ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «Η Ε.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ( Εκπομπή NEW RADIO 29/6/2899 απομαγνητοφώνηση ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ )

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

10968380_390143851163769_7826468300850560100_nΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟ NEW RADIO ( NEW RADIO 29-6-2015 )

ΘΕΜΑΤΑ:

1. «ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ….»

2. «ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…»

3. «ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΜΙΑ Ε.ΣΥ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ….»

4. «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΟΙ και Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ…»

5. «ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ….»

6. «ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ …. ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ

7.«Η Ε.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ… ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ…»

8. «ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ…»

9. ΟΙ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ – ΑΕΠ – ΤΧΣ

10. ΠΕΡΙ CAPITAL CONTROL… το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ

11. «Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ… ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ…»

12. «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ P.S.I…»

13. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΗ…»

14. «ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΦΡΕΝΑΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ….»

15. Η… «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

16. ΤΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΤΑΜΕΙΑ… ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ…»

17. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ…

18. «ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ… ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.…»

19. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ Μ1 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΘΕΙ… ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ;;;;  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ….»

20. «ΠΕΡΙ Ε.ΣΥ. ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ…»

21. «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…»

……………

1. «ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ….»

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καλησπέρα σε όλους! Μένουμε όλοι να παρακολουθούμε το παράλογο που συμβαίνει με το δημοψήφισμα, αλλά πρέπει να σκεφτείτε ότι όλα αυτά είναι προδιεγραμμένα να συμβούν.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς που αυτές τις ημέρες ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση και δεν ξέρει τι να κάνει, είναι να «εκμεταλλευτούμε» αυτή την ευκαιρία και να πάμε στα ΑΤΜ που βρίσκονται όλοι. Ο κόσμος αυτή την στιγμή είναι ταλαιπωρημένος και εμείς πρέπει να πούμε την δική μας αλήθεια.

Είναι η ώρα που πρέπει να το κάνουμε πιο έντονα, να βγούμε έξω και να ενημερώσουμε τους πάντες, γιατί διαφορετικά τα πράγματα εξελίσσονται τάχιστα και αυτή την στιγμή κάνουν και σπασμωδικές κινήσεις.  

Η κάθε Ε.ΣΥ πρέπει να επανδρωθεί σωστά, να σταματήσουν όσες διαφωνίες υπάρχουν και να ενεργούμε ομόνοα όσοι έχουμε ορκιστεί. Να λειτουργούμε την δική μας Ελλήνων Συνέλευση χωρίς να νοιαζόμαστε για όλα τα άλλα! Να έχουμε μια σταθερή πορεία, γιατί ήδη πήραμε την δυναμική πορεία των πολλών γραφείων.

Όπως ξέρετε, είμαστε στα 64 γραφεία και κάθε μέρα ανοίγουν κι άλλα. Είναι η μοναδική στιγμή που είναι πολύ πιο εύκολη και πιο σίγουρη για να βγούμε έξω και να πούμε την αλήθεια. Αυτή την στιγμή, μπορεί να εισακουστεί καλύτερα και να γίνει πιο κατανοητή. Τώρα, είδαν ότι ήταν απατηλή αυτή η εικόνα που είχαν από έναν νεαρό Τσίπρα που θα ερχόταν να τους σώσει και καταλαβαίνουν ότι ούτε αυτός δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που είχαν ζήσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είναι ακόμα ένα άλλο προσωπείο της ίδιας πορείας που απλώς πρέπει να μεταλλαχτεί στο επόμενο στάδιο.

Η υλοποίηση του είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα μπροστά στα μάτια μας και εμείς πρέπει να προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην καθυστερούμε. Έχουμε μπροστά μας τεράστιο όγκο ανθρώπων που είναι εν δυνάμει να πολεμήσουν από κοινού μαζί μας και αυτοί πρέπει να ενημερωθούν.

2. «ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…»

Το δημοψήφισμα είναι μια ακόμα καθαρή προδοσία γιατί ό,τι και να ψηφίσεις, ναι ή όχι είναι η νομιμοποίηση όλων των παρανομιών που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Αφήνω το γεγονός ότι το να θέσεις δημοψήφισμα με τέτοια δεδομένα, δηλαδή αφού έχεις υπογράψει 3 μνημόνια και πηγαίνεις για το τέταρτο είναι ήδη παρανομία και εκ των πραγμάτων θα πέσει λόγω του ίδιου του συντάγματος. Άρα, δεν έχει νόημα να συζητάμε για το δημοψήφισμα.

Το να ψηφίσεις «ναι»  σημαίνει ότι θα επωμιστείς τις ίδιες παρανομίες, θα ανεχτείς την προδοσία και η παρανομία νομιμοποιείται λόγω της πράξης αυτής και το «όχι» σε ενοχοποιεί ότι εσύ προκάλεσες την πτώση, εσύ προκάλεσες τα προβλήματα και εσύ φταις που βγήκες από το ευρώ και δεν σου έδωσαν μετά την απαιτούμενη δόση.

Όλα αυτά όμως είναι στην βάση τους δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την παρανομία του παρελθόντος και γιατί γνωρίζουν ότι στο τέλος θα αντιμετωπίσουν την παρανομία τους, αφού κάποια στιγμή η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει και αυτή η προδοσία και ο βιασμός της χώρας δεν θα μπορεί να κρυφτεί επ’αόριστον. Εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Δεν υπάρχει χρόνος!

3. «ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΜΙΑ Ε.ΣΥ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ….»

Είμαστε στο μεταίχμιο. Από την μια μεριά τα πράγματα είναι τόσο έτοιμα και από την άλλη είναι τόσο επικίνδυνο να μην ετοιμαστούμε στο δικό μας επίπεδο και σε κάποιες ενδεχόμενες εκλογές να μην είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε κόμμα, δόγμα και χρώμα, αλλά μην ξεχνάτε ότι μέσω των Ε.ΣΥ θα μπορέσουμε να έχουμε πολιτική στρατηγική.

Αν όλες οι Ε.ΣΥ εκπαιδεύσουν τα μέλη τους και να γίνει πραγματική διαλογή των αρχείων που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν μετέπειτα και να εισακουστεί η πραγματική βούληση του Έλληνα από τον Δήμο του κι όχι από τα κέντρα εξουσίας, εννοείται ότι αυτό είναι πολιτική στρατηγική και πολιτική παρέμβαση, η οποία δεν είναι κάτι απλό, ούτε ελέγχεται απλά.

Για αυτό τον λόγο, χρειάζεται να δούμε πολύ πιο σοβαρά την ύπαρξη μας μέσα στις Ελλήνων Συνελεύσεις που είναι εταιρείες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί συνεχώς δημιουργούνται θέματα και είναι απόλυτα κατανοητό. Από την μία υπάρχει ακόμα η απειρία της συνένωσης και της λειτουργίας κάτω από εταιρική μορφή τόσων ατόμων που εχθές δεν είχαν λειτουργήσει κάτω από τόσο στενά δεδομένα. Όμως πάμε καλά, γιατί ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες πάλι βγαίνει κάτι θετικό. Έτσι εκπαιδεύεται ο καθένας στο πώς θα προστατευτεί έναντι των νέων δεδομένων που έχουν να αντιμετωπιστούν στην πορεία. Είναι σημαντικό λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη το μικρά αυτά θέματα, τις αδυναμίες που υπάρχουν στην διχόνοια και στον αντίνοο, που τα αντιμετωπίζουμε έτσι κι αλλιώς με τους έξω. Μέσα στην Ελλήνων Συνέλευσις απαγορεύεται να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο  που θα λειτουργούσαμε στον δρόμο. Υποχρεούμαστε κι έχουμε ευθύνη ο ένας προς τον άλλον, αλλά και η μια Ε.ΣΥ προς την άλλη κι όλοι μεταξύ μας γιατί όπως είπαμε είμαστε ομόκεντροι κύκλοι και όταν υπάρχει πρόβλημα στην μια Ε.ΣΥ μεταφέρεται στην άλλη σαν ενέργεια η οποία είναι από το κέντρο προς την περιφέρεια και από την περιφέρεια προς το κέντρο. Πρέπει λοιπόν όλοι υποχρεωτικώς να βρούμε λύση, να συντονιστούμε, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε αυτούς τους κύκλους να δημιουργούν ενέργεια κι όχι να απορροφούν ενέργεια.

4. «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΟΙ και Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ…»

Μπροστά μας είναι όλα πανέτοιμα! Έχουμε τις μηνύσεις που είχαμε πει στο παρελθόν ότι θα ετοιμαστούν και τώρα είναι έτοιμες. Περιμένουμε να δούμε ποιες Ε.ΣΥ είναι έτοιμες ώστε να μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν στο να υπερασπιστούν σωστά αυτά τα οποία πάμε να κάνουμε. Αν δεν είμαστε εκπαιδευμένοι σωστά σε αυτά που θα μπούμε να κάνουμε, τότε θα πάει κάτι λάθος και όλα θα καταστραφούν. Οπότε, ο καθένας από εμάς πρέπει να κρατήσει την θέση του και το σημείο αναφοράς με τέτοιον επαγγελματικό τρόπο από εδώ και πέρα που να μην φέρει βάρη ούτε στην ίδια του την ομάδα και την εταιρεία, ούτε και στις υπόλοιπες. Πρέπει να συνεχίσουμε και να βάλουμε στόχο να λειτουργούμε ομόνοα, να επικεντρωθούμε στο πώς θα μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα σε κάθε γωνιά, σε κάθε περιοχή και σε κάθε γειτονιά. Ας μην θεωρούμε ότι επειδή καθόμαστε στο ίντερνετ και επειδή μπαίνουμε στο γραφείο ότι αυτό είναι αρκετό. Το σημαντικό είναι να διεισδύσουμε και να πάμε από πόρτα σε πόρτα, από γειτονιά σε γειτονιά και από χωριό και σε χωριό. Είμαστε συνεχώς έξω, ερχόμαστε σε επαφή με περισσότερο κόσμο, έχετε ήδη αρχίσει να καταλαβαίνετε οι περισσότεροι ότι τα δεδομένα άλλαξαν και το περιβάλλον είναι διαφορετικό αυτή την στιγμή, ο κόσμος κατανοεί περισσότερο, γιατί σήμερα βρίσκεται μέσα στην απελπισία. Εμείς δεν θέλουμε να πατήσουμε πάνω στην απελπισία οποιουδήποτε, αντιθέτως! Δίνουμε την πραγματική εικόνα για να αρχίσει να εμψυχώνεται και να αρχίσει να δημιουργεί κι όχι να αυτοκαταστρέφει αυτό που πάει να φτιάξει.

Οπότε, έχουμε τεράστιο όγκο εργασίας μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο. Όπου βλέπουμε μάζα ανθρώπων πρέπει να είμαστε κοντά τους, έξω από τις τράπεζες, στις λαϊκές αγορές, στους δρόμους, στις πλατείες, στα μεγάλα καταστήματα, όπου μπορούμε! Ας κάνουμε μικρές εκδηλώσεις, δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις που έχουν κόστος. Μπορεί να είναι στην γειτονιά, σε σπίτι, στο δρόμο. Έχουμε πολύ υλικό και εσείς είσαστε πλέον γνώστες. Μπορείτε να μιλάτε για τα πάντα με άνεση. Πρέπει να μιλούν περισσότερα άτομα και αυτά να γίνονται πυρήνας άλλων ατόμων και να μην μένουν να μιλούν τα ίδια άτομα. Χρειάζεται να είμαστε στις επάλξεις γενικώς και να δίνουμε στους νεότερους τις πληροφορίες ώστε να προλαβαίνουν να στοιχειοθετούν και να δομούν το μυαλό τους και έτσι να μπορούν να  παράξουν κι αυτοί με την σειρά τους και να γίνουν νέοι πυρήνες που θα δώσουν την ώθηση να απλωθεί ακόμα περισσότερο. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και να γνωρίζουμε ο καθένας από εμάς τι πρέπει να κάνει στα πράγματα που θα ακολουθήσουν.

5. «ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ….»

Έρχονται διάφορα θέματα και αν ξεκινήσουμε να συντονίσουμε τα θέματα των 600 δις, τα παγκόσμια ταμεία, πρέπει να πατήσουμε σε όλα αυτά και πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία για να το αντιστρέψουμε υπέρ μας ακόμα και μέσα στην πολιτική. Τώρα ήρθε η ώρα της διχόνοιας μέσα στην πολιτική. Ο ένας τρώει τον άλλον. Αρχίσαν να λένε πολλοί πολιτικοί ότι «ναι, έχετε δίκιο. Το ξέρουμε ότι τα εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα είναι πραγματικά, αλλά έχουμε πρόβλημα να τα υποστηρίξουμε γιατί δεν μας αφήνουν». Σπρώξτε τους να τα παραδεχτούν αυτά. Πλησιάστε στα δημοτικά συμβούλια, πηγαίνετε στους δήμους και δεν πρέπει να αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα χωρίς να το ελέγχουμε.

Πρέπει να χωρίσετε τις ομάδες και κάθε ομάδα να γνωρίζει καλά τι δυνατότητες έχει, γνωρίζοντας τα ταλέντα και τις γνωριμίες του καθένα μας. πρέπει  να έχετε μια συλλογική προσπάθεια, ώστε ο καθένας να γνωρίζει τις ικανότητες του άλλου και να μην καταπατά ο ένας την δυνατότητα ή το δικαίωμα του άλλου, αλλά να δυναμώνουμε ο καθένας περισσότερο. Αν εγώ δεν μπορώ να μιλάω, θα αφήσω κάποιον άλλον να μιλάει και εγώ θα δώσω βοήθεια σε κάποιο άλλο θέμα. Έχουμε μεγάλο δρόμο, όμως έφτασε η ώρα να σηκωθούμε πιο έντονα και να βγούμε έξω, στοιχειοθετώντας κάθε μέρα και βάζοντας στόχους για το τι αποτέλεσμα θα έχουμε την επόμενη μέρα. Δεν είναι τυχαίο.

Πρέπει να πάρετε ένα χάρτη, να χωρίσετε περιοχές και να χωρίσετε τις κινήσεις που έχετε να κάνετε. Να καταγράφετε τα αποτελέσματα και την επιτυχία, να δείτε αν ο στόχος σας έχει επιτευχθεί από την προηγούμενη βδομάδα, δείτε αν μπορούν αυτοί που δεν εργάζονται να προσφέρουν περισσότερα πράγματα και αυτοί που εργάζονται να βοηθήσουν τις υπόλοιπες μέρες που κάποιοι θα λείπουν. Όλα αυτά θα συμβούν μέσα από ένα σωστό συντονισμό και  από την ανάθεση των δραστηριοτήτων, όχι μόνο για τα 6 άτομα της διοίκησης, αλλά διοίκηση πρέπει να γίνεται όλοι μαζί!

Η διοίκηση είναι διορισμένη προς το παρόν κι όχι εκλεγμένη. Όταν θα φτάσει η στιγμή που θα έχουμε πάνω από 1000 μέλη στην κάθε Ε.ΣΥ και μπούμε στις πραγματικές εκλογές, τότε θα έχουμε πραγματικό 12μελές, πραγματική επιτροπή. Σήμερα ακόμα είμαστε στην πορεία και για αυτό, επειδή μαζευόμαστε και είμαστε διορισμένοι και όχι εκλεγμένοι, θα μαζευτούμε από κοινού να κάνουμε τις δραστηριότητες που πρέπει.

Πρέπει να τελειώσουν όλες οι προηγούμενες δυσκολίες, να τις βάλουμε πίσω μας και πρέπει να ξεκινήσετε στοχευμένες κινήσεις, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που όλοι θα είμαστε περήφανοι που θα το έχουμε πετύχει. Αυτά έχω να πω!

Είμαστε πραγματικά σε ένα μεταίχμιο και πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία. Θα γυρίσει υπερ μας, αλλά πρέπει κι εμείς να πατάμε σταθερά στα πόδια μας για έρθει η λύση, γιατί αλλιώς δεν θα μας βρει έτοιμους να την αρπάξουμε και να την εκμεταλλευτούμε καλά. για αυτό χρειάζεται πραγματικά αυτή την βδομάδα να βάλετε συναντήσεις. Είσαστε 54 γραφεία, κάνετε τις δικές σας συνελεύσεις και οργανώστε στοχευμένες κινήσεις. Βγάλτε χάρτες, στόχους, προοπτική, δείτε τα προβλήματα, απομονώστε τα και από εκεί και πέρα μοιράστε τις εργασίες τι μπορεί να κάνει ο καθένας σας.

6. «ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ… ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ…»

Ας είσαστε ανά δύο άτομα, κάποιος που είναι πιο παλιός με κάποιον πιο καινούριο και κάνετε στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλα τα ραδιόφωνα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αρχίσετε να μιλάτε για ένα γενικό θέμα και στο τέλος να αναφέρετε και το δικό μας. δηλαδή, βρείτε τρόπους να διεισδύσετε σε όποια εκπομπή. Συντονιστείτε για να ακουστούν περισσότερο όλα αυτά τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε.

Μπορεί να βγει κάποιος και να μην πει κάτι, αλλά να βγει κάποιος άλλος και να το πει. Θέλουμε στοχευμένες κινήσεις. Κάντε πλάνο και σχεδιάστε το! Ξεκινείστε να βάζετε στόχους και να τους υλοποιείτε και να φέρνετε πίσω τα αποτελέσματα, είτε καθημερινώς, είτε εβδομαδιαίως. Αυτές τις δύσκολες μέρες χρειάζεται αυτό να γίνεται  ακόμα και καθημερινώς. Πράγματικά, να μην αφήνετε τα πράγματα να περνάνε, γιατί πηγαίνετε σε μια επίκληση, είτε κάνετε κάποιο σχόλιο στο ίντερνετ. Αυτά είναι έξτρα, χρειάζονται κι αυτά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τον αγώνα, τις Αρχές τις Αξίες, τις προοπτικές, τις στοχευμένες κινήσεις που κάνουμε βάσει των εργαλείων του Αρτέμη Σώρρα και όσους στόχους έχουμε βάλει, ώστε να τα κατανοήσουν οι πολίτες και να γίνουν από απλοί πολίτες, πολίτες-οπλίτες. Αυτά είχα να πω.

7. «Η Ε.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ… ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ…»

Γ. ΤΑΡΑΣ: Ευχαριστούμε Βίκυ! Έβγαλες μια ανακοίνωση αυτές τις ημέρες…

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, μην την μεταφράσετε λάθος αυτή την ανακοίνωση. Είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια εδώ και καιρό, και πέρσι και πρόπερσι κτλ. Όταν υπάρχει μια κρίση, αυτό κάνουν! Έχουν πραγματικά γεμίσει την χώρα με λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς έχουν αλλάξει τους νόμους. Όλα αυτά πρέπει να τα βλέπουμε και να τα κατανοούμε, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά μας και δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι πόσο βιασμό της νόησης μας έχουμε καθημερινώς και από πολλές απόψεις. Οι πολιτικοί μας λένε ψέμματα και βγαίνει ο καθένας λέει τα ψέμματα του κι ο άλλος τα απορρίπτει, είτε κάνει ότι τα απορρίπτει.

Αυτό είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Έρχεται ο κληρικός που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κι αυτός υποστηρίζει ένα άλλο μεγάλο ψέμμα. Έρχεται ο ευρωπαίος σε ένα οποιοδήποτε Eurogroup, ο οποίος θα υποστηρίξει την δική του θέση και θα λέει ότι «φταίει η Ελλάδα και ότι δεν κάνει κάτι».

Αλλά πίσω από όλα αυτά, εμείς γνωρίζουμε τι γίνεται και ότι υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται αυτή την στιγμή και έρχεται στο τέλος του. Εμείς λοιπόν γιατί τα βλέπουμε όλα αυτά και καθόμαστε; Φυσικά, δεν θα πάρουμε τα όπλα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μετατραπούμε από απλούς πειθήνιους πολίτες σε ενεργούς-οπλίτες, δηλαδή οπλίτες της γνώσης, οπλίτες της νόησης. Δεν δεχόμαστε κάτι επειδή μας το έφεραν και γίνεται νόμος την άλλη μέρα ή επειδή το κάνουν κι εμείς δεν ρωτάμε το γιατί το κάνουν.

Κάθε μέρα εξελίσσονται τα πράγματα μπροστά μας που δεν πρέπει να τα αφήνουμε πλέον να περνούν. Η κάθε Ε.ΣΥ που βρίσκεται σε κάθε δήμο έχει δικαίωμα να ρωτήσει, όπως έχει και το δικαίωμα  να κάνει και επιστολή, όπως έχει δικαίωμα να κάνει και μήνυση και έχει δικαίωμα να κάνει αγωγή. Γιατί είναι ένας νομικός φορέας, ένα νομικό σώμα που έχει πολλά μέλη και αυτοί δεν γνωρίζουν πόσα μέλη έχουμε.

Γνωρίζουν τα ιδρυτικά μέλη, αλλά όχι τα μέλη που είναι κατεγεγραμμένα και αυτό είναι τεράστιο στοιχείο υπέρ μας που πρέπει να το λειτουργούμε και υπέρ μας. Είναι η φωνή του λαού που δεν πρέπει να αφήνει να περνάει τίποτα.

Για παράδειγμα, κάτι γίνεται στον δήμο μας, όπως αυτό που συνέβη στην Καβάλα με το εβραϊκό μνημείο που η Ε,ΣΥ κινητοποιήθηκε! Η Ε.ΣΥ έχει πλεόν δυναμική να ρωτήσει τον κάθε Δήμο, όπως το πρόβλημα με τους μετανάστες. Δεν βρέθηκε για παράδειγμα μια Ε.ΣΥ για να συζητήσει αυτό το θέμα και να κάνει θέμα! Δεν πρέπει βέβαια να παρεκτραπούμε από τους δικούς μας στόχους που έχουμε βάλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αφουγκραζόμαστε και παράλληλα την περιοχή μας και τα προβλήματα που παρουσιάζονται για να δείχνουμε παρόντες. Δεν είμαστε απλά μέτοχοι, αλλά ενεργοί πολίτες που έχουμε νόηση να διυθίζουμε τις πληροφορίες που μας δίνουν και να έχουμε και ερωτήσεις και να δεχτούμε και απαντήσεις.

Το ερώτημα λοιπόν λόγω της ανάρτησης είναι τι οργανώνουν πάλι στην χώρα ξανά και ξανά και όποτε υπάρξει ένα κρίσιμο σημείο εμφανίζουν αυτές τις ομάδες για να μας φοβερίζουν; Έφεραν την derta force, έφεραν τους ξένους φρουρούς που έβαλαν στις πόλεις. Γίνονται πολλά τέτοια. Πόσο ακόμα να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες και γιατί οι Έλληνες αφήνουν να τους τρομοκρατούν; Γιατί δεν ενημερώνετε και δεν ξεσηκώνεται να πει: «Φτάνουν όλα αυτά, εμείς απαιτούμε τα δικά μας και δεν θέλουμε τίποτα από τους ξένους». Αυτή είναι η ουσία! Να μην φοβάστε από όλα αυτά που συμβαίνουν. Όλα αυτά δεν μας πτοούν, έτσι κι αλλιώς είμαστε μέσα σε αυτό το πρόβλημα από την ώρα που υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο.

8. «ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ…»

Συζητούν σήμερα αν θα αυξήσουν το ΦΠΑ ή τον φόρο. Έχετε τα χρήματα πληρώσετε και πάμε να συζητήσουμε σήμερα αν θα αυξηθεί ο φόρος ή όχι; Σήμερα η χώρα δεν έχει κέρδη στην πραγματικότητα, οπότε τι πάμε να συζητήσουμε για την αύξηση του φόρου στις εταιρείες; Υπάρχει σήμερα εταιρεία, τουλάχιστον από τις μεσαίες εταιρείες και κάτω που να έχει κέρδη και να έχει πρόβλημα αν θα αυξηθεί ή όχι ο φόρος; Άρα, στην ουσία, είναι μέτρα που θα αγγίξουν τους πάντες, αλλά δεν πρέπει να μας πανικοβάλλουν, γιατί τα μέτρα τα έχουν ήδη πάρει, ούτως αλλιώς τα μέτρα αυτά δεν έχουν λειτουργήσει κι ούτε θα λειτουργήσουν και έτσι κι αλλιώς τα μέτρα αυτά δεν ήταν ποτέ τέτοια για να λειτουργήσουν.

Αυτά που έχουν κάνει βασίστηκαν σε λανθασμένους προϋπολογισμούς και αυτό δεν το ονειρευτήκαμε. Το δείχνουν οι αριθμοί και οι αριθμοί δεν λανθάνουν ποτέ. Οι ισολογισμοί φαίνονται, άρα οι στόχοι που βάζουν δεν είναι ποτέ εφικτοί, γιατί δεν είναι προδιαγραμμένο να είναι εφικτοί. Αν ήταν, δεν θα έκαναν αυτούς τους προϋπολογισμούς, ούτε αυτούς τους στόχους.

9. ΟΙ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ – ΑΕΠ – ΤΧΣ

Έχω πει ότι όταν το ΔΝΤ μπαίνει σε μια χώρα για να την βοηθήσει και κάνει τους δικούς του προϋπολογισμούς, πάντοτε στηριζόνται στους οικονομικούς πολλαπλασιαστές. Το Ακαθάριστο Προϊόν της χώρας, το λεγόμενο ΑΕΠ θα πέσει με τις διάφορες διορθωτικές κινήσεις που κάνουν και λένε πόσο θα πέσει το ΑΕΠ όταν κάνουμε αυτές τις περικοπές, την αύξηση της φορολογίας κτλ, γιατί όλα αυτά φέρνουν μια ύφεση, οπότε κατά συνέπεια μια μείωση στο Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν. Υπάρχουν αυτοί οι οικονομικοί πολλαπλασιαστές λοιπόν, που κάνοντας τις οικονομικές τους μελέτες λένε: «Αν θα κόψω 1 δισεκατομμύριο από το δημόσιο κόστος, σταδιακά θα μου μειωθεί και το ΑΕΠ κατά 0,5 μονάδες». Αυτό όμως στην Ελλάδα έχει πέσει εκτός ορίων ήδη και πάρα πολύ καιρό. Ήδη από το 2012 έχουν βγει στο 3,6%. Δηλαδή, ο προϋπολογισμός έχει πέσει 7 φορές έξω. Από το 0,5% που ήταν ο οικονομικός πολλαπλασιαστής και φτάσαμε στο 3,6%. Αυτό είναι βιβλική καταστροφή! Έπρεπε την άλλη μέρα που ήταν στο 1% να τους σταματήσουμε γιατί όλα αυτά είναι ανέφικτα. Αν λες ότι «θα κόψω τόσα και θα ανεβάσω τόσο την φορολογία, εννοείται ότι αν το κάνω αυτό, από πού θα βρω τα χρήματα για να πληρωθεί η διαφορά για να έχω τόση μείωση στο ΑΕΠ;

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Άρα ήταν ανέφικτο το έργο από την αρχή και ήταν παράνομο ήταν ότι δεν έφτασαν ποτέ τα χρήματα του δανεισμού που χρεωνόμαστε ως δάνειο στην Ελλάδα.

Υπάρχει Παγκόσμιος Νόμος ο οποίος λέει «ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Όπως ένα πρόσφατο παράδειγμα που έγινε με το ΤΧΣ που πήγε λέει και πλήρωσε 10 δισεκατομμύρια πίσω στους δανειστές. Από πού και ως πού; Η Ελλάδα έπρεπε να τα πληρώσει. Είχαμε δώσει 3 δισεκατομμύρια ως κράτος. Αντί το ΤΧΣ να τα δώσει στην Ελλάδα που τα χρωστάει για να τα δώσει πίσω στους δανειστές της, άρα πληρώνουμε δύο ταμεία την ίδια στιγμή. Αντί λοιπόν να χρωστάει λιγότερα η Ελλάδα και το ΤΧΣ να χρωστάει λιγότερα στην Ελλάδα, πήγε το ΤΧΣ και τα έδωσε απευθείας στους δανειστές και παραμένουμε να χρωστάμε ως Ελλάδα και δεν έγινε καμία διαφορά στο ΤΧΣ. Κανονικά, εμείς θα έπρεπε να είμαστε τόσο δυνατοί ώστε να είμαστε στις επάλξεις, όπου κάνουν την παρανομία, έπρεπε να μας βρίσκουν μπροστά τους και για αυτό δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο.

Αλλά δεν πρέπει να μας πτοούν όλα αυτά που συμβαίνουν. Πρέπει να ανησυχούμε μεν, αλλά όχι να τρομοκρατούμαστε. Άρα μην πανικοβάλλεστε. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα, αν δεν τελειώσει αυτό που κάνουμε εμείς, οι λύσεις που θα βλέπουμε θα είναι η μία χειρότερη από την άλλη. Τώρα θα αρχίζουν να σκοτώνονται ο ένας με τον άλλον! Τώρα θα φύγει η ομπροσθοφυλακή και θα φάνε τα παιδιά τους, γιατί κάπου πρέπει να δώσουν λίγο φαγητό στον πεινασμένο λαό ότι έδωσαν ένα δίκαιο. Δεν πρέπει να μας πτοούν αυτά, αλλά να καταλάβουμε ότι έχουμε δύναμη στα χέρια μας που κάθε μέρα αυτή η δύναμη είναι σαν έλικας που προχωράει και μεγαλώνει με μαθηματική ακρίβεια πολύ έντονα. Το νιώθετε κι εσείς στις περιοχές σας. Ο κόσμος άλλαξε και τώρα ρωτάει, ενώ παλιότερα δεν ρωτούσε καν. Πρέπει κι εμείς να βρεθούμε στα πόδια μας γρήγορα και να αρπάξουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που έχουμε ήδη ξεκινήσει και είμαστε όλοι έτοιμοι. Τώρα, έχετε τις γνώσεις, έχετε τα εργαλεία, τα έντυπα, την εταιρεία, τα γραφεία, έχετε τα πάντα!

10. ΠΕΡΙ CAPITAL CONTROL… το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι αυτό το capital control που επικαλούνται ως οικονομικό όρο;

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Με απλά δεδομένα σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που υπάρχουν κατατεθειμμένα σε μια χώρα μέσα στις τράπεζες από κάπου κερδήθηκαν, άρα μπορούν να ξοδευτούν. Εδώ τώρα θα βάλουν όρια πώς θα ξοδεύονται τα χρήματα. Είναι δηλαδή, έλεγχος κεφαλαίου. Έχεις κεφάλαιον μεν, αλλά το πώς θα το διαχειριστείς δε, δεν είναι δικός σου τρόπος, γιατί χρωστάει η χώρα σου και κατ’επέκταση χρωστάς κι εσύ.

Είναι αυτό που λέγαμε «κατά κεφαλήν χρέος» που σημαίνει ότι ο τελευταίος αποδέκτης του χρέους μιας χώρας είναι ο πολίτης, δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος! Άρα, αφού δεν τα κατάφεραν ως κυβέρνηση της χώρας, τώρα παρεμβαίνουν στους λογαριασμούς των εταιριών, των καταθέσεων, ό,τι έγινε και στην Κύπρο που έκαναν τις παρεμβάσεις στα ομόλογα και στο κούρεμα των καταθέσεων.

Τώρα, κάνουν το ίδιο στην Ελλάδα με μια άλλη μορφή, όπως το έχουν κάνει και στο παρελθόν τόσες φορές! Capital control σημαίνει «ελέγχω τα κεφάλαια». Δεν έχουν ορίσει με ποιον τρόπο, αλλά οι τρόποι που μπορούν να ελέγξουν το κεφάλαιο είναι βάσει της φορολογίας, δηλαδή με αύξηση της φορολογίας και άμα δεν τον δίνεις, ο,τιδήποτε έχεις κατατεθειμένο σε τράπεζα θα μπορούν να παρεμβαίνουν πρώτα στου κράτους, μετά στις τράπεζες και μετά στα δικά σου και βασικά θα έχουμε διείσδυση στις τσέπες μας από παντού.

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Δηλαδή, θα παίρνουν και τα χρήματα που χρωστάνε υποτίθεται;

11. «Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ… ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ…»

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όλα, γιατί στην ουσία τώρα, όλα αυτά έχουν συμβεί από τους τραπεζίτες, από τους δανειστές. Οι δανειστές είδαν ότι δεν πέτυχαν τα σχέδια και οι στρατηγικές τους και αυτή την στιγμή, ο,τιδήποτε που υπάρχει στις τράπεζες που το έχουν ελέγξει και μελετήσει, αυτή την στιγμή το θεωρούν κεφάλαιο. Αφού το θεωρούν κεφάλαιο, σου λένε ότι δεν έχεις δικαίωμα να κρατάς στην τσέπη σου χρήματα, αφού έχεις πτωχεύσει. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν έχει πτωχεύσει τώρα, αλλά από το 2012, όταν έγινε το ΤΑΙΠΕΔ και μπήκε όλη η περιουσία της Ελλάδος κάτω από την ομπρέλα του ΤΑΙΠΕΔ, η χώρα εκχωρήθηκε τότε και έμεινε απέξω μόνο ο πολίτης. Άρα, το παράγωγο του πολίτη, η κερδοφορία των εταιρειών του πολίτη, οι ιδιωτικές εταιρείες ήταν το μόνο που εξαιρέθηκε για να μπορέσουν να το κατάσχουν για να φύγουν τα δάνεια. Κούρεψαν τα 100 δις, είχαν όμως κατάσχει μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ,  που όπως λένε τώρα «ξεπουλούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια..». Δεν τα ξεπουλούν τώρα, τα είχαν ήδη κατάσχει όταν δημιουργήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα απλώς τα πουλάνε οι δανειστές από το ΤΑΙΠΕΔ που τους ανήκει.

Δηλαδή, η συμφωνία μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ κι η μεταφορά της έννομης σχέσης και της κτήσης και της χρήσης και της κατοχής πέρασαν το 2012 με το PSI όταν μπήκαν όλα κάτω από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως η ΔΕΗ, το νερό, τα λιμάνια, πολλά ακίνητα, η χρήση πολλών μετάλλων κτλ. και ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΡΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ.

12. «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ P.S.I…»

Εκεί μπαίνουμε εμείς, όμως στην ουσία το ΤΑΙΠΕΔ έχει κατάσχει όλη την περιουσία της Ελλάδας παρανόμως. Έχει εκτιμηθεί μια περιουσία τρισεκατομμυρίων σε κάτι δισεκατομμύρια (270 δισεκατομμύρια περίπου) που την πήραν ως 100 δις αξία λόγω του κουρέματος, αλλά έγραψαν 270 δισεκατομμύρια στα χαρτιά. Κι ενώ είναι τρισεκατομμύρια στην πραγματικότητα και λένε μέσα ότι δικαιούνται να πουλήσουν ο,τιδήποτε από αυτά σε όποια τιμή θέλουν και ΑΝ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Πώς σας φαίνεται αυτό; Εκεί είναι η μεγάλη προδοσία της Ελλάδας, όταν έγινε το PSI, για αυτό τώρα όταν μιλούν για κούρεμα του δανείου, μου πέφτουν τα μαλλιά μου. Τι κούρεμα δηλαδή; Όταν μιλάνε για κούρεμα, κάτι άλλο κατάσχουν! Δεν σου χαρίζουν!  Δεν χάρισαν ποτέ σε κανέναν τίποτα! Το κούρεμα έγινε γιατί είχαν απορροφήσει όλα τα παραγωγικά του κράτους και ήταν κάτω από το PSI και για αυτό τον λόγο, ό,τι πουλιέται σήμερα, δεν έχει σχέση με τον Έλληνα.

13. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΗ…»

Η Ελλάδα πλέον είναι μια εταιρεία, η οποία είναι κατασχεμένη, γιατί δεν μπορούσαν να κατάσχουν το Έθνος, άρα μένουν έξω οι πολίτες και κατάσχουν την χώρα. Η χώρα έγινε εταιρεία και τώρα είναι κάτω από ιδιωτικά χέρια. Άρα, πρέπει να δούμε τα πράγματα πολύ σοβαρά.

Τώρα το capital control είναι το επόμενο στάδιο που έρχεται και βάζει χέρι και στο τελευταίο υγιές κύτταρο που υπάρχει, όπου υπάρχει κεφάλαιο. Κι έρχεται και επεμβαίνει με πολλαπλούς τρόπους γιατί μπορεί να είναι είτε φορολογία, είτε κατάσχεση, είτε κούρεμα, είτε άλλα πολλά. Δεν γνωρίζουμε το πώς θα το κάνουν! Και κάνουν αυτό που έχουν υποτίθεται δικαίωμα, γιατί ο Άρειος Πάγος δεν ελέγχει σήμερα την δικαιοσύνη της Ελλάδος.

Η Ελλάδα είναι τώρα κάτω από τους γερμανούς δικαστές, όπως και το Υπουργείο των Οικονομικών είναι κάτω από το ΔΝΤ. Δεν υπάρχει κανείς πλέον Έλληνας που να είναι σε θέση να αποφασίζει. Οι αποφάσεις δηλαδή δεν λαμβάνονται πλέον από την χώρα. Ακόμα και αυτή η υπόθεση του δημοψηφίσματος είναι πλήρως οργανωμένη. Είναι όλα οργανωμένα! Ακόμα και το κλείσιμο των τραπεζών! Το είχαν ανακοινώσει από τις 16 του μηνός ότι σκέφτονται να κλείσουν τις τράπεζες. Κάθε μέρα υπάρχει και μια κοροϊδία…

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Η διαφορά με την πτώχευση και αυτό που είπες τώρα ότι ουσιαστικά έχει ήδη πτωχεύσει…με αυτόν τον τρόπο που έκαναν…

14. «ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΦΡΕΝΑΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ….»

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Τι να πτωχεύσουν τώρα Γεωργία; Γιατί η ουσία είναι άλλη! Από την στιγμή που κατατέθηκε υπέρ της Ελλάδας το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη, άλλο αν δεν το συζητούν και δεν θέλουν να το πουν, στην ουσία όμως υπάρχει μια περιουσία που είναι υπέρ της Ελλάδος και όποιος πάει να πτωχεύσει την χώρα, θα το βρει μπροστά του. Επειδή δεν μπορείς να πτωχεύσεις το έθνος, αλλά την εταιρεία και για αυτό φτιάχνουν τα εταιρικά σώματα για να μπορούν να τα πτωχεύουν και να τα κατάσχουν.

Στην ουσία όμως η περιουσία του Αρτέμη Σώρρα φρέναρε ακόμα και την πιθανότητα της πτώχευσης κι ό,τι και να κάνουν τώρα είναι όλα παραμύθια, γιατί δεν μπορούν. Γιατί υποχρεούνται, όταν πάνε να πτωχεύσουν την χώρα να κατάσχουν την περιουσία που θα βρουν πρώτα ελεύθερη βαρών. Ποιο είναι το μόνο ελεύθερο βαρών που έχουμε σήμερα; Η περιουσία του Αρτέμη Σώρρα. Θέλοντας και μη είναι το μόνο που υπάρχει.

Για αυτό πρέπει κι εμείς ως Ε.ΣΥ να είμαστε έτοιμοι για να απαιτήσουμε να γίνει η απελευθέρωση αυτής της περιουσίας για να πάει εκεί που πρέπει, ή τώρα ή ποτέ! Αφήνω την ιστορία με τα παγκόσμια ταμεία που είναι μια ακόμα παραβίαση των δικαιωμάτων που έχουμε ως δημιουργοί τους.

15. Η «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Μήπως ξέρεις πότε ακριβώς έκαναν εταιρεία την Ελλάδα;

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Είναι από το 2008. Και δεν είναι μια εταιρεία, αλλά δύο, μία στην Ουάσιγκντον και την άλλη στην Γερμανία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά από το 1976 και να ψάξετε να το βρείτε, όπως και να μου το θυμήσετε να σας το στείλω κάποια στιγμή, υπάρχει και το Turkish republic of Cyprus, δηλαδή η Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί ο όρος Δημοκρατία της Κύπρου πέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το έχουν κάνει εταιρεία ως Τούρκικη Δημοκρατία της Κύπρου και το λειτουργούν με τους προέδρους τους κανονικά, σαν να είναι κράτος. Έχει βάση στην Αμερική πάλι στην Ουάσιγκτον και έχει γίνει και θέμα που η ίδια κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια για να το σταματήσει. Για να δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις πλάτες μας. ενώ λένε ότι δεν έχει αναγνωριστεί ως κράτος, το ψευδοκράτος στην Κύπρο, παραταύτα υπάρχει εταιρεία με αυτό το όνομα κι για αυτό μπορούν να έχουν διακανονισμούς και τράπεζες και να κάνουν ό,τι θέλουν.

Το ίδιο συνέβηκε και με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα, υπάρχει ένας πόλεμος και εκεί τελειώνει το έθνος και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Να αφήσουμε το γεγονός ότι οι περισσότερες δεν υπήρχαν πια και δημιουργήθηκαν. Να πάμε στις Κάτω Χώρες της Ευρώπης; Υπήρχε η Ολλανδία σαν χώρα; Τι ήταν η Δανία; Όλα αυτά δυστυχώς τα ζούμε και τα βλέπουμε μπροστά μας, αλλά πρέπει να κινηθούμε και δεν έχουμε χρόνο.

Γ. ΒΑΓΕΝΑ: Ναι, είναι όμως πολλά αυτά που πρέπει να μάθουμε. Είναι πολύς ο κόσμος που πρέπει να μάθει πολλά πράγματα για να κατανοήσει τι συμβαίνει.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Επειδή όμως δεν υπάρχει χρόνος για να του τα εξηγήσουμε σε βάθος, πηγαίνουμε πλέον με απλά δεδομένα, έχοντας βέβαια την εμπειρία του χρόνου και του τι έχουμε μπροστά μας κάθε φορά και για αυτό πρέπει να συντονίζονται όλες οι ομάδες μεταξύ τους, ως Ε.ΣΥ, αλλά και ως άτομα μεταξύ σας σωστά σε κάθε Ε.ΣΥ.

Πρέπει να βλέπετε τι συμβαίνει και τι τραβά η περιοχή και τι θέλει να ακούσει και να ελιχθείτε με αυτόν τον τρόπο και να μπορέσετε να τους προσεγγίσετε, γιατί από την στιγμή που θα έρθουν να ακούσουν, θα μείνουν κιόλας! Δεν έχετε δει την διαφορά τώρα με τα γραφεία των Ε.ΣΥ;

ΣΠΥΡΟΣ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό που λες Βίκυ και πρέπει να το καταλάβουν πολλά αδέρφια μας, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία βοήθεια από πουθενά, ούτε από κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο, επομένως εξαρτάται όλο από εμάς για να βάλουμε στο τραπέζι όλη αυτή την απάτη με τις εταιρείες που στήνουν καταδικάζοντας σε φτώχεια όλα τα κράτη.

16. ΤΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΤΑΜΕΙΑ… ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ…»

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Εσύ έχεις υπάρξει και σε συζητήσεις για κάποιες οντότητες στο εξωτερικό που έχουν συντονίσει κάποια πράγματα. Βλέπεις πόσο ψέμμα κυκλοφορεί; Εσύ είδες και μια άλλη όψη του νομίσματος, κάποιων οντοτήτων που βρήκαν την δίοδο να πουν ότι είναι υπέρ μας, που στην ουσία δεν είναι! Κανείς δεν είναι! Είμαστε μόνοι μας!

Ξέρετε, τα Παγκόσμια Ταμεία στον πλανήτη έχουν πάρει πάρα πολλές μορφές. Προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα και προσπαθούν να συνεχίζουν να κλέβουν. Επειδή δεν τους βγαίνει και δεν ήθελαν να γνωρίζει ο πολίτης ότι υπάρχουν τα ταμεία, ήταν ένα κρυμμένο μυστικό το οποίο για χιλιάδες χρόνια δεν ήξερε κανείς. Εμφανιστήκαμε εμείς, το βγάλαμε στον αέρα και αναγκάστηκαν να πουν ότι υπάρχουν. Μάλιστα το 2012-2013 αναγκάστηκαν να αλλάξουν λογαριασμούς, γιατί είχαν μαθευτεί οι λογαριασμοί και είπαν δήθεν ότι υπήρχαν παρεμβάσεις από χάκερς. Αυτά βέβαια είναι όλα ανοησίες. Αναγκάστηκαν να το κάνουν για να μην μπορέσει να αποδεικτεί η αλήθεια.

Έχουν όμως παράξει και έχουν δημιουργήσει πολλά άλλα ταμεία παράλληλα τα οποία είναι για να φέρουν τον κόσμο να σκέπτεται ότι είναι παραμύθι. Δημιούργησαν λοιπόν τα «παραμυθένια ταμεία», τα οποία βγαίνουν σαν μανιτάρια για να μπορούν να τα χλευάζουν, γιατί εκείνα είναι ακάλυπτα και να μπορέσουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου σε αυτά και να μην βλέπει τα πραγματικά.

17. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ…

Όμως ακόμα και στα πραγματικά ταμεία έχουν παράξει παράλληλα για να κλέβουν από αυτά και καθημερινώς γίνεται η κλοπή από παντού. Να σκεφτείτε ότι ο καθημερινός τοκισμός όλων των εμπορευμάτων του πλανήτη που τα διαχειρίζονται όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου και πάνω στα οποία, η κάθε χώρα ξεχωριστά έχει δικαιώματα από τα κέρδη, αυτό που πρέπει να καταμεριστεί είναι …

Πρέπει να καταμεριστούν στους λογαριασμούς και να περαστούν από την ελεγκτική μηχανή για να τα διυθίσει. Την ώρα που περνούν όμως από τον κεντρικό λογαριασμό που γίνεται η οποιαδήποτε εμπορική πράξη, μέχρι να φτάσει στον λογαριασμό της εκάστοτε χώρας, σκεφτείτε το όπως να πετάξω μια μάζα από κάτι, ανάλογα με την απόσταση, πέφτουν κάποια «ψίχουλα». Εκείνα τα «ψίχουλα», τα πάνε πάλι σε άλλους παράλληλους λογαριασμούς και τα εξαφανίζουν και δημιουργούν τον πραγματικό πλούτο υπέρ τους. Αυτόν τον πλούτο πρέπει μετά να τον νομιμοποιήσουν αφού τον βάζουν στο όνομα τους και για αυτό θα ακούσετε σε όλον τον πλανήτη για έργα «ανθρωπιστικής βοήθειας» και υπάρχουν πάρα πολλά funds που ασχολούνται με αυτό και κάθε χώρα δικαιούνται το 30% να είναι για ανθρωπιστική βοήθεια. Άρα, για να κάνουμε κάποιο έργο, θα δώσουμε και 30% σε ανθρωπιστική βοήθεια. Αν είχαν να δώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια την οποία λένε, πραγματικά ο πλανήτης δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Γιατί για να παράξουν την ανθρωπιστική βοήθεια παίρνουν το 70% και που πάει αυτό;

18. «ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ… ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.…»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Μέχρι και UFO μας είπαν τους λογαριασμούς τώρα τελευταία.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Πηγαίνετε όλοι στις τράπεζες για να καταθέσετε χρήματα και ας αφήσουμε τα UFO. Αφού έγινε κι αυτό και πήραμε και απόδειξη από τον λογαριασμό που κατατέθηκαν. Δεν θυμάμαι από ποια Ε.ΣΥ πήγαν και ζητούσαν να τους πει ο διευθυντής του καταστήματος αν είναι αλήθεια τα παγκόσμια ταμεία και εκείνος εκνευρίστηκε που τον μαγνητοσκοπούσαν και είπε ότι δεν υπήρχαν…. και πάλι όμως αποδείκτηκε από την μια ο τραπεζίτης να λέει ότι δεν υπάρχουν και από την άλλη, να καταθέτουν στον λογαριασμό και να παίρνουν απόδειξη.

19. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ Μ1 ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΘΕΙ… ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ;;;;  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ….»

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Ναι, επειδή δεν υπάρχουν μπαίνει 4% τόκος! Άστους να παιδεύονται λίγο ακόμα, να μαζέψουμε τον λαό μας, να κάνουμε και την Εθνοσυνέλευση μας και να κάνουμε το κράτος των Ελλήνων και αυτή ας κάνουν ό,τι νομίζουν με την Ελληνική Δημοκρατία. Αφού φτιάξουμε το κράτος μας, θα πάρουμε την δική μας Ιθαγένεια και Υπηκοότητα και ό,τι άλλο είναι δικό μας και θα τους αφήσουμε στεγνούς.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η Ιθαγένεια μας υπάρχει. Δεν την αναζητούμε!

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Θέλω να πω ότι θα την ξεκαθαρίσουμε από αυτό που λέγεται «Ιθαγένεια» στην Ελληνική Δημοκρατία. Δεν θα πάρουμε άλλη Ιθαγένεια! Απλά θα την πάρουμε καθαρή, νομική και ουσιαστική οντότητα και όχι ό,τι αυτοί μας φορτώνουν.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, γιατί θέλω να σας πληροφορήσω και για τα καινούργια καταπιστεύματα που έχουν δημιουργήσει και έναν ψεύτικο Μ1, ο οποίος συζητάει για να δώσει τα χρήματα σε κάποιον από τους λαούς, θα πρέπει να δώσει Ιθαγένεια. Άκου τώρα! Να λειτουργεί ο Μ1 να παράγει Ιθαγένεια του οποιουδήποτε λαού αιτηθεί!

Γιατί πρέπει να είσαι Ιθαγενής, άρα παράγουν Ιθαγένεια για να την χαρίσουν και έτσι να μπορεί όποιος θέλει! Ακούσατε καλά τι σας λέω; Δηλαδή, τώρα είναι ο καινούργιος τρόπος  για να κλέψουν πάλι. Αφού τους ανακαλύψαμε και αφού βγάλαμε τα γεγονότα, τώρα κάνουν καινούργιο ταμείο στο οποίο ο Μ1 βγήκε και έδωσε ώθηση σε κράτη να έρθουν και να δώσουν αίτημα –και θα το ακούσουμε αυτό στο επόμενο μήνα γιατί κερδίζουν και κάποια δήθεν δικαστήρια- με το οποίο θα δώσουν Ιθαγένεια σε διάφορους λαούς για να παράξουν δικαίωμα και να εισπράττουν από τα παγκόσμια ταμεία. Αυτό είναι πρωτάκουστο!

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Η τρέλα πάει παραπέρα. Θέλουν λέει να φτιάξουν ένα κράτος το οποίο θα είναι ένας από την Αλάσκα, ένας από την Μοζαμβίκη, ένας από την Κίνα, ένας από την Ελλάδα, ένας από την Ιταλία και ένας από την Σιβηρία και θα το ονομάσουν Έθνος και θα έχουν και διαβατήρια κι ό,τι άλλη σαχλαμάρα θα μπορούσες να φανταστείς το είπαν!

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όλα αυτά γίνονται, γιατί αυτό που ήταν να κάνουν το 2012 δεν τους βγήκε και ψάχνουν αλχημείες συνέχεια για να τα κουμπώσουν, αλλά αυτό είναι το τέλος τους. Φτάνουμε σε μια διαφορετική πορεία και έχουν καταλάβει ότι είναι το τέλος τους, θα κάνουν και άσχημα πράγματα. Τώρα είναι σαν ένα πληγωμένο ζώο που από όπου και να το πιάσεις, πονάει και θα χτυπάει και θα κάνει διάφορα, αλλά στην ουσία είναι στο τέλος του!

Εμείς όμως το αφήνουμε αυτό, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δυναμώσουμε τις δικές μας δυνάμεις, να μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να είμαστε σωστοί, με σωστές πληροφορίες και σωστές κινήσεις, ώστε ό,τι κάνουμε να μην χαλάσει ποτέ ξανά. Αυτό έχει σημασία και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν αυτοί! Αν ασχολούμαστε με τις ανοησίες τους, που έτσι κι αλλιώς, ό,τι κάνουν είναι ανοησίες, χάνουμε χρόνο! Για εμάς, ο στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε σε αυτά που κάνουμε και να μην χάνουμε την ουσία. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τι λέει το καταστατικό μας. υποχρεωτικώς πρέπει να το μάθουμε απέξω και ανακατωτά. Ποιοι είναι οι στόχοι μας και ποιοι είναι οι σκοποί μας!

Ο καθένας που μπαίνει στην Ε.ΣΥ πρέπει να ξέρει υποχρεωτικά τους στόχους μας, στους σκοπούς μας και τις Αξίες! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε αυτό που κάνουν! Εμένα να μου επιτρέψετε, πρέπει να φύγω. Συνεχίστε χωρίς εμένα και ό,τι θέλετε, μπορείτε να με ρωτήσετε.

20. «ΠΕΡΙ Ε.ΣΥ. ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ…»

ΣΠΥΡΟΣ: Βίκυ μου, θέλω να σου πω και τα καλά νέα, συμπληρώνω σιγά-σιγά τα άτομα για να ιδρύσουμε και την Ε.ΣΥ της Νορβηγίας.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Το ήξερα Σπύρο μου ότι θα τα καταφέρεις! Δεν είχα καμία αμφιβολία και πραγματικά πρέπει να δούμε και τις άλλες χώρες που δεν έχουμε αγγίξει ακόμα. Δεν ξέρω πώς μπορείτε να ενεργοποιηθείτε για να βρούμε τον κόσμο που υπάρχει. Ας πούμε στην Ινδία έχουμε Έλληνες, οι οποίοι ξέρω ότι μας παρακολουθούν. Σε εκείνη την παρουσίαση των Δήμων που παρακολουθώ από ποιες χώρες τα βλέπουν, έχω δει ότι υπάρχουν και στην Κίνα και στην Ινδία και στην Σαουδική Αραβία και στα εμιράτα και παντού, υπάρχουν Έλληνες που παρακολουθούν το τι κάνουμε. Πρέπει να βάλουμε ερωτήματα σε όλους τους συμπολεμιστές μας και συνέλληνες να κοιτάξουμε να δούμε πώς θα ενεργοποιήσουμε αυτές τις χώρες που δεν έχουμε αγγίξει ακόμα. Ινδία και Κίνα είναι τεράστιες χώρες και είναι μεγάλη ανάγκη να εμφανιστεί ομάδα εκεί που θα αρχίσει να μιλάει για αυτά τα θέματα. Στην Αυστραλία έχουμε ήδη ξεκινήσει και ετοιμάζεται το αίτημα που έχουν στείλει, στην Αμερική το ίδιο, στον Καναδα προχωράει, στην Κύπρο προχωράει, στην Γερμανία ήδη έχουν στείλει και το αίτημα τους και προχωράει. Εσύ Βασίλη να κοιτάξεις και λίγο το Λονδίνο, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην βρούμε 6 Έλληνες.

Β. ΣΩΤΗΡΑΣ: Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Μπορούμε όμως να τους βρούμε, αν κοιτάξουμε λίγο στοχευμένα. Εγώ θυμάμαι ότι όταν είχαμε κάνει την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη και εγώ την θυμάμαι λες και ήταν χθες, κάποιο παιδί που ήταν από την Ινδία, δεν είχε φαγητό και χρήματα, αλλά έκανε από χώρα σε χώρα οτοστόπ για να μπορέσει να έρθει στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν ένα παιδί που είχε μακριά μαλλιά και το θυμάμαι πολύ ζωντανά, που ήθελε απλώς και μόνο να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση. Είχε διανύσει τις χώρες χωρίς χρήματα και έφτασε στην Ελλάδα με ένα καρβέλι ψωμί! Τον θυμάστε ή δεν το ξέρετε; Από τότε έχει χαθεί! Οπότε υπάρχουν τέτοια άτομα. Τώρα που σας το είπα, ας το ερευνήσετε και ας μιλήσετε με τα παιδιά που κρατούσαν τα ονόματα, γιατί μπορεί να έχει αφήσει και το όνομα του.

Καθόταν λίγο πίσω από τα παιδιά που έβαζαν την μουσική και τα βίντεο.

Κάπως πρέπει να τους εντοπίσουμε και ας βγάλετε ανακοίνωση στο ίντερνετ, αν θέλετε, από ποιες άλλες χώρες μπορούμε να βρούμε Έλληνες, γιατί έχει σημασία. Θέλουν κι αυτοί να νιώσουν ότι είναι όχι μόνο καλοδεχούμενοι, αλλά ότι τους ψάχνουμε να τους βρούμε.

21. «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…»

Ξέρετε που να με βρείτε, μπορούμε να μιλήσουμε με τον καθένα ξεχωριστά και με όλους μαζί, όπως θέλετε! Πριν κλείσω όμως, ένα σημαντικό πράγμα είναι ότι όλες οι Ε.ΣΥ πρέπει να κάνουν ανανέωση του διοικητικού τους συμβουλίου γιατί πέρασε το τρίμηνο και πρέπει να κάνουμε Γενική Συνέλευση για να γίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο ή να παραταθεί. Πρέπει να ετοιμαστείτε, γιατί θα ανεβάσω στο ίντερνετ το πώς θα το κάνετε και θα μου το στείλετε για να σας φτιάξω το καταστατικό.

Για να γίνει η Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να δώσετε δέκα μέρες πριν προειδοποίηση, να κρατήσετε ηχογραφημένα πρακτικά, να καταγράψετε ότι θα γίνει η παράταση, ή η αλλαγή, ή να προστεθούν άτομα ή ο,τιδήποτε άλλο αποφασίσετε. Πρέπει να αναθεωρήσουμε λοιπόν το καταστατικό εκ νέου και αυτό πρέπει να γίνει και σε όλες τις Ε.ΣΥ το ίδιο! Οπότε, θα ψάξετε στο καταστατικό που έχουμε βάλει στην Ε5 και αναθεωρείται, εκεί θα αναρτήσω  κι ένα δείγμα από την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως για να μην ψάχνετε το τι θα γράψετε. Εσείς θα το τροποποιήσετε βάσει των δικών σας δεδομένων, θα ετοιμάσετε τα δεδομένα, θα μου τα στείλετε και θα αλλάξουμε εκ νέου όλα τα καταστατικά. Οπότε, καταλάβατε τι κάνουμε! Καλή συνέχεια!  

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ : Έλενα Αλεξίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Πλάτων Πισατίδης

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

………………………………………………….

Από 1:21:45 – 2:23:45

………………………………………………….

Αφήστε μια απάντηση