ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ : ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. “ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

516403-1932421_805906339436191_452184726_n

Vasilis Theodoropoulos

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ : ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ : “ΜΑΤΑΙΟΝ ΕΣΤΙ ΠΑΡΑ ΘΕΩΝ ΑΙΤΕΙΣΘΑΙ Α ΤΙΣ ΕΑΥΤΩ ΧΟΡΗΓΗΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΕΣΤΙ.”….

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΘΕΟΥΣ” ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ MAΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΟΜΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΥΘΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΔΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΒΟΥΛΗΣΗ” ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΟΝΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ “ΤΟΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ Η΄ ΘΕΟΥΣ” NA ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ… ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ο ΣΟΦΟΣ ΠΛΑΤΩΝ : “ΑΙΤΙΑ ΕΛΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΣ ΑΝΑΙΤΙΟΣ.”

ΔΗΛΑΔΗ : Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η “ΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΝ” ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ….ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ; ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ; ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ;

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ :“ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ”. ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;

Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ… ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ… 

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ “ΟΥΚ ΑΕΙ ΘΕΡΟΣ ΕΣΣΕΤΑΙ, ΠΟΙΕΙΣΘΕ ΚΑΛΙΑΣ”. AYTH ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ……ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΟΠΛΟΙ.

ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 

Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ …

Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ………..

Αφήστε μια απάντηση