Συμφωνία Ρωσίας – Αργεντινής για πυρηνική και ενεργειακή συνεργασία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΛΕΕΙ… “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ” ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΧΥΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ… 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ BRICS ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Ο Πούτιν χαρίζει τα χρέη Κούβας και Αργεντινής!

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ BRICS ! ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ hedges funds

Καίριο χτύπημα Πούτιν στη διεθνή τοκογλυφία. Δημιουργεί Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS

………………………………………………………………………………………………….

Συμφωνία Ρωσίας – Αργεντινής για πυρηνική και ενεργειακή συνεργασία

Argentina's President de Kirchner shakes hands with her Russian counterpart Putin in Buenos AiresΜια σειρά από μνημόνια συνεργασίας σε νευραλγικούς τομείς όπως της ενέργειας υπέγραψαν χθες Ρωσία και Αργεντινή στο Μπουένος Αιρες, παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

Οι στρατηγικές συμφωνίες που υπέγραψε το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ρωσικής αντιπροσωπείας αφορούν τόσο τη διακυβερνητική πολιτική συνεργασία όσο και μεγάλα έργα τεχνογνωσίας στον τομέα της ενέργειας όπως η κατασκευή δύο νέων πυρηνικών μονάδων στη χώρα, από την ρωσική κρατική επιχείρηση ατομικής ενέργειας Rosatom. Οπως δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πόυτιν, οι συμφωνίες που υπέγραψε ο επικεφαλής της Rosatom Σεργκέι Κιριγιένκο αφορούν στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς. Η Ρωσία κατέχει υψηλή τεχνογνωσία στην ανέγερση πυρηνικών εργοστασίων τα οποία είναι και είναι οικονομικά αποδοτικά αλλά και πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, είπε ο Πούτιν.

Οι ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν ενεργά στον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων παραγωγής και στην κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Αργεντινή. Η ρωσική Inter RAO θα λάβει μέρος στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου Chihuido , ενώ η Silovye Mashiny θα υπογράψει σύμβαση 19 εκατ. δολ. για τις προμήθειες για τη μονάδα υδροηλεκτρικής παραγωγήςPutna Negra , ενώ θα συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό του υδροηλεκτρικού φράγματος Salto Grande στα σύνορα Αργεντινής-Ουρουγουάης καθώς και στο μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στην Παταγονία.

Στρατιωτική και διαστημική συνεργασία

Η Μόσχα προωθεί της συμφωνία εγκατάστασης σταθμού του δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης GLONASSS (του ρωσικού GPS). Οπως δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την Αργεντινή και στα διαστημικά πρότζεκτ. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην επέκταση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας. «Συζητήσαμε την πιθανότητα προμήθειας ελικοπτέρων και αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου για τα κοινά έργα στην Ανταρκτική» δήλωσε ο Πούτιν.

Συνεργασία για την ασφάλεια

Στα πλαίσια των διακρατικών δεσμών για την ασφάλεια, ο ρώσος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Κονοβάλοφ υπέγραψε συμφωνία με τον αργεντίνο ομόλογό του για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή σε διεθνείς ή διμερείς ποινικές υποθέσεις, καθώς και διακρατική συνθήκη έκδοσης καταζητούμενων και συμφωνία για τη μεταφορά των καταδικασθέντων σε φυλάκιση.

Ενημέρωση και ΜΜΕ

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Επικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας στα ΜΜΕ, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων την 24ωρη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today στην Αργεντινή. Η συμφωνία θα διευρύνει τις επαφές των δύο χωρών και στην ανταλλαγή πληροφοριών και ειδήσεων, είπε ο Πούτιν. 

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση