“Γ’ Σεπτεμβρίου 1843” Το πιο δόλιο σχέδιο Φαναρίου-Ροθτσάϊλντ για την επανυποδούλωση των Ελλήνων, μέσω της κομματοκρατίας με τους Χαζαροεβραίους πολιτικούς…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[… Εσείς σήμερον, φίλοι ομογενείς, πολιορκείσθε από δύο φατρίας και τρέχετε κίνδυνον να μεταπέσετε από την Επτανησιακήν ψώραν [εννοεί τους επτανήσιους κόντιδες και άλλους “ευγενείς”] εις την Φαναριακήν λέπραν …]

adamantios-korais

[… Αι δύο αύται φατρίαι, αι καταπολεμούσαι σήμερον μία την άλλην… να σας βυζάνωσι και αυτό το αίμα, εώς και ουδέ εις τους φόρους αρκούμενοι να σας καταχρεώσουσι υποβάλλοντες τα κτήματά σας υποθήκην εις βαρύτατα δάνεια, των οποίων μέλλετε να πληρώνετε σεις τους τόκους και οι απόγονοί σας τα κεφάλαια… αφού σας στραγγίξωσιν όλους τους ιδρώτας, μέλλουν και να σας καταφρονώσιν ως δούλους χρεωστούντας να τρέφετε και να στολίζετε την αργίαν των (τεμπελιά τους) …]

[… Πρώτον μέσον. Να μείνετε ως διέταξεν απ” αρχής το προσωρινόν πολιτικόν σας σύνταγμα, αβασίλευτοι …]

Ο Α. ΚΟΡΑΗΣ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΤΑ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

………………………….

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1844 ΕΠΙ ΟΘΩΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ «πρέπει να είναι πολίτης(;) του δόγματος της Ανατολικής Εκκλησίας.» ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ; ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ…)

………………………….

( ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΑΗΣ… 

“ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ” ΠΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΕΤΡΩΓΑΝ ΩΣ ΣΚΩΛΗΚΕΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΣΤΕΡΕΩΘΟΥΝ ! )

[ Στις αρχές του 1843 είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την εισαγωγή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος στη χώρα μας, το οποίο προϋπέθετε την ύπαρξη Συντάγματος.

Ήταν ένα αίτημα που είχε τεθεί από τα φιλελεύθερα στοιχεία του Αγγλικού και Γαλλικού Κόμματος ήδη από την εποχή του Καποδίστρια.

Σύνταγμα ζητούσαν και οι παραγκωνισμένοι από τον Όθωνα πρόκριτοι και αγωνιστές του ’21, που ανήκαν κυρίως στο Ρωσικό Κόμμα και ήθελαν μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών να ακουστεί και πάλι η φωνή τους.

( ΤΑ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ” ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ … ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ “ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ” , ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ  , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ “ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ … “ΘΕΛΗΣΗΣ” ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ” ΤΟΥ ΛΑΟΥ ! )

Η ιδέα του Συντάγματος έθελγε και τις λαϊκές μάζες, που είχαν μεν μια θολή εικόνα για το τι αυτό αντιπροσώπευε, αλλά πίστευαν ότι ήταν το αναγκαίο μέσο για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματά τους.

Την ίδια εποχή, η Ελλάδα βρισκόταν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πιστωτών της. Από την αρχή του χρόνου αδυνατούσε να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και οι πιστωτές τής επέβαλαν μια δυσβάστακτη οικονομική συμφωνία («μνημόνιο» θα λέγαμε σήμερα), που περιλάμβανε μείωση των κρατικών δαπανών, περικοπές μισθών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αθρόες αποστρατεύσεις αξιωματικών (όχι όμως και των Βαυαρών) και κλείσιμο πρεσβειών. ( ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους! )

Έτσι, διευρύνθηκε σημαντικά ο κύκλος των δυσαρεστημένων με το καθεστώς. Ο Όθωνας φαινόταν να μην ελέγχει την κατάσταση.

( ΥΠ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ” ΤΟΥΣ “ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ” ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ )

Το κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν προϊόν συνωμοσίας τριών ανθρώπων: του κεφαλλονίτη αγωνιστή και διπλωμάτη Ανδρέα Μεταξά (Ρωσικό Κόμμα), που έφερε τον τίτλο του Κόμη, του αιγιώτη αγωνιστή Ανδρέα Λόντου (Αγγλικό Κόμμα) και του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη (Γαλλικό Κόμμα). Αργότερα, μυήθηκαν και στρατιωτικοί, όπως ο συνταγματάρχης του Ιππικού Δημήτριος Καλλέργης, τον οποίο οι συνωμότες πέτυχαν να μεταθέσουν από το Ναύπλιο στην Αθήνα.

( ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ! ΕΤΣΙ… )

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επικείμενο στασιαστικό κίνημα, πήραν κάποια μέτρα, τα οποία όμως αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.….

….. Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, στα τέλη Οκτωβρίου του 1843 θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα. Η Βουλή που θα προκύψει, συνέρχεται στις 8 Νοεμβρίου με πρόεδρο τον υπέργηρο Πανούτσο Νοταρά και αποφασίζει να λάβει το όνομα «Η της Γ’ Σεπτεμβρίου εν Αθήναις Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις».

( ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΚΑ – ΦΥΛΑΚΗ , “ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ” ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΤΥΡΙ … ΚΟΜΜΑΤΙ – ΚΟΜΜΑΤΙ “ΑΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ” ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ” , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑ – ΔΙΧΟΝΟΙΑ … ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ … “ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ … ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ… ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ… 

Κύριο έργο είναι η σύνταξη του Συντάγματος, το οποίο ψηφίστηκε στις 18 Μαρτίου 1844 και αποτέλεσε τη βάση για όλα τα επόμενα.

Διαβάστε όλο το άρθρο Το «ελέω θεού» «μνημόνιο»της 3ης Σεπτεμβρίου και η Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις … ]

…………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ Ο,ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5 ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΜΕ ΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. (Κινέτα 3/8/2899 απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ. (Ομιλία στα εγκαίνια της Ε.ΣΥ. Πετρούπολης 20/6/2899, απομαγνητοφώνηση ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ !

«ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ» , «ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΕΠΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ , «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΠΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ , ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ !

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΟΥ… ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΥΒΡΙΣΑΝ… , ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΗΡΕ Η ΑΤΙΣ… , Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΤΙΣΙΣ !!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.

………………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση