ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
lefta21
 
Πάνος Σώζος ΜΕ ΕΞΙΤΆΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ 

ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΟΥ…
….ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΡΕΨΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΌΣΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 100 ΔΙΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ 10% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ 3% 
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΎ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ 3% ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. 
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ 3% ΕΞ ΑΡΧΗΣ) ΤΟΤΕ ”ΙΣΩΣ” ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΛΕΒΑΝΕ ΜΕ ΥΨΗΛΌΤΑΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ 10% ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ 3% ΤΕΛΙΚΑ?
ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ…..ΧΑΧΑ ΑΚΟΥΤΕ ?? … ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΣ !!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΕΣΥ ΕΒΑΖΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ?
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΒΕΣ ! 
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. 
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩ …ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. 
ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΡΑΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.

Γιάννης Καλογερόπουλος ΕΓΩ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΗΔΗ ΣΕ ΑΓΩΓΗ !!! ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΩ ΕΙΝΑΙ 100% ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 11 ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ !!!

Πάνος Σώζος ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

Γιάννης Καλογερόπουλος ΚΑΜΜΙΑ .. ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!! … ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΟΧΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ( ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ) !!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙ !!! ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ …… ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Γιάννης Καλογερόπουλος ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ .. Ζ Ι 798 25 / 6 / 2008 … ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΙΚΟ !!!

……………..

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ζ1-798/2008 – ΦΕΚ 1353/Β’/11.7.2008

( έχει δεχθεί τροποποιήσεις με την Υπουργική Απόφαση Ζ1-21 του 2011 και Ζ1- 74/04-02-2011 )

Απαγόρευση αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις:

    1. Του άρθρου 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α’/2005) «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».

    2. Του άρθρου 13 παρ. 21 του ν. 3587/2007 (ΦΕΚ 152/Α’/10.7.2007) «Τροποποίηση και συμπλήρωση του ν. 2251/1994 «Προστασία των Καταναλωτών», όπως ισχύει, Ενσωμάτωση της οδηγίας 2005/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L149)».

    3. Του άρθρου 2 του ν. 2251/1994 (ΦΕΚ 191/Α’/1994) «Προστασία των Καταναλωτών», όπως ισχύει. 

    4. Του π.δ. 397/1998 «Οργανισμός του Υπουργείου Εμπορίου», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

    5. Του π.δ. 27/1996 «Συγχώνευση των Υπουργείων Τουρισμού, Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης» (ΦΕΚ 19/Α’/1.2.1996), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την έκδοση του π.δ. 122/2004 (ΦΕΚ 85/ Α’/17.3.2004).

    6. Του π.δ. 59/1996 «Σύσταση Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθορισμός των αρμοδιοτήτων της» (ΦΕΚ 51/Α’/18.3.1996).

    7.  Του π.δ. 197/1997 «Σύσταση Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και καθορισμός των αρμοδιοτήτων της» (ΦΕΚ 156/Α’/30.7.1997).

    8. Του π.δ. 206/2007 «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ 232/Α’/19.9.2007).

    9. Τις αποφάσεις υπ’ αριθμ. 430/2005 και 1219/2001 του Αρείου Πάγου, 5253/2003, και 6291/2000 του Εφετείου Αθηνών καθώς και 1119/2002 και 1208/1998 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες έχουν καταστεί αμετάκλητες, καθώς και την απόφαση υπ’ αριθμ. 961/2007 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο μέρος που έχει καταστεί αμετάκλητη.

    10. Το γεγονός ότι οι συνέπειες του δεδικασμένου των ανωτέρω αποφάσεων έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

    11. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: 

    Την απαγόρευση αναγραφής των Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί ως καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις επί αγωγών ενώσεων καταναλωτών, σε συμβάσεις που συνάπτουν τα Πιστωτικά Ιδρύματα με τους καταναλωτές, ως ακολούθως:

    1) Σε συμβάσεις στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου:

    α) όρος που προβλέπει την είσπραξη από το Πιστωτικό Ίδρυμα εξόδων «χρηματοδότησης», «προέγκρισης δανείου», ή «εξέτασης αιτήματος δανείου», κλιμακούμενων ανάλογα με το ποσόν του δανείου,

    β) όρος που προβλέπει την επιβολή ποσού «προμήθειας» ή «εξόδων φακέλου»,

    γ) όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής εκ μέρους του καταναλωτή οποιασδήποτε δόσης, ή μέρους αυτής, ή των τόκων, ή των εξόδων το Πιστωτικό Ίδρυμα δύναται να καταγγείλει την σύμβαση δανείου και να ζητήσει το σύνολο του ανεξόφλητου ποσού μαζί με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας.

    δ) όρος που προβλέπει ως πρόσθετη ασφάλεια την εκχώρηση και μεταβίβαση στο Πιστωτικό Ίδρυμα των μισθωμάτων επί εκμισθωμένου από τον καταναλωτή ακινήτου, εφόσον το Πιστωτικό Ίδρυμα απαιτεί επιπλέον από τον καταναλωτή να εγγράψει υπέρ αυτού προσημείωση υποθήκης για ποσό που υπερκαλύπτει το ύψος του δανείου, να διατηρεί το ακίνητο ασφαλισμένο με δικαιούχο του ασφαλίσματος το ίδιο το Πιστωτικό ίδρυμα και να συνυπογράψει τη σύμβαση δανείου ως εγγυητής τρίτο πρόσωπο,

    ε) όρος που προβλέπει την παραίτηση του εγγυητή από τα ευεργετήματα και τις ενστάσεις που του αναγνωρίζουν τα άρθρα 862  868 Α.Κ., όπως εκάστοτε ισχύουν,

    στ) όρος που προβλέπει υπολογισμό των τόκων με βάση έτος 360 ημερών αντί του ημερολογιακού έτους,

    ζ) όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης μερικώς ή ολικώς του κεφαλαίου του δανείου, η οποία πραγματοποιείται μετά τον πρώτο χρόνο σύναψης της σύμβασης και εφόσον δεν υπάρχει καθυστέρηση οφειλής, ο καταναλωτής θα καταβάλει ως αποζημίωση στο Πιστωτικό Ίδρυμα ποσό ίσο με ποσοστό επί του κεφαλαίου που καταβάλλεται πρόωρα, ή τόκους ορισμένων μηνών επί του κεφαλαίου αυτού.

    Επίσης, κάθε όρος που εξαρτά την άσκηση του προαναφερόμενου δικαιώματος πρόωρης εξόφλησης από οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

    2) Σε συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών:

    α) όρος που προβλέπει στις περιπτώσεις ανάληψης μετρητών την καταβολή προμήθειας στο Πιστωτικό Ίδρυμα,

    β) όρος που προβλέπει ότι ο συμβατικός τόκος με τον οποίο θα χρεώνεται ο λογαριασμός του κατόχου πιστωτικής κάρτας στις περιπτώσεις τμηματικών εξοφλήσεων (καταβολών σε δόσεις) μπορεί να μεταβάλλεται από το Πιστωτικό ίδρυμα, χωρίς να καθορίζονται κριτήρια ειδικά εκ των προτέρων, ορισμένα και εύλογα για τον καταναλωτή,

    γ) όρος που προβλέπει την αποκλειστική αρμοδιότητα δικαστηρίων συγκεκριμένης πόλης για την επίλυση διαφορών που θα προκύπτουν από την σύμβαση μεταξύ Πιστωτικού Ιδρύματος και καταναλωτή,

    δ) όρος που προβλέπει ότι αν, εντός συγκεκριμένης ταχθείσας από το Πιστωτικό Ίδρυμα προθεσμίας από την λήψη του Μηνιαίου Λογαριασμού (ή και άλλης ειδοποίησης οποτεδήποτε, για την πληρωμή οφειλής σχετικής με την κάρτα) ο κάτοχος ή ο συνοφειλέτης δεν αμφισβητήσει το σύνολο του ποσού και δεν προτείνει τις βάσιμες αντιρρήσεις του, λογίζεται ότι αποδέχθηκε όλες τις εγγραφές που έγιναν καθώς και το χρεωστικό του υπόλοιπο και δεν έχει πλέον το δικαίωμα να το αμφισβητήσει,

    ε) όρος που προβλέπει ότι το Πιστωτικό Ίδρυμα δύναται να καταγγείλει οποτεδήποτε, χωρίς προειδοποίηση ή αιτιολόγηση τη σύμβαση πίστωσης με τον κάτοχο (ή και να απαγορεύσει οποιαδήποτε χρήση της κάρτας) καθώς και να τροποποιεί μονομερώς οποιοδήποτε όρο της σύμβασης,

    στ) όρος που προβλέπει την επιβάρυνση του καταναλωτή με ποσό προμήθειας ή εξόδων για την χορήγηση από το Πιστωτικό Ίδρυμα βεβαίωσης οφειλών,

    ζ) όρος που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ύψους της ετήσιας συνδρομής πιστωτικής κάρτας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του κατόχου της.

    3) Σε συμβάσεις λογαριασμού καταθέσεως:

    α) όρος που προβλέπει ότι το Πιστωτικό Ίδρυμα επιβάλλει κατά την κρίση του οποτεδήποτε έξοδα κίνησης σε κάθε λογαριασμό κατάθεσης για την περίπτωση που δεν παρουσιάζει υπόλοιπο ανώτερο από το κατώτατο όριο που θα καθορίζει κάθε φορά το ίδιο για το αντίστοιχο είδος λογαριασμού.

    Η απαγόρευση χρήσης των παραπάνω όρων περιλαμβάνει και τροποποιημένες διατυπώσεις ή συναφείς χαρακτηρισμούς που δεν αναιρούν ωστόσο το στίγμα της καταχρηστικότητας.

    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

………………………………………………..

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πόσα πήραν από το κράτος από το 2008 έως το 2013 – Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή

………………………………………………..

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ. ΔΕΙΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ( «Θεσμοί» και κυβέρνηση ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ !!!

ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΝΣΙ ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αρχή εγγράφου αποδείξεως ( Άρθρο 393 Κ.Πολ.Δ. ). Τι λέτε να μιλήσουμε και λίγο νομικά ; Κύριοι του καθεστώτος…

……………………………………………….

11412350_10205698896010586_1469470089806371030_n

BRETTON WOODS 2015

Ευάγγελος Ηρακλείδης ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.!!! 
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ Η WORLD BANK ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ… ΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ;;?? 
“THE WORLD BANK Greece Overview” :
http://www.worldbank.org/en/country/greece/overview#1 11401165_1670284146528424_7794185004519235203_n

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ…

1) Η ΕΚΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΟΡΑ ΕΛ. ΟΜΟΛΟΓΩΝ! 2) Ο ΟΔΔΗΧ ΕΣΤΕΙΛΕ «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ» 1,2 δις ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Η ΜΑΦΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !

«(ELA) να ξαναενισχύσουμε τις τράπεζες με περηφάνεια» !!

Ελληνικές Τράπεζες: Γίνεται το ELA να δείς!

……………………………………………..

Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ… WORLD BANK , IMF , EBRD , ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ NEW DEVELOPMENT BANK ΤΩΝ BRICS ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ! ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !

……………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση