ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΠΟΣΟ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΝΙΩΘΩ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2014, ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ..

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

dimos_10

Πτώχευση κήρυξε ο Δήμος Αχαρνών για χρέη 10,27 εκατ. – Δεν κατάφερε να πάρει νέο δάνειο

Viky Charalambous ΠΟΣΟ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΝΙΩΘΩ,
ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 2014, ΟΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ..

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΙΣΧΥΡΟΙ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ..

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ..

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 3 ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΟΤΕ !

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ;

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

ΟΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.

ΘΑ ΕΙΔΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ.

………..

Την πτώχευση του Δήμου Αχαρνών κήρυξε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, καθώς ο Δήμος έχει χρέη ύψους 10,27 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, μετά και την οριστική άρνηση του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών να παράσχει νέο δάνειο.

Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο που πτωχεύει, μετά τους δήμους Σαλαμίνας και Φαιστού, ο οποίος παίρνει πλέον το δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης.

Σε πρώτη φάση τα οικονομικά Δήμου θα εξυπηρετεί το ειδικό αποθεματικό του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε ο ισοσκελισμένος πλέον προϋπολογισμός να περνά από έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέσα στα μέτρα εξυγίανσης που πιθανώς θα επιβάλλει το υπουργείο είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, στα πρότυπα του Δήμου Σαλαμίνας που τα αύξησε κατά 50%, οι μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων του δήμου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο χειμώνα το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Φαιστού, είχε προχωρήσει σε διευκόλυνση εξόφλησης σε 28 δήμους μεταξύ των οποίων ο δήμος Αχαρνών αλλά και οι δήμοι Βύρωνα, Καισαριανής, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας – Ρέντη, Πεντέλης, Σαλαμίνας, Καλύμνου, Σουφλίου, Διρφύων – Μεσαππίων, Ζακύνθου, Γόρτυνας, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λουτρακίου – Αλ. Θεοδώρων, Λαρισαίων, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Τοπείρου, Έδεσσας, Πάργας, Τρικκαίων και Ν. Προποντίδας.

…………………………………………………

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δείγματα Μελετών για τη Δόμηση Χρηματοδότησης για Υλοποίηση Έργων στους 325 Δήμους στην Ελλάδα.

Αναπτυξιακή Μελέτη για το Δήμο Επιδαύρου Πελοποννήσου. Δόμηση Χρηματοδότησης για υλοποίηση έργων στο Δήμο, με εγγυοδοσία από το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη Σώρρα.

Αφήστε μια απάντηση