Αθανασία Γεωργοσοπούλου (δικηγόρος): `Αρθρο 26 (Νόμος 1882/1990 ) Αποδεικτικό ενημερότητας των χρεών προς το Δημόσιο. Πολύ σύντομα θα κληθούν οι Προιστάμενοι των Δημοσίων Ταμείων να μας απαντήσουν δια τους λόγους δια τους οποίους δεν εκδίδουν φορολογική ενημερότητα

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.ΣΥ.

ΧΡΕΗ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ !!!

Αθανασία Γεωργοσοπούλου ( Δικηγόρος )

Το κάτωθι άρθρο αφορά την διαδικασία έκδοσης αποδεικτικού ενημερώτητος δια χρέη προς το Δημόσιο. Απαραίτητη προυπόθεση δια την έκδοση του αποτελεί η υποβολή φορολογικών δηλώσεων ,καθώς και η δια νομίμου τρόπου πληρωμή των οφειλών μας.

-)(- -)(- -)(- -)(-

`Αρθρο 26 (Νόμος 1882/1990 )
Αποδεικτικό ενημερότητας των χρεών προς το Δημόσιο
1. Με αποφάσεις του Υπουργού των Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται να επιβάλλονται κατά οφειλετών, που δεν έχουν εκπληρώσει τις από οποιαδήποτε αιτία οφειλές τους προς το Δημόσιο, περιορισμοί και απαγορεύσεις, που ανάγονται στις κάθε φύσεως συναλλαγές, πράξεις ή ενέργειες αυτών είτε με τους ιδιώτες, είτε με το Δημόσιο, δήμους – κοινότητες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ιδρύματα κάθε κατηγορίας, οργανισμούς, τράπεζες, επιχειρήσεις δημόσιας ή κοινής ωφέλειας και γενικά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
2
2. Ως συναλλαγή, πράξη ή ενέργεια, κατά την παράγραφο 1 του παρόντος, νοείται ενδεικτικώς:
α) Η είσπραξη χρημάτων,
β) Η σύναψη συμβάσεων δανείων,
γ) η λήψη διοικητικών αδειών (π.χ. κυκλοφορίας , αυτοκινήτων, οικοδομικής, κλπ.),
δ) ο εκτελωνισμός εμπορευμάτων,
ε) η αγοραπωλησία ακινήτων ή σύσταση σ΄ αυτά εμπράγματων δικαιωμάτων, η αγοραπωλησία αυτοκινήτων ή θαλάσσιων σκαφών ή αεροσκαφών, κατά τις ισχύουσες διατάξεις,
στ) η συμμετοχή σε διαγωνισμό ή δημοπρασία.
3
3. Η εκπλήρωση των οφειλών προς το Δημόσιο, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος αποδεικνύεται με αποδεικτικό ενημερότητας, που εκδίδεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. και το οποίο χορηγείται εφ΄ όσον ο αιτών έχει καταβάλει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής που χορηγούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα) τις μέχρι τη χρονολογία έκδοσης του αποδεικτικού βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς το Δημόσιο.
14
4. Τα της ισχύος του αποδεικτικού, τα τηρητέα βιβλία ή έντυπα, τα του ελέγχου εφαρμογής του μέτρου αυτού, οι τυχόν εξαιρέσεις ή απαλλαγές από την υποχρέωση προσκόμισης του αποδεικτικού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, καθορίζονται με τις ως άνω κανονιστικές αποφάσεις του Υπ. Οικονομικών.
8
5. Αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που έχουν εκδοθεί κατ΄ εξουσιοδότηση των άρθρων 9 και 10 του Ν. 2097/1952 (ΦΕΚ Α΄ 113) εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την κατάργηση τους.

-)(- -)(- -)(- -)(-

Πολύ σύντομα θα κληθούν οι Προιστάμενοι των Δημοσίων Ταμείων να μας απαντήσουν δια τους λόγους δια τους οποίους δεν εκδίδουν φορολογική ενημερότητα , καίτοι νομίμως τους έχουμε καταθέσει την εντολή πληρωμής εκ των δύο περιουσιών μας δια κάθε βεβαιωμένη ή μη εισέτη βεβαιωμένη οφειλή μας προς την Υπηρεσία αυτή.
Ήρθεν κι αυτή η ώρα !!!!!!!!!!!

…………………………………………………

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!!! ΕΞΩΔΙΚΟ -ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα , λόγω αρμοδιότητας» (Προς: ΥΠ.ΟΙΚ. , Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων , Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση