Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

113882577_503705893168913_2082382050262724193_n

Vasilis Theodoropoulos ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Ο ΚΩΝ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ( “ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ” …. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ;;;; ) ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

“Ο Σουλτάνος έξαλλος όταν έμαθε την Επανάσταση, υπέγραψε διάταγμα εξοντωτικό των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Χρειαζόταν όμως να το προσυπογράψει και ο θρησκευτικός των Τούρκων ηγέτης. Και ο τότε κάτοχος του αξιώματος αυτού Χατζή Χαλίλ εφέντης, ανήρ φιλάνθρωπος, αρνήθηκε να το προσυπογράψει με το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπει το Κοράνι σφαγή ……( ΕΠΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ) αθώων και μυστικά διαμήνυσε προς τον Πατριάρχη να τον ενισχύσει προς τη σωστική άρνηση του”

ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε¨ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.!!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.!!!!!!!

Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥΝ ΝΟΕΙΤΩ…

………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:

ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ… Και το 1806, είχαν ΑΦΟΡΙΣΕΙ τους Κολοκοτρωναίους… Τα ΜΑΥΡΑ ΡΑΣΑ…

Υπήρξε δάκτυλος του Πατριαρχείου στον εμφύλιο κατά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821;

Αφήστε μια απάντηση