ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΜΥΗΣΗ. ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ;

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

13612193_496099323929570_6171486386567334088_n

Vasilis Theodoropoulos ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ. !!!!!!!

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΜΥΗΣΗ.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΘΕΜΕΛΙΟΙ ΛΙΘΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ.Α.

ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ (ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΗΣΗ. Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ.

ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΕΝΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Η΄ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ.
ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΙΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΩΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ. ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΥΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΛΕΞΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ «ΘΕΟΛΟΓΟΙ» ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ :

>>ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ;

>>ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ;

>>ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ;

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΞΗΓΟΥΝ :
« Έφ’ όσον στη γη πού ζούμε, με το πεπερασμένο μυαλό πού έχουμε, δεν μπορούμε να ερευνήσουμε όλη την Αλήθεια και τα Μυστήρια της πίστεως μας, δεχόμαστε την αποκάλυψη τους, (όχι παραπλανητικά και παράλογα, αλλά υπέρλογα) και εξαγιαζόμαστε υπερφυσικά μέσα από φυσικά υλικά στοιχεία και άκτιστες θειες ενέργειες πού απορρέουν από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας».
…….ΕΞΑΓΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΣΤΕΣ ΘΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ «ΘΕΙΕΣ» ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. !!!!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ…
«Τα θεία Μυστήρια είναι θεοσύστατες τελετές της Εκκλησίας πού μεταδίδουν στα μέλη της με αισθητά σημεία, την αόρατη καθαρτική και αγιαστική Θεία Χάρη.
Όλα τα Μυστήρια μεταδίδουν τη μία Θεία Χάρη, το καθένα με ειδική τελετή και είναι αναγκαία για τη σωτηρία μας όχι όμως όλα. Υποχρεωτικά είναι τα Μυστήρια του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, της Θείας Ευχαριστίας και της Μετανοίας – Έξομολογήσεως. Προαιρετικά είναι, της Ίερωσύνης, του Γάμου και του Εύχελαίου. Οί θεοσύστατες αυτές τελετές ονομάστηκαν μυστήρια για δύο λόγους. Πρώτον διότι, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, «έτερα ορώμεν και έτερα πιστεύομεν» δηλ. ή Θεία Χάρη πού μεταδίδουν είναι πραγματική, αλλά αόρατη. Δεύτερον, διότι δεν επιτρεπόταν να τα παρακολουθούν οι άπιστοι ή οι ειδωλολάτρες, αλλά μόνον οι πιστοί.»

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ;
Για να είναι έγκυρο και «κανονικό» ένα Μυστήριο, σύμφωνα με την Αποστολική παράδοση, είναι αναγκαία, τα έξης στοιχεία:
(1) Ό «κανονικά» χειροτονημένος τελετουργός (Ιερέας ή Επίσκοπος).
(2) Τα αισθητά σημεία, δηλ. ή ύλη του Μυστηρίου, πού ποικίλλει ανάλογα με το Μυστήριο.
(3) Ή ειδική Ιερολογία, δηλ. τα ειδικά για το καθένα λόγια.

ΤΑ «ΘΕΙΑ» ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΑ (ΥΛΙΚΑ) ΣΗΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΚΑΘΑΡΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΙΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΔΗΛ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΦΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ (ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΗ ΙΕΡΟΛΟΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΑ ΛΟΓΙΑ»

13612193_496099323929570_6171486386567334088_n1.) ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, (ΈΚΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΚΕΦ. 84,98). ΓΡΑΦΕΙ: «Επομένως, η περιτομή ήταν σημάδι που ξεχώριζε τον Ισραηλιτικό λαό από τα ειδωλολατρικά έθνη, με τα οποία ζούσε μαζί. Ήταν μάλιστα τύπος του βαπτίσματος. Διότι, όπως η περιτομή αποκόπτει ένα αχρείαστο μέλος του σώματος, άχρηστο πλεόνασμα, έτσι και με το άγιο βάπτισμα αποκόπτουμε την αμαρτία […] Αφού, λοιπόν, η αλήθεια φανερώθηκε, ο τύπος και η σκιά δεν έχουν νόημα. Επομένως, τώρα η περιτομή είναι περιττή και αντίθετη στο άγιο βάπτισμα.»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: «Πνευματική περιτομή της καρδιάς είναι η πραγματοποιούμενη τέλεια αφαίρεση των ενεργειών της αίσθησης και του νου σχετικά με τα αισθητά και τα νοητά, με την παρουσία του Πνεύματος που προκαλεί την άμεση ολική μεταμόρφωση στο σώμα και την ψυχή» (Τ. Φ 14, σελ. 469).

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΙΕΥΚΡΥΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:
«Από τη στιγμή, που περιετμήθει ο Χριστός, όλοι οι υπόλοιποι Χριστιανοί, που είμαστε μέλη Του είμαστε πλέον περιτμημένοι εν τω ονόματι Του. Η αχειροποίητη περιτομή, εμφανίζεται ως συνείδηση και ως βίωμα μέσα στην καρδιά μας, ως γεγονός μέσα στο είναι μας. Αυτή την αχειροποίητη περιτομή την παίρνουμε με τα μυστήρια του βαπτίσματος και του χρίσματος και την ανανεώνουμε με το μυστήριο της μετάνοιας και της εξομολογήσεως. Τα μυστήρια αυτά είναι το μέσο για να συνάψουμε μια καινούργια Διαθήκη με το Θεό, όπου δηλώνεται η ομολογία, η υποταγή και η σύνταξη μας με το Θεό, καθώς αυτό συνεπάγεται με την απόταξη του σατανά. Γινόμαστε πλέον Δούλοι Κυρίου. Ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, στην 5η Κατήχησή του, αναφέρει: «Με το Βάπτισμα περιτεμνόμαστε από το Άγιο Πνεύμα, όχι στο σώμα, αλλά στην καρδιά, όπως λέει ο Ιερεμίας: ‘’Και να κάνετε περιτομή για χάρη του Θεού, στην ακροβυστία της καρδιάς σας’’ (Ιερεμίας, 4:4). Και όπως λέει ο απόστολος Παύλος: ‘’Με την περιτομή του Χριστού, ενταφιαστήκατε μαζί Του κατά το Βάπτισμα’’ (Κολ. 2: 11-12)».

10325802_251421785063993_3847923307058453314_n

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Από τη Βικιπαίδεια:
“Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός ζητά από τον Αβραάμ να περιτμηθεί και να περιτμήσει τους απογόνους και τους δούλους του ως απόδειξη της συμφωνίας που συνάπτει ο Θεός με τον Ισραήλ:
καὶ περιτμηθήσεσθε τὴν σάρκα τῆς ἀκροβυστίας ὑμῶν, καὶ ἔσται εἰς σημεῖον διαθήκης ἀνὰ μέσον ἐμοῦ καὶ ὑμῶν […] καὶ ἀπερίτμητος ἄρσην, ὃς οὐ περιτμηθήσεται τὴν σάρκα τῆς ἀκροβυστίας αὐτοῦ τῇ ἡμέρᾳ τῇ ὀγδόῃ, ἐξολοθρευθήσεται ἡ ψυχὴ ἐκείνη ἐκ τοῦ γένους αὐτῆς, ὅτι τὴν διαθήκην μου διεσκέδασε (Γεν. 17:11, 14, Ο’)
Μια εξήγηση αυτής της απαίτησης συνδέεται με τη συμβολική σημασία του πέους. Το πέος είναι η απόδειξη του ανδρισμού, από μία άποψη και η πηγή δύναμης του άνδρα. Με την περιτομή ο άνδρας συμβολικά αποκόπτει ένα τμήμα του υπέρ του Θεού, αναγνωρίζει δηλαδή ότι η ισχύς του είναι πεπερασμένη και ότι υπάρχει κάποιος πιο ισχυρός και πιο τέλειος από αυτόν. Ο άνδρας εφαρμόζει τη διείσδυση ως μέσο υποταγής, ο Θεός την περιτομή. Η διαφορά από τη διείσδυση είναι ότι η περιτομή γίνεται από τον ίδιο τον περιτεμνόμενο (το ανθρώπινο γένος) ως ίδια επιλογή χωρίς συμμετοχή του Θεού.
Στο Χριστιανισμό δε διατηρείται η παράδοση της περιτομής, αφού θεωρείται ότι η αναγκαιότητά της καταργείται με την εκούσια σταυρική θυσία του Ιησού και αντικαθίσταται από το βάπτισμα. Ο θεϊκός νόμος δεν απαιτεί πλέον κατά τους Χριστιανούς τη συμβολική περικοπή του πέους, την αναγνώριση δηλαδή με αυτόν τον τρόπο της παντοδυναμίας του Θεού, αλλά εισάγεται μια πιο ισότιμη σχέση που στηρίζεται στην αγάπη. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει σχετικά στις επιστολές του:
ἐν ᾧ [Χριστῷ] καὶ περιετμήθητε περιτομῇ ἀχειροποιήτῳ ἐν τῇ ἀπεκδύσει τοῦ σώματος τῶν ἁμαρτιῶν τῆς σαρκός, ἐν τῇ περιτομῇ τοῦ Χριστοῦ (Κολ. 2:11).”

ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΥΡΙΟ… ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣΑΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:
«Επειδή όσοι εβαπτίσθητε, εις Χριστόν, Χριστόν ενεδύθητε . . . Εάν δε ήσθε του Χριστού, άρα είσθε σπέρμα του Αβραάμ, και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι.» (Γαλ. γ΄27-29).

ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΤΟ D.N.A ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΓΕΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΒΟΣΚΩΝ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΔΙΔΕ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ; ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ «θέλω είσθαι Θεός αυτών, και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαός μου». (Ιερ. λα΄33).

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ D.N.A TOΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΑΥΤΟ ΤΟ D.N.A ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΟΠΤΟΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΤΡΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΕΣ.

ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΑ ΒΡΕΦΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ.

Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΒΑΠΤΙΣΜΟΣ —ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ— ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΒΑΦΤΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 6Ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ Α’, ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ» ΚΑΙ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ( ΟΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ) ΩΣ «ΑΛΙΤΗΡΙΟΙ», ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΩΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΟ» ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ:
« Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα μικρά παιδιά πρέπει να δέχονται το σωτήριο βάπτισμα αμέσως και χωρίς καμμία αναβολή, ώστε όπως και οι μεγαλύτεροι να μπορούν να εκκλησιάζονται και να κατηχούνται στις θείες γραφές και τους θείους κανόνες.
Έτσι θα μπορούν να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθοδόξων χριστιανών και δεν θα επιστρέψουν ξανά στην παλαιά πλάνη. Και όσων έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα και περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν τα προσχήματα εβαπτίσθησαν οι ίδιοι ή πρόκειται να βαπτισθούν, αφήνοντας όμως τις συζύγους τους και τα τέκνα τους ή τα άλλα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να στερηθούν όλων των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, αφού είναι φανερό ότι έτυχαν του αγίου βαπτίσματος δίχως να έχουν πίστη, και τα ίδια δε θα υφίστανται οι αλιτήριοι Έλληνες και οι Μανιχαίοι, τμήμα των οποίων είναι οι Βορβορίτες».

ΕΤΣΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ» ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΚΙΒΔΗΛΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΑΜΕΡΠΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΒΔΕΛΗΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΞΕΙΣ.

13606775_496099380596231_4036947987486077631_n2.) ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΘΕΙΑΣ» ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΟ 26, 26-29 : « Ενώ δε αυτοί έτρωγαν, επήρε ο Ιησούς τον άρτον και αφού ευχαρίστησε τον έκοψε εις τεμάχια και έδιδε στους μαθητάς και είπε• “λάβετε φάγετε• τούτο είναι το σώμα μου”. Και αφού επήρε το ποτήριον και ηυχαρίστησε έδωκε αυτό στους μαθητάς και είπε• “πίετε από αυτό όλοι, διότι τούτο είναι το αίμά μου, με το οποίον επικυρώνεται η νέα διαθήκη και το οποίον χύνεται δια την συγχώρησιν των αμαρτιών και την σωτηρίαν πολλών. Σας λέγω δε ότι δεν θα ξαναπιώ από το προϊόν αυτό της αμπέλου από την στιγμήν αυτήν και μέχρι της ημέρας εκείνης, όταν εις την ατελείωτον χαράν της βασιλείας του Πατρός μου θα το πίνω μαζή σας». ( ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ).
“λάβετε φάγετε• τούτο είναι το σώμα μου”. “πίετε από αυτό όλοι, διότι τούτο είναι το αίμά μου»

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, 6, 48-59: «Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής… Ο άρτος που θα δώσω εγώ είναι η σάρκα μου, την οποία θα δώσω υπέρ της ζωής του κόσμου. Αλήθεια σας λέω, αν δε φάτε τη σάρκα και δεν πιείτε το αίμα του Υιού του ανθρώπου, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωή αιώνια και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα. Γιατί η σάρκα μου είναι στ’ αλήθεια τροφή και το αίμα μου στ’ αλήθεια ποτό. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου μένει μέσα μου κι εγώ μέσα του…».
ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝ-ΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΜΕ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ… «Αυτό το εξημερωτικό και αναγεννητικό έργο επιτυγχάνεται με τον τρόπο πού όρισε και παρέδωσε ό Χριστός στους Αγίους Αποστόλους και συνεχίζεται να επιτυγχάνεται και να τελείται με τα Αγια Μυστήρια, με την ιδιαίτερη για τον καθένα Ιεροτελεστία. Η θεία Ευχαριστία έχει δύο όψεις. Είναι μυστήριο και θυσία. Μυστήριο, γιατί ο άρτος και ο οίνος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Κυρίου. Θυσία, γιατί επαναλαμβάνεται αναίμακτα η σταυρική θυσία του Γολγοθά.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΝΟ ΣΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.!!!!
Για να τελεσθεί η θεία Ευχαριστία χρειάζονται:
α) ο άρτος ένζυμος, δηλαδή το πρόσφορο και ο οίνος (ανάμα),
β) ο ιερέας που πρέπει να είναι κανονικά χειροτονημένος και η Αγία Τράπεζα,
γ) η ευχή του καθαγιασμού, η οποία αποτελεί το κέντρο της θείας Λειτουργίας. Έτσι κάθε φορά, που τελείται το μεγάλο και φρικτό αυτό μυστήριο, προσφέρεται ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ…. Ἡ ὅλη προετοιμασία γιὰ τὴ θεία Κοινωνία ὁλοκληρώνεται μὲ τὴν Ἀκολουθία τῆς θείας Μεταλήψεως, ἡ ὁποία ἀποτελεῖται ἀπὸ τρία μέρη· τὸν Κανόνα, ποὺ διαβάζεται τὴν παραμονὴ τῆς ἡμέρας κατὰ τὴν ὁποία θὰ κοινωνήσει ὁ πιστός· τὴν κυρίως Ἀκολουθία, μὲ τὶς εὐχές, ποὺ διαβάζεται τὸ πρωί, προτοῦ μεταβοῦμε στὴν ἐκκλησία γιὰ τὴ θεία Λειτουργία·(  ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ) καὶ ἀπὸ τὶς μικρὲς εὐχὲς ποὺ λέγει ὁ λειτουργὸς ἀμέσως πρὸ τῆς θείας Μεταλήψεως». … ΩΣΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ……ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ……..
«Τῶν οὐρανίων καὶ φρικτῶν καὶ ἁγίων σου, Χριστέ, νῦν Μυστηρίων, καὶ τοῦ Θείου σου Δείπνου καὶ μυστικοῦ κοινωνὸν γενέσθαι κἀμὲ καταξίωσον, τὸν ἀπεγνωσμένον, ὁ Θεὸς ὁ Σωτήρ μου. Ὑπὸ τὴν σὴν καταφυγὼν εὐσπλαγχνίαν, Ἀγαθέ, κράζω σοι φόβῳ· Ἐν ἐμοὶ μεῖνον, Σῶτερ, κἀγώ, ὡς ἔφης ἐν σοί· ἰδοὺ γάρ, θαῤῥῶν τῷ ἐλέει σου, τρώγω σου τὸ Σῶμα καὶ πίνω σου τὸ Αἷμα».
ΑΠΟΔΟΣΗ.
Ἀξίωσέ με, Χριστέ μου, νὰ κοινωνήσω τώρα τὰ οὐράνια καὶ φρικτὰ καὶ ἅγιά Σου Μυστήρια καὶ νὰ λάβω κι ἐγὼ μέρος στὸ Μυστικό Σου Δεῖπνο, γιατὶ δὲν ἐλπίζω ἀλλοῦ ἐκτὸς ἀπὸ Σένα τὸν Θεὸ καὶ Σωτήρα μου. Στὴ δική Σου εὐσπλαγχνία ἐλπίζω, Σωτήρα μου, καὶ μὲ θεῖο φόβο σοῦ φωνάζω· μεῖνε μαζί μου κι ἐγὼ μαζί Σου, ὅπως τὸ εἶπες· γιατὶ νά, μὲ ἐμπιστοσύνη στὸ ἔλεός Σου τρώγω τὸ Σῶμα Σου καὶ πίνω τὸ Αἷμα Σου.

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΟΥΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ:
1. ΩΣ ΦΡΙΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ
2. ΩΣ ΑΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΓΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΓΗ.
3. ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΩΝ ( ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ) ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

>>ΑΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕ «ΔΕΣΙΜΟ» ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;

>>ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;

>>ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤHTΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ;>>ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ Η΄ΕΜΒΟΛΙΑ «ΚΑΘΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ» ;

>>ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ : «Στὴ δική Σου εὐσπλαγχνία ἐλπίζω, Σωτήρα μου, καὶ μὲ θεῖο φόβο σοῦ φωνάζω· μεῖνε μαζί μου κι ἐγὼ μαζί Σου, ὅπως τὸ εἶπες· γιατὶ νά, μὲ ἐμπιστοσύνη στὸ ἔλεός Σου τρώγω τὸ Σῶμα Σου καὶ πίνω τὸ Αἷμα Σου». ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ Η ΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΚΑΙ ΕΘΕΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΧΘΕΝΤΩΝ. Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΔΟΘΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ:
«οὐ καταλείψουσιν ἀπ’ αὐτοῦ εἰς τὸ πρωὶ καὶ ὀστοῦν οὐ συντρίψουσιν ἀπ’ αὐτοῦ κατὰ τὸν νόμον τοῦ πασχα ποιήσουσιν αὐτό (ΑΡΙΘΜ. Θ:12 Ο΄)
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ. (ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ ΑΡΝΙ ΕΘΙΜΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΔΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ «ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» . «Εγένετο γαρ ταύτα, ίνα η γραφή πληρωθή, οστούν ου συντριβήσεται αυτού» (ΙΩΑΝ. ΙΘ:36),

ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ « Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου μένει μέσα μου κι εγώ μέσα του…»

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΑΥΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ. ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΣΥ Η΄ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ;

ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ; ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ;

ΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ;

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ;

ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ , ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΛΑΣΠΗΣ; ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ;

ΟΙ ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Η΄ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Η΄ ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΜΥΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ ΑΝΕΛΙΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΝΩΣΙΑΚΑ.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΔΟΥΛΟΣ ΚΙΒΔΗΛΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ;»

…………………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ …Η ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ…ΚΑΙ Ο ΑΥΝΑΝ(ΙΣΜΟΣ)

13654330_10206962452123159_5091055513094788236_n

…………………………………..

Προσκύνημα; Το δέρμα από την περιτομή του Ιησού ( Sanctum praeputium )

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ! ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΡΕ ΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ;;;

Αφήστε μια απάντηση