Δήμαρχος Βιάννου: “Θα στείλω στο Φούχτελ μια λίστα, αυτή με τους 461 νεκρούς της Βιάννου”

ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΟΥΦΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ! ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ…

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ…

……………………………………………………………………………..

680x382_680_382_imagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com190389vianns.jpgΣκληρή απάντηση του δημάρχου Βιάννου στο…ερωτηματολόγιο του Φούχτελ.

Τη δική του…πληρωμένη απάντηση δίνει στον κ.Φούχτελ ο δήμαρχος Βιάννου κ.Μπαριτάκης με αφρομή το ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς τους δήμους.

“Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις περί καταγραφής της περιουσίας των Δήμων με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που απέστειλε ο . Φούχτελ,  και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε παραλάβει κανένα τέτοιο  ερωτηματολόγιο, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που  θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων.”, δηλώνει ορθά κοφτά ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Και συμπληρώνει:”Η Βιάννος δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης και τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και  που οφείλει ο κος Φούχτελ και η Κυβέρνηση του στην Πατρίδα μας.”

Να θυμίσουμε ότι η σφαγή της Βιάννου ήταν μια πραγματική μαζική εξόντωση άμαχου πληθυσμού περίπου 20 χωριώντης ευρύτερης περιοχής  από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και σε μία από τις πλέον βιαιότερες σφαγές κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα. Οι δολοφονίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 1943 και συνοδεύτηκαν από πυρπόληση των περισσότερων χωριών, λεηλασία και καταστροφή της συγκομιδής. Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής του στρατηγού Friedrich-Wilhelm Müller, σε αντίποινα για την υποστήριξη και συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην αντίσταση της Κρήτης. Ο Müller, ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι “Ο Χασάπης της Κρήτης», εκτελέστηκε μετά τον πόλεμο για τη συμμετοχή του στη σφαγή

http://www.cretalive.gr/crete/view/tha-steilw-sto-fouchtel-mia-lista-auth-me-tous-461-nekrous-ths-biannou/190389

Αφήστε μια απάντηση