Απόγονοι του Αριστοφάνη ζούν! Ζήτω το Charlie Hebdo!

Χωρίς κατηγορία

Απόγονοι του Αριστοφάνη ζούν! Ζήτω το Charlie Hebdo!
“Προτιμώ να πεθάνω παρά να γονατίσω”!

Η ανατριχιαστική συνέντευξη του διευθυντή του Charlie Hebdo

“Μπορεί να ακούγεται λίγο πομπώδες αυτό που λέω, αλλά θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να ζω και να έχω πέσει στα γόνατα”.

Ο Στεφάν Σαρμπονιέ διευθυντής του Charlie Hebdo, είχε πει αυτή την φράση σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde,πριν από περίπου δυο χρόνια.

Είχε δηλώσει ότι πότε δεν θα κατέβαζε το “όπλο” του , που δεν ήταν άλλο από την πένα του. Δεν πίστευε ότι κάποιος θα έφθανε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Ο Σαρμπονιέ, γνωστός ως Charb είναι μεταξύ των 12 νεκρών από την επίθεση φανατικών ισλαμιστών στα γραφεία του εβδομαδιαίου Charlie Hebdo, στην καρδιά του Παρισιού. Το 2011 κάποιοι άλλοι φανατικοί είχαν κάψει τα γραφεία της εφημερίδας μετά τη δημοσίευση γελοιογραφιών Μωάμεθ.
Γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1971 στο Conflans-Sainte-Honorine, ο Charb είχε βρει το “δημοσιογραφικό του καταφύγιο” στο Charlie Hebdo.

Η φωτογραφία του από την Le Monde.

Και ο Έλληνας;
Χριστιανόπουλα….

Και ο Έλληνας το ξέρει πως σαν άνθρωπος που είναι στέκει αδύναμος μπροστά στις βουλές των θεών των αθανάτων. Ακόμα ξέρει πως για να υπάρξει κράτος, εί­ναι ανάγκη ο πολίτης να υπακούει στους νόμους και στους άρχοντες. Και όμως κοιτάζει τους θεούς του στα μάτια, δεν τους προσκυνάει, γιατί η αίσθηση της αξιοπρέπειας του ως ανθρώπου δεν του επιτρέπει την ταπείνωση αυτή. Νιώθει ακόμη, πως και για τους θεούς τους ίδιους (το γονάτισμα) θα ήταν ταπεινωτικό.

“Το νόημα της ελληνικής ελευθερίας..”

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.

ΖΗΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΟΙ*

*Αριστοφάνης>ο Γκαίτε λέει γι’ αυτόν πως «όποιος δεν διάβασε τον ευνοούμενο των Χαρίτων δε γνωρίζει την Ελλάδα και την αρχαία Αθήνα”
Πηγή…

Αφήστε μια απάντηση