ΤΟ… ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΜΕ “ΓΕΦΥΡΑ” (ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦEUROGROUPΑΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Varoufakis soros_51514287_011131239-1τσιπρας-σορος

ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ, ΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ… ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ; bazelini-620x330

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας… ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΛΕΝΕ, ΕΣΥ Τ” ΑΚΟΥΣ; 2) ΤΣΙΠΡΑΣ 18/7/2014: «ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ»!! 26/5/2014 «Εμείς το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι αυτό απέναντι στις επόμενες γενιές, όχι απέναντι στους τοκογλύφους»! 3) ΟΤΑΝ Ο ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ(ΤΣΙΠΡΑΣ) ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 4) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014 5) Κατατέθηκε το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση 6) Βαρουφ άκης: Δεν θα σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα 7) ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ: Δεν ζητάμε «κούρεμα» χρέους. Τσακαλώτος «πάγος» σε μέτρα με δημοσιονομικό κόστος. Δραγασάκης στον Σάλλα: «βελούδινες αλλαγές» !!! 8) ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ: ομόλογα στο διηνεκές (που δεν θα έχουν, δηλαδή, ημερομηνία λήξης)!!!! ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ;;; 9) EUROGROUP. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Ο… ΜΠΑΡΟΥΦ (ΑΚΗΣ) ΚΙ Ο ΑΛΕΞ (ΗΣ)… ΜΠΛΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! 10) H LAZARD που «έτρεξε» το PSI επί Παπανδρέου και Παπαδήμα, αναλαμβάνει σύμβουλος του Γ. Βαρουφ άκη 11) Ο George Soros ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 2013. 12) ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ, George Soros, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Lazard, ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, Committee of 300, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Λέσχη της Ρώμης, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!

……………………………………………………………………………………………

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

ΓΕΦΥΡΑ 1Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμηση του για τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες προσαρμογής της Ελλάδας και των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Ο εποικοδομητικός διάλογος των τελευταίων εβδομάδων με τις Ελληνικές Αρχές βρήκε κοινό έδαφος σήμερα.

Το Eurogroup σημειώνει μέσα στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας , το αίτημα των Ελληνικών Αρχών για ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Master FinancialAssistance Facility Agreement – Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής Υποστήριξης  (-Μνημόνιο-)  που θεμελιώνεται μέσα από μια σειρά δεσμεύσεων. Στόχος αυτής της επέκτασης  είναι η επιτυχής ολοκλήρωση  της επανεξέτασης στην βάση των όρων της παρούσας συμφωνίας, κάνοντας χρήση της δοθείσας ευελιξίας που θα ληφθεί υπόψη από κοινού μεταξύ της Ελλάδος και των Ιδρυμάτων.

Οι Ελληνικές Αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα μέτρων μεταρρύθμισης με βάση την υπάρχουσα συμφωνία μέχρι την Δευτέρα , 23 Φεβρουαρίου.

Ενόψει της αξιολόγησης των ιδρυμάτων, το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα στο ταμείο του ΤΧΣ,  θα πρέπει να διατηρηθούν από το ΤΧΣ, ελεύθερα απο δικαιωμάτα τρίτων καθόλη την διάρκεια παράτασης του MFFA – μνημονίου. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης του  MFFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ανάλυση του κόστους.

Οι Ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την ισχυρή τους ΔΕΣΜΕΥΣΗ για μια ΕΥΡΥΤΕΡΗ και ΒΑΘΥΤΕΡΗ διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ανάπτυξης  και των προοπτικών απασχόλησης.ΓΕΦΥΡΑ 2

Οι Ελληνικές Αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ! 

Και επιπλέον …..

Υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων αυτών, χαιρετίζουμε ότι σε ορισμένους τομείς, οι προτεραιότητες της ελληνική πολιτικής μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας συμφωνίας.

Πηγή εγγράφου

http://sorraskerkyra.blogspot.gr/2015/02/blog-post_20.html

…………………………………………………………………………………………………..

Το μεταφρασμένο κείμενο 

Το Eurogroup επαναλαμβάνει τις εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε, μαζί με τους θεσμούς, εμπλακεί σε έντονο και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε κοινό έδαφος σήμερα.

Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα από τις ελληνικές αρχές για μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων.

Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξεταστεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.

Αυτή η επέκταση θα γεφυρώσει επίσης τον χρόνο για συζητήσεις για μία πιθανή επόμενη (follow-up) συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας.

Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου.

Οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης.

Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου.

( ΕΔΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΗΝΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;… Βαρουφ άκης: «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα»! ΝΑΙ… ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! «ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ» )

Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και την μεταβίβαση των SMP κερδών του 2014.

Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Eurogroup.

Εν όψει της αξιολόγησης των θεσμών το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, έως τώρα διαθέσιμα στο «μαξιλάρι» (buffer) του ΤΧΣ, θα πρέπει να κρατούνται από το EFSF, άνευ δικαιωμάτων τρίτων για τη διάρκεια της επέκτασης της MFFA.

Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα για τη διάρκεια της επέκτασης της MMFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έξοδα εξυγίανσης. Θα διατεθούν μόνο κατόπιν αιτήματος από την EKT/SSM.

Υπό αυτό το πρίσμα, χαιρετίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν από κοινού σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Επίσης συμφωνούμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει το ρόλο του.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια βαθύτερη και ευρύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης για τεχνική βοήθεια.

Οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους για την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα ή έσοδα χρηματοδότησης τα οποία απαιτούνται για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012.

Οι θεσμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.

Υπό το πρίσμα αυτών των δεσμεύσεων, χαιρετίζουμε ότι σε αρκετούς τομείς, οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε μια ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης.

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.

Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.

Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.

……………………………………………………………………………………………

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ… “ΓΕΦΥΡΑΣ”…

Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ… ΜΕ ΝΕΟ ΣΟΥΞΕ !!! «ΜΑΓΚΑ ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ» !!!

Γιάνης Βαρουφ άκης: «Δεν το ξέρατε; Είμαι εβραίος…»

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ «ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ». ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ – ΕΝΑ!

«ΤΕΛΟΣ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ» ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ… ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΑΖΕΣΤΕ; ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΨΩΦΗΣΕΤΕ;

ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, «όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη»

…………………………………………………………………………………………….

Dimitris Gekas
ΟΛΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΜΨΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ!
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ( ΜΝΗΜΟΝΙΟ ) ΜΕ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝOI ΔΗΘΕΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤH ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 162 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΚΥΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ 200+ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΡΑΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση