Κι όμως δεν είναι σκηνή από ταινία; – Ποιοι ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ αυτές τις γυναίκες;

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Πρόκειται για ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ* από τα Αρχεία του Βατικανού.
Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.
*Εξονυχιστική έρευνα απέδειξε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ΔΕΝ είναι απο τα αρχεία του Βατικανού- όπως αρχικά διέρευσε και διαδόθηκε στα σάϊτς και μπλόγκς- αλλά απο ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των Αρμενίων, στην οποία οι γυναίκες σταυρώθηκαν μεν, αλλά (προηγουμένως) βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με άλλους φρικτούς τρόπους οι οποίοι ήταν αδύνατον να καταγραφούν απο κάμερα…

Η ταινία είναι βασισμένη στην

Ավրորա (Արշալույս) Մարդիգանյան
αυτοβιογραφία της Arshaluys (Aurora) Mardiganian η οποία επέζησε της γενοκτονίας και πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ. Η ίδια η Arshaluys (Aurora) Mardiganian αποκάλυψε στον ιστορικό κινηματογράφου Anthony Slide πως οι σκηνές με τις σταυρωμένες γυναίκες ήταν μια πιο ήπια εκδοχή των όσων πραγματικά υπέστησαν καθώς δεν μπορούσαν να τα αποδώσουν στο φιλμ εξαιτίας της σκληρότητας. Ο τρόπος που θανάτωναν τις γυναίκες μετά τον βιασμό τους ήταν με διαβολισμό-παλούκωμα-ανασκολοπισμό και κάτι τέτοιο δεν μπορούσαν να το αποτυπώσουν στο φιλμ:

Πηγή1…
Πηγή2…
Διαβάστε επίσης: Θα μιλήσει για την ΓΕΝΟΚΤOΝΙΑ των Αρμενίων ο Ομπάμα ή….

Σε αρμένικα ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση