Ομολογία Φλέσσα από το 2010: Έφερνα σε επαφή δημοσιογράφους με το ΔΝΤ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΜΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αποκάλυψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος πως δημοσιογράφοι εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ ώστε να γράφουν και να λένε συγκεκριμένα πράγματα τον καιρό των μνημονίων, δεν είναι και τόσο αποκάλυψη. Προφανώς το γεγονός πως κάτι τέτοιο λέγεται από τον πρώην αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθιστά την πληροφορία σχεδόν βεβαιότητα αλλά ήταν 2010 όταν ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσίων σχέσεων CIVITAS Γιώργος Φλέσσας είχε πει στην Εξεταστική επιτροπή για τη Siemens πως έφερνε σε επαφή δημοσιογράφους με το Ταμείο.

Το HOT DOC είχε αποκαλύψει στο τεύχος 9 το περιεχόμενο της κατάθεσης του Γιώργου Φλέσσα στην Εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Ο Φλέσσας είχε κληθεί τότε (Ιούνιος 2010) καθώς τόσο η εταιρία του όσο και το όνομά του – δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν ο ίδιος – είχαν βρεθεί ως προμηθευτές στο κατεσχεμένο από τη Δικαιοσύνη υλικό του γερμανικού κολοσσού.

Σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου αν είναι σύμβουλος του ΔΝΤ στην καμπάνια που αυτό έκανε τότε στην Ελλάδα, ο Γιώργος Φλέσσας είχε απαντήσει πως η CIVITAS είχε αναλάβει ένα μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής του ΔΝΤ από την εταιρία RSCG αλλά είχε αρνηθεί πως αυτή η ανάθεση αφορούσε τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης με επιρροή δημοσιογράφων. “Κάνουμε απλώς media monitoring, παρακολοθούμε τί λένε τα ελληνικά Μέσα και τους το μεταφέρουμε” είχε πει ο Φλέσσας.

Ύστερα όμως είχε παραδεχτεί πως η εταιρία του προσέφερε μια ακόμη υπηρεσία στο ΔΝΤ:
“Και μία πρόσθετη υπηρεσία -η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της Τρόικας, μετά την υπογραφή του μνημονίου, θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης- ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.
Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ».
Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς –οι οποίοι, δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση”. Ωστόσο ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Φλέσσας είπε πως δε θυμόταν ποιοί ήταν αυτοί οι δημοσιογράφοι και ποια τα εν λόγω Μέσα.

Τα λεγόμενα του Γιώργου Φλέσσα στην Εξεταστική επιτροπή δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά. Πώς είναι δυνατόν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που οργάνωσε επαφές του ΔΝΤ με Μέσα και δημοσιογράφους να μη θυμάται ποιοι ήταν αυτοί; Πρέπει να σημειωθεί πως η κατάθεση του Φλέσσα στην Εξεταστική της Βουλής έγινε ένα περίπου μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο. Το παραδέχεται ο ίδιος απαντώντας τότε στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως η συνεργασία της CIVITAS με το Ταμείο είχε σταματήσει μόλις δύο εβδομάδες πριν…
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 1

………………………………………………………….

Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΤΟ ΔΝΤ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, Η «ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗ… ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΦΙΓΓΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ! ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ εφημ. «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Δ.Ν.Τ.; ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ; ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ;

………………………………………………………..

ΦΕΚ 315/27-12-1945 ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ BRETTON WOODS (ΙΔΡΥΣΗ Δ.Ν.Τ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ), B.I.S. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΕΚ 78 Α” Νόμος 4510/2-4-1966 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ(QUOTA) ΣΤΟ ΔΝΤ 100.000.000 $ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚ. ΤΡΑΠΕΖΑ 66.700.000 $ ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 1.101.700.000 $ !!!

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ… MEGA ! Η ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ! ΜΑ… Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΕΚ 315/1945 ΕΙΝΑΙ… ΠΑΛΙΟ !! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;;

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝΙΚΟΣ»: «είναι παλιό το ΦΕΚ(1945) για Bretton Woods» ! ΤΑ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ Κ.ΙΣ.(1920) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(1927) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Alexis Tsipras interview in English

ΦΕΚ 315/1945. ΥΠ. ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ !!! ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΦΕΚ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ !!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ… WORLD BANK , IMF , EBRD , ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ NEW DEVELOPMENT BANK ΤΩΝ BRICS ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ! ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΣΥ ΒΡΕ ΜΙΑΣΜΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΙΕΤΑΞΕΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;; ΤΩΡΑ ΤΟ 2015 ΕΙΣΑΙ ΜΙΑΣΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΑΣ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΣΜΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 1 ΚΑΒΑΛΑΣ 16 5 2899

 

Αφήστε μια απάντηση