Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΝΟΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ. !!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

image_7841

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΝΟΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ. !!

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣVasilis Theodoropoulos Ο ΑΜΕΘΕΚΤΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.!!!!! ΤΟΝ ΝΟΜΟ (ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ) ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ, Η ΘΕΪΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΚΛΟΣ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΣΤΗΝ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ» ΘΕΩΡΗΜΑΤΑ:
ΘΕΩΡΗΜΑ 167 : «Πᾶς νοῦς ἑαυτὸν νοεῖ• ἀλλ᾽ ὁ μὲν πρώτιστος ἑαυτὸν μόνον, καὶ ἓν κατ᾽ ἀριθμὸν ἐν τούτῳ νοῦς καὶ νοητόν• ἕκαστος δὲ τῶν ἐφεξῆς ἑαυτὸν ἅμα καὶ τὰ πρὸ αὐτοῦ, καὶ νοητόν ἐστι τούτῳ τὸ μὲν ὅ ἐστι, τὸ δὲ ἀφ᾽ οὗ ἐστιν»

ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ. ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

ΘΕΩΡΗΜΑ 168 : «Πᾶς νοῦς κατ᾽ ἐνέργειαν οἶδεν ὅτι νοεῖ• καὶ οὐκ ἄλλου μὲν ἴδιον τὸ νοεῖν, ἄλλου δὲ τὸ νοεῖν ὅτι νοεῖ”

ΌΜΩΣ, ΑΝ Ο ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΝΟΗΣΗ ΘΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΤΟ. ΓΙΑΤΙ, ΚΑΘΩΣ Η ΝΟΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΝΟΗΣΗ ΘΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ.

ΘΕΩΡΗΜΑ 169 : «Πᾶς νοῦς ἐν αἰῶνι τήν τε οὐσίαν ἔχει καὶ τὴν δύναμιν καὶ τὴν ἐνέργειαν»

ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.
ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΘΑ ΝΟΗΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΘΕΩΡΗΜΑ 170» : «Πᾶς νοῦς πάντα ἅμα νοεῖ• ἀλλ᾽ ὁ μὲν ἀμέθεκτος ἁπλῶς πάντα, τῶν δὲ μετ᾽ ἐκεῖνον ἕκαστος καθ᾽ ἓν πάντα».

ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΛΛΑ Ο ΑΜΕΘΕΚΤΟΣ ΝΟΥΣ ΝΟΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΘΕΚΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

…………….

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ……

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Γεν. 3,6-7,22
“αὶ εἶδεν ἡ γυνή, ὅτι καλὸν τὸ ξύλον εἰς βρῶσιν καὶ ὅτι ἀρεστὸν τοῖς ὀφθαλμοῖς ἰδεῖν καὶ ὡραῖόν ἐστι τοῦ κατανοῆσαι, καὶ λαβοῦσα ἀπὸ τοῦ καρποῦ αὐτοῦ ἔφαγε· καὶ ἔδωκε καὶ τῷ ἀνδρὶ αὐτῆς μετ᾿ αὐτῆς, καὶ ἔφαγον καὶ διηνοίχθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ τῶν δύο,—————————————————————————————————————————————————————————- 
——- καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἰδοὺ Ἀδὰμ γέγονεν ὡς εἷς ἐξ ἡμῶν, τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν· καὶ νῦν μή ποτε ἐκτείνῃ τὴν χεῖρα αὐτοῦ καὶ λάβῃ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ φάγῃ καὶ ζήσεται εἰς τὸν αἰῶνα.”

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.!!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΪΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ» ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΜΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΥ ΣΕ ΚΤΗΝΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΕΛΗ ΜΕ ΘΥΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟΥ , ΑΝΑΓΚΗΣ , ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗΣ.!!!!!!!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΦΥΠΝΙΣΗ-ΣΥΝΕΝΩΣΗ……ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση