθε πολίτης να ενεργοποιηθεί και ενωθεί στον Πολιτικό Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ που είναι το αντίθετο από αυτό που βιώσαμε τόσα χρόνια με τα κόμματα και την διαίρεση που έκαναν στους πολίτες.

Να ενωθούμε όλοι μαζί, να πάμε συντεταγμένα σε εκλογές, να πάρουμε την διακυβέρνηση της χώρας μας και να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε έτοιμες και τις οποίες θα τις αναπτύξει η Γεωργία η Βαγενά μέσα και από τις Προγραμματικές δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα.

Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρουμε όλοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε όλα τα αδέλφια μας που ζούνε εκτός Ελλάδος. Πρέπει όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να πάμε να πάρουμε την πατρίδα μας και να μπορέσουμε εμείς να υλοποιήσουμε το δικό μας όραμα. Αρκετά αφεθήκαμε τόσα χρόνια στην διαίρεση που μας επέβαλαν, στα τόσα άσχημα πράγματα που μας έκαναν και να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Έχουμε και την δυνατότητα, έχουμε και τους τρόπους, έχουμε τα οικονομικά εργαλεία που χρειάζονται. Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο κάθε Έλληνας πολίτης θέση και να ενωθεί στον Πολιτικό Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Καλησπέρα και από μένα. Σας καλέσαμε εδώ σήμερα γιατί είναι πολύ σημαντικό να μάθουν όλοι οι συμπολίτες μας κι όλοι οι Έλληνες ότι ο Πολιτικός Φορέας όλων των Ελλήνων, είναι γεγονός. Είναι οι πολίτες  που θα πάρουν την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους.

Κι αυτό γιατί; Γιατί ο Πολιτικός Φορέας έχει όλη την δομή που εξασφαλίζει την πραγματική Δημοκρατία, που εξασφαλίζει ότι ο Πολίτης θα γίνει πια ενεργός και θα παίρνει αυτός τις αποφάσεις για το μέλλον του και την ζωή του και δεν θα γίνει έρμαιο στα χέρια κομμάτων, χρωμάτων και δογμάτων.

Ο Πολιτικός Φορέας έχει ήδη ανακοινώσει τις Προγραμματικές του Δηλώσεις.

Αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις είναι μια πραγματικότητα με την έννοια ότι δεν είναι ούτε ευχές, ούτε υποσχέσεις, όπως έκαναν τα κόμματα τόσα χρόνια. Οι Προγραμματικές δηλώσεις είναι ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης που πρέπει να εκτελεστεί στην Πατρίδα μας, είναι ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Πολιτείας μας, που έχει ήδη επικυρωμένα τα κεφάλαια με τα οποία θα λειτουργήσει.

Εμείς δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε το χρέος. Εμείς ερχόμαστε να διαχειριστούμε τον πλούτο. Και ο πλούτος ανήκει σε όλους τουςπολίτες και σε όλους τους Έλληνες.

Δύο περιουσίες έχουν εξασφαλιστεί για να μπορέσει να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Αυτές οι δύο περιουσίες είναι τα 600 δις που είναι ήδη κατατεθειμένα και πιστοποιημένα, είτε με δικαστικές αποφάσεις και με όλο το νομικό πλαίσιο και επίσης, το σημαντικότερο, τα 2,3 τρις που έχουν εξασφαλιστεί για όλους τους Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου, δηλαδή έργα που θα πρέπει να εκτελεστούν.

Δεν υπάρχει τρόπος να μην εκτελεστούν. Έργα ανάπτυξης, έργα ξεχρεώματος όλων των χρεών των πολιτών, γιατί είναι ήδη μέσα στο Πρόγραμμα.

Με αυτές τις δύο περιουσίες οργανώσαμε το Πρόγραμμα του Πολιτικού Φορέα, όπου η Μεταβατική περίοδος είναι το πιο σημαντικό από όλα και καλούμε όλους τους πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμα του Πολιτικού Φορέα, γιατί είναι πραγματικά μια καινούργια μέρα για αυτόν τον τόπο. Μια καινούργια μέρα για όλον τον ελληνικό λαό.

Εφόσον πάρουμε την διακυβέρνηση της χώρας μας μέσα από εκλογές, από την πρώτη κιόλας μέρα θα ξεκινήσει ο έλεγχος του κράτους. Κάτι που δεν έγινε ποτέ όλα τα χρόνια που θυμόμαστε τον εαυτό μας. θα ελέγξουμε τα πάντα, θα γίνει οικονομικός και διοικητικός έλεγχος και μέσα σε 10 μέρες θα βγαίνουν πορίσματα από τις επιτροπές που θα λειτουργούν εντατικά για  να βάλουν μια τάξη σε αυτόν τον τόπο.

Επίσης, σε αυτή την μεταβατική περίοδο, ο εξαθλιωμένος Έλληνας που έχει φτάσει να μην έχει ούτε σπίτι να μείνει, γιατί είναι όλα κατασχεμένα, γιατί του έβαλαν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ένα  δημιούργημα χωρίς νομικό πρόσωπο, που δεν είναι ούτε φυσικό, ούτε νομικό πρόσωπο να διαχειρίζεται τους φόρους μας την περιουσία μας και 8 νευραλγικά Υπουργεία κι όχι μόνο αυτό, αλλά του έδωσαν και ασυλία, να μην μπορεί κανένας να το ελέγχει, ούτε η Βουλή, ούτε οι δικαστές, ούτε κανένας. Αυτό, εκτός του ότι είναι αντισυνταγματικό, είναι όνειδος για τον Έλληνα να το δέχεται και να μην μπορεί να κάνει κάτι.

Όμως μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί να πάρει την χώρα στα χέρια του και αυτό στην μεταβατική περίοδο, ήδη γνωρίζετε ότι θα δοθούν χιλιάδες ευρώ σε όλους τους πολίτες για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, γιατί αυτή την στιγμή τα κόμματα μας έφεραν να υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία, δεν υπάρχει παιδεία, υπάρχει μια πλήρης διάλυση.

Για τις πρώτες ανάγκες λοιπόν των ανθρώπων κι όλων των πολιτών, 20.000 ευρώ σε κάθε ΑΦΜ για να καλύψει τις ανάγκες του, σε αυτή την μεταβατική περίοδο μέχρι να αρχίσουν τα αναπτυξιακά έργα που είναι δεσμευτικά να γίνουν.

Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι οι πολίτες θα αποφασίζουν, έχοντας την δόμηση χρηματοδότησης και κυρίως δημιουργώντας την δική τους ΤΡΑΠΕΖΑ με την οποία θα διαχειριστούν τον πλούτο τους, απελευθερωμένοι πια θα χαράξουν την πορεία της υλοποίησης της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Θα φτιάξουν την υγεία τους, την παιδεία τους, να φτιάξουν την ζωή τους, τον οικισμό τους, τα πάντα. Θα αρχίσουν πάλι να ονειρεύονται και να συμμετέχουν το πώς θα αναπτυχθεί αυτός ο τόπος.

Αυτά έχω να πω σε γενικές γραμμές και θα δώσω τον λόγο στον Βασίλη τον Θεοδωρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ να δώσει το στίγμα του όσον αφορά την σημερινή συζήτηση.

Μετά θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις και είμαστε στην διάθεση σας να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλησπέρα, μιλάμε για Πολιτικό φορέα, μιλάμε για πολίτες που αναλαμβάνουν πολιτική δράση. Όσο μακριά είναι αυτό από την εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ που μας αποκαλούν «οπαδούς του Σώρρα». Δεν είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε κανένα δόγμα για να υπάρχουν οπαδοί.

Είμαστε ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ο οποίος ιδρύθηκε κάτω από ορισμένες καταστάσεις. Ο Αρτέμης Σώρρας έφερε στην Ελληνική Δημοκρατία και έθεσε με τον πιο επίσημο τρόπο την κατάθεση του για 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν έθεσε κανένα όρο να συμμετάσχει σε κανένα κομματικό σχήμα, δεν έθεσε όρο να είναι Υπουργός οπουδήποτε, ήταν μια κατάθεση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάτι το οποίο έγινε ευρέως γνωστό και ήταν η αφετηρία να δούμε τι γίνεται μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι με το δημόσιο χρέος και με την λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» που υπάρχει σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Πολλοί καταλάβαμε ότι αυτό που γίνεται στην χώρα μας έχει γίνει και σε άλλες χώρες. Είναι κάτι που διευθύνεται από ξένα κέντρα επικυριαρχίας και πραγματικά είμαστε αιχμάλωτοι ενός χρέους που δεν είμαστε ικανοί ούτε να το ελέγξουμε, ούτε την διαχείριση του μπορούμε να αναλάβουμε και είμαστε αιχμάλωτοι στα χέρια των πιστωτών, υποτίθεται δανειστών.

Αρκεί να υπενθυμίσω ότι όρος μνημονίου λέει ότι αυτός που αποπληρώνει το χρέος είναι συγκεκριμένα κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι ο πιστωτής δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα του, γιατί αν ενδιαφερόταν, θα ήθελε την αποπληρωμή, την εξόφληση των χρεών με οποιοδήποτε τρόπο. Θέλει  όμως ένα συγκεκριμένο τρόπο για να γίνει αυτή η αποπληρωμή.

Όλα αυτά μας ενεργοποιούν να καταλάβουμε ότι ζούμε σε ένα πολύ παράξενο περιβάλλον και πραγματικά, εδώ όχι οπαδίστικη δράση δεν θέλει, αλλά θέλει μια αμιγώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτό το χάος που μας έχουν βάλει οι πολιτικοί μας.

Όταν λέω «πολιτικοί μας» εννοώ συλλήβδην όλους τους πολιτικούς, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει σχεδόν όλοι και έχουν παράξει, παρά την φαινομενική αντίθεση τους, το ίδιο ακριβώς έργο.

Η αντίθεση τους είναι εξωτερική, στο καφενείο, αλλά μέσα στην Βουλή, αυτό που παράγεται ως έργο, είναι αυτό που θέλουν οι πιστωτές τραπεζίτες. Κάθε μέρα πιο βαθειά στα μνημόνια,.

Βλέποντας λοιπόν αυτό το περιβάλλον στο οποίο ουσιαστικά διαβιούμε και καταλαβαίνουμε πόσο εχθρικό είναι εναντίον μας, ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

Γιατί αυτό το έχουμε υποχρέωση και στον εαυτό μας και στην οικογένεια μας και στους απογόνους μας, αλλά και στο τεράστιο Γένος το οποίο σήμερα είμαστε στην ζωή, το Ελληνικό γένος.

Κάνοντας μια ανασκόπηση για να βρούμε την αιτία αυτής της κακοδαιμονίας που υπάρχει στο πολιτικό γίγνεσθαι, όχι μόνο των ημερών μας, αλλά και των πατεράδων μας και των προηγούμενων γενεών της τελευταίας ελληνικής ιστορίας, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση.

Θέλουμε να βρούμε την ΑΙΤΙΑ, και ψάχνοντας την, βρήκαμε, όπως πολύ σωστά είπε ο Γιάννης Καλογερόπουλος είναι η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Έτσι όταν κάναμε την διακήρυξη μας τον Σεπτέμβρη του 2015, είπαμε ότι αυτό το οποίο μας ένωσε όλους μαζί, είναι η ανάγκη να φύγουμε από αυτό το τοξικό περιβάλλον του πολιτικού γίγνεσθαι και σαν πρώτη αιτία που αυτό το περιβάλλον υπάρχει και διαιωνίζεται, είναι η κομματοκρατία.

Και λέμε, αυτές οι εθνικές καταστροφές που ζήσαμε και που ακόμα επουλώνουμε τις πληγές τους, που οφείλονται; Η Μικρασιατική καταστροφή οφείλεται στην τεράστια διαίρεση των Ελλήνων, βασιλικών και βενιζελικών λες και δεν ήταν όλοι Έλληνες ή αυτό που τους ξεχώριζε ήταν μια ανύπαρκτη ιδεολογία΄.

Ζήσαμε μετά εμφύλιο πόλεμο, όταν οι άλλοι επούλωναν τις πληγές τους μετά τον 2Ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς ξεκινούσαμε έναν άλλον πόλεμο μεταξύ μας, πατέρας με γιο, αδέρφια μεταξύ τους, φίλο με φίλο… ποια ήταν η αιτία; Κομματοκρατία! Κι αν δούμε όλα τα δεινά του κράτους μας, οφείλονται στην Κομματοκρατία.

Βρήκαμε λοιπόν την αιτία που παράγει το τοξικό πολιτικό περιβάλλον και βέβαια, αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί το κράτος το νεότερο στήθηκε για να περνούν οι εξουσιαστικές ξένες δυνάμεις την δική τους πολιτική στο κράτος μας και να μην παράγεται αμιγώς ελληνική πολιτική.

Κι αυτή η πολιτική παράγεται μόνο με έναν όρο, αν ο ελληνικός λαός είναι διαιρεμένος. Τότε αυτοί μπορούν να περνούν την πολιτική τους ώστε να εδραιώνεται αυτό που θέλουν αυτοί.

Πήγαμε λοιπόν στις ρίζες μας. Πήγαμε σε αυτά που έχουμε φτιάξει εμείς, οι πρόγονοι μας και σαν θεώρημα και σαν πράξη.

Και είδαμε ότι οι λέξεις, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΟΛΙΤΗΣ είναι οι δύο βασικοί όροι που πρέπει να διερευνήσουμε για να καταλάβουμε πώς είναι το πραγματικό πολιτικό και πολιτειακό γίγνεσθαι ενός Ελληνικού Έθνους.

Και είδαμε ότι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αυτός ο τόπος στέλνει έναν δικό του ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ που εκλέγεται από τους δημότες και δεν περιμένει τα κόμματα να του στείλουν τους εκπροσώπους τους, γιατί οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν θα εξυπηρετήσουν την τοπική κοινωνία, αλλά θα εξυπηρετήσουν αυτό που εκπροσωπούν, το κόμμα τους. Τους ψηφίζουμε και ουσιαστικά, αντί να εξυπηρετούν εμάς, εξυπηρετούν όπως είπαμε το κόμμα τους, το οποίο εξυπηρετεί μέσα στην Κομματοκρατία, ξένα συμφέροντα και βγαίνουμε εκτός πραγματικής θέσης σαν πολίτες.

Είπαμε να θέσουμε μια πραγματική Δημοκρατία στην χώρα μας και αυτή η Δημοκρατία μπορεί να υπηρετηθεί μόνο από Πολίτες.

Και ποιος είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΕΙΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στα πλαίσια της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, δώσαμε ένα καταστατικό το οποίο αποτυπώνεται μέσα από την λειτουργία του Φορέα μας, αυτό που λέγεται Δημοκρατία και για αυτό έγιναν τόσοι Τοπικοί Οργανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο, με δική τους ευθύνη και περιμένει ο Φορέας μας να προβάλλουν αυτοί ποιον θέλουν αυτοί να τον στείλουν ως εκπρόσωπο στο Συνέδριο μας.

Και αμέσως μετά είπαμε και τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις και εκεί ακριβώς είναι που παίρνουν θέση αυτά που μας έχει δώσει ο Αρτέμης Σώρρας κι όχι μόνο αυτά, αλλά και τα τεράστια κεφάλαια που έχουμε από 22 Παγκόσμιες Οικονομικές Συνθήκες που έχουμε και η Ελλάδα ήταν πάντα μέτοχος. Ποτέ δεν μας έχουν μιλήσει για αυτά, αλλά θα έρθει πολύ γρήγορα η στιγμή που θα μιλήσουν, γιατί πραγματικά το Ελληνικό Έθνος έχει τεράστια κεφάλαια και θα τα διεκδικήσουμε όταν πραγματικά την Κυβέρνηση στα χέρια μας.

Θα φτιάξουμε μια Ελλάδα όπως αξίζει να είναι. Ο Άνθρωπος ζει στο πραγματικό του περιβάλλον, ζει σαν Πολίτης, όταν το περιβάλλον του είναι άξιο πραγματικά του Ανθρώπου.

Σήμερα ζούμε σε ένα ανάξιο περιβάλλον, ζούμε σε πόλεις που ο Άνθρωπος ξεφεύγει από την φυσιολογία του και έχουμε τα κεφάλαια να φτιάξουμε μια χώρα, μια πατρίδα που της αξίζει να είναι.

Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό κατεστημένο π ου έχει οριστεί και προσδιοριστεί από μόνο του. Όλοι παράγουν ακριβώς το ίδιο, δημιουργούν το ίδιο τοξικό περιβάλλον, επικίνδυνο περιβάλλον κατά του Έλληνα πολίτη. Υπάρχει ένα κράτος που είναι κατά των πολιτών του, γιατί το μόνο που κάνει είναι να σκέπτεται πώς να το αφαιμάξει ακόμα περισσότερο.

Πρέπει να καταλάβουν πολύ γρήγορα οι Έλληνες πολίτες ότι υπάρχουν δύο πόλοι σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Ο ένας πόλος με ένα πολιτικό κατεστημένο το οποίο έχει δείξει το δείγμα της γραφής του και από την άλλη μεριά, ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ  ο οποίος καλεί όλους τους Έλληνες να ενωθούν όλοι μαζί και να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, για να πάρουν την πατρίδα στα χέρια τους.

Και καλεί τους Έλληνες που θέλουν να πολιτευτούν, που θέλουν να ηγηθούν σε αυτή την παλιγγενεσία και να πάρουν  μέρος σε αυτό το οποίο γίνεται.

Έτσι λοιπόν γίνεται ένα κάλεσμα σε όλη την Ελλάδα. Ένα κάλεσμα το οποίο ξεκινάει από την Κρήτη και την Ρόδο μέχρι τον Έβρο και την Κέρκυρα.

Και νόμιζαν ότι αν μείνει ο Αρτέμης Σώρρας εκτός της παρουσίας του στο γίγνεσθαι, ότι θα όλοι εμείς θα σταματούσαμε γιατί είμαστε οπαδοί. Όχι μόνο δεν σταματήσαμε, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.

Και δεν είναι έπαρση να πούμε ότι πραγματικά

 Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

)-(

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Θα δώσουμε τώρα χρόνο για τις ερωτήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καλωσορίσατε στην Πάτρα και παίρνοντας αφορμή από το τελευταίο που εντοπίσατε, η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα και οι δικαστικές περιπέτειες του, θα αναχαιτίσουν έστω και στο ελάχιστο την δραστηριότητα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ; Αναπροσαρμόζουν την δράση και τους στόχους της;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφέστατα, αυτή  η προσωπική περιπέτεια του Αρτέμη Σώρρα δεν έχει να κάνει με τον Πολιτικό Φορέα. Ο Πολιτικός Φορέας έχει μια δυναμική δράση η οποία λειτουργεί με γεωμετρική πρόοδο, όχι μόνο δεν την κατέστειλε η προσωπική υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, αλλά έχει πολλαπλασιαστεί μέσα σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο υπάρχει τώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ποιος θα ηγείται τον Φορέα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, από την στιγμή που θα γίνει πολιτικό κόμμα κι αν θέλετε να  στείλετε ένα μήνυμα από τον Αρτέμη Σώρρα, εν όψει των εξελίξεων της δίκης που είναι την Τετάρτη.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μου έδωσες την ευκαιρία να εξηγήσω κάποια πράγματα. Όλα τα κόμματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι αρχηγικά, που σημαίνει κάποιος παίρνει μερικούς φίλους του, ορίζεται αυτός αρχηγός, φτιάχνει ένα κόμμα και βγαίνει στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» έγινε με τελείως διαφορετικό τρόπο, που σημαίνει ότι έχει άλλο  γενετικό κώδικα. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ δημιουργήθηκε από 110 Τοπικούς Οργανισμούς, οι οποίοι έδωσαν ΕΝΤΟΛΗ στον Αρτέμη Σώρρα να ιδρυθεί ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, που σημαίνει ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεν είναι αρχηγικός. Είναι ένας Πολιτικός Φορέας που είναι πραγματικά δημοκρατικός και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αρχηγός, γιατί εν δυνάμει αρχηγοί είναι όλοι οι Έλληνες και λειτουργώντας δημοκρατικά μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί που έχουμε ξεκινήσει να πάμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, όσον αφορά την απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα εγώ ποτέ πολιτική δίωξη.  Μιλάμε για μια απόφαση η οποία αφορά μια ιδιωτική δική του υποχρέωση, η οποία μάλιστα είχε δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα από την δημιουργία του Πολιτικού Φορέα. Θα μπορούσα μόνο να μιλήσω όσον αφορά για την απόφαση ότι ενδεχομένως έχει πολιτική όσμωση λόγω της αυστηρότητας της και λέω ενδεχομένως, αλλά σαν δίωξη είναι κάτι που αφορά μια προσωπική του υπόθεση, η οποία είχε δημιουργηθεί πολύ πιο πριν από τον Φορέα και δεν έχει καμία σχέση με τον Φορέα. Οπότε, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πολιτική δίωξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να ρωτήσω αν θα εμφανιστεί ο Αρτέμης Σώρρας στην δίκη;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς ως Πολιτικός Φορέας δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε. Αυτά θα τα ρωτήσεις στο δικηγόρο του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σημειώσατε ότι θα μπουν 20.000 ευρώ σε κάθε ΑΦΜ. Αφορά όλα τα ΑΦΜ, όλων των Ελλήνων, ακόμα κι αυτών που δεν έχουν οικονομική ανάγκη;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον είναι Έλληνες Πολίτες και εφόσον αυτά ανήκουν σε όλους τους Έλληνες Πολίτες, ναι και δεν θα το δώσουμε εμείς, θα τα πάρουν από τα κεφάλαια τα οποία τους ανήκουν.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορολογικό μητρώο το οποίο υπάρχει, δικαιούται σύμφωνα με το Πρόγραμμα μας, από τα Κληρονομικά κεφάλαια μας. Όλοι οι Έλληνες θα πάρουν 20.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστώνονται κατευθείαν αυτά;

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:  Έχουμε ζητήσει μία βδομάδα από την στιγμή που παίρνουμε την διακυβέρνηση να γίνει αυτό, γιατί υπάρχουν κάποιες διαδικασίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα, πιστώνονται αυτομάτως

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα, στις επόμενες εκλογές θα κατέβετε υποψήφιοι εδώ στην Πάτρα, να περιμένουμε;

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μου ξανακάνεις την ερώτηση, γιατί δεν κατάλαβα;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα, όποτε γίνουν εκλογές, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα έχει υποψήφιο Βουλευτή στην Αχαΐα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γι’ αυτό κάναμε Πολιτικό Φορέα για να πολιτευτούμε. Να πάρουμε μέρος όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και να πάρουμε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και να κυβερνήσουμε την Ελλάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θα είναι η εκτίμηση σας για το ποσοστό σας; Έχετε ενδείξεις;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση, αλλά σας επισημαίνω ότι η αντίδραση αυτή που υπήρχε από το καθεστώς εναντίον μας, έχει άμεση σχέση με τις εκτιμήσεις και τις δημοσκοπήσεις που κάνουν οι ίδιοι και βλέπουμε ότι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ανεβάζει ραγδαία τα ποσοστά της.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μπαίνει στην Βουλή;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα ήθελα να πω… θα άρχιζα να λέω κάποια ποσοστά και δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Εμείς απλώς κάνουμε αυτό που είναι καθήκον μας να κάνουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: θα κάνετε και ένα  κάλεσμα για εν δυνάμει υποψήφιους εδώ στην Αχαΐα για να πυκνώσουν τις τάξεις σας.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το κάλεσμα ήδη το κάνουμε και θα το κάνουμε πιο σαφές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΕΝΟΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΖΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ .

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ !!

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου , Αγγελική Κοτσομύτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πλάτων Πισατίδης

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 15/5/2901(2017) βίντεο

………………………

Αφήστε μια απάντηση