Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TRAPEZA-XANION

Έλληνας επενδυτής βάζει το 50% της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Χανίων http://www.efimeridaki.gr

Σημαντικότατες εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Μαρακάκης βρέθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα και διασφάλισε, από “Ελληνα θεσμικό επενδυτή, το ήμισυ του ποσού που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση της Χανιώτικης Τράπεζας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η Τράπεζα.

Ο εν λόγω επενδυτής, πρόκειται να συμμετέχει με το 50% περίπου του ποσού που έχει οριστεί για την ανακεφαλαιοποίηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο όρος που τέθηκε από πλευράς του και ο οποίος φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτός από την πλευρά της Τράπεζας, είναι πως το συγκεκριμένο ποσό,  θα διατεθεί με την προϋπόθεση, πως το υπόλοιπο 50% του ποσού της ανεκεφαλαιοποίησης, θα εξευρεθεί από τους μετόχους της Τράπεζας.

Οι ίδιες πηγές, κάνουν λόγο για έναν απόλυτα αξιόλογο επενδυτή, που «έρχεται για να μείνει» και που δείχνει να ταυτίζεται πλήρως με το συνεταιριστικό προφίλ της Τράπεζας Χανίων. Ο ίδιος, μάλιστα, βάζει ως προαπαιτούμενο το προφίλ αυτό που κτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, να παραμείνει αναλλοίωτο στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η πλέον η Τράπεζα Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίhσης έχει ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου και η προθεσμία που έχει ανακοινωθεί για την ολοκλήρωσή της λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, με τους ανθρώπους της Τράπεζας να υποστηρίζουν πως «βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στον στρατηγικό τους στόχο».

Το ενδιαφέρον των μετόχων είναι αρκετά ζωηρό, ενώ τις επόμενες ημέρες μέχρι δηλαδή και την ερχόμενη Πέμπτη, πρόκειται να «κλειδώσει» το ποσό των 18,2 εκατομμυρίων ευρώ, «ύψος» στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο «πήχης» για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίση της Τράπεζας Χανίων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Χανίων σημειώνει τα εξής:

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ΣυνΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της 24.11.2015, ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με θεσμικό επενδυτή της ημεδαπής, για να καταβάλει ποσοστό περίπου 50% των κεφαλαίων που είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν για να καλυφθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας. Η συμμετοχή του θεσμικού επενδυτή θα είναι μακράς πνοής και προϋποθέτει τη συγκέντρωση από τους συνεταίρους των κεφαλαίων που απαιτούνται για τη διασφάλιση ικανοποιητικής κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας, την αναγνώριση στο θεσμικό επενδυτή του δικαιώματος συμμετοχής του στη διοίκησή της, ώστε να μπορεί να επιτελεί ρόλο στρατηγικού εταίρου, και την παροχή έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

………………………………..

Αλφειός: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ… ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ… !!! ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ … ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ “ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ” Ο 50% ΚΑΙ ΟΧΙ Ο 100% + ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ = 500.000.000$ ;;; … ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ … !! ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ …

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» (ΚΕΝΤΡΙΚΑ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΒΟΜΒΑ ! ΣΗΜΕΡΙΝΗ (24/11/2015) ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ !

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΟΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΧΑΝΙΩΝ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ.

………………………………

Αφήστε μια απάντηση