ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ. (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ)

END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

lambart

ΟΜΙΛΙΑ: ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ «ART FM RADIO & WEB TV»
6 IOYNIOY 2014 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΔΕΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΚΡΗΤΕΣ 

Δόκτωρ Ε. Λαμπράκης : Σας πάω τώρα σε ένα πέμπτο γεγονός. Μετά την πτώση του Μητσοτάκη από την εξουσία το 1993 στο γραφείο μου εμφανίζεται ένα άτομο το οποίο ονομάζεται Ιωάννης Γαλανάκης.

Ο Γιάννης ο Γαλανάκης είναι ένας πραγματικά θα έλεγα ακρεφνής Κρητικός, ήταν γιατί απέθανε ο άνθρωπος ο οποίος είχε σταλεί, ακούτε, μεταξύ του 1974 και του 1985 όταν ο Κωνσταντής ο Μητσοτάκης είχε αναλάβει το υπουργείο συντονισμού επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατόπιν ανέλαβε την Νέα Δημοκρατία λίγο πριν το 1981, έστειλε τον Γιάννη τον Γαλανάκη σαν οικονομικό ακόλουθο στην Ουάσιγκτον. Σκοπός του Γιάννη του Γαλανάκη, μάλλον η αποστολή του εκ μέρους της οικογενείας Μητσοτάκη ήταν η συλλογή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού ούτως ώστε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γινόταν πρωθυπουργός, έτσι έλπιζε την εποχή εκείνη, ένα τεράστιο ποσό χρημάτων θα έμπαινε στην Ελλάδα σαν δωροθετικό όλων των Κρητών του κόσμου. Επειδή πρόεδρος της Δημοκρατίας ήτο ο Σαρτζετάκης θα είχαμε λοιπόν πρόεδρο Δημοκρατίας Κρήτα, θα είχαμε πρωθυπουργό Κρητικό και θα είχαμε και το μεγάλο θα έλεγα καταπίστευμα, το οποίο θα φέρναν οι Κρήτες για να φανεί και να ακουστεί το όνομα της Κρήτης ότι έχει την μεγάλη επιρροή τόσο τοπικά όσο και διεθνώς.

Αυτό ήταν το σκεπτικό της οικογενείας Μητσοτάκη, έτσι λοιπόν όταν ήρθε ο Γαλανάκης στο γραφείο μου είχε πέσει σε δυσμένεια πλέον, ήτανε η ανάληψη της εξουσίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου μετά από την πτώση Μητσοτάκη και τον απειλούσαν τον άνθρωπο ότι έπρεπε να φύγει σε 48 ώρες από την Ουάσιγκτον. Εν τω μεταξύ ο ίδιος λόγω της μεγάλη πίεσης και στεναχώριας που είχε, είχε πάθει δύο εμφράγματα και επειδή την εποχή εκείνη ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην θέση του με αναρρωτική ήταν να του δώσουν κάποιο χαρτί ότι χρειάζεται θεραπεία και πραγματικά ο άνθρωπος ήταν σε θεραπεία, εγώ προσωπικά του έδωσα ένα γράμμα ότι έχει πρόβλημα με την καρδία του και πρέπει να τελειώσει την θεραπεία του. Αυτό είναι το τέλος του νήματος.

Να δούμε ποιος είναι ο Γιάννης ο Γαλανάκης, ο οποίος όχι μόνο δεν οικειοποιήθηκε ούτε ένα δολάριο ή ένα ευρώ ή μία δραχμή αλλά στο τέλος εβρέθηκε εκτός υπηρεσίας και κατά πάσα πιθανότητα έχασε και την σύνταξή του ο άνθρωπος. Επανέρχομαι λοιπόν να δούμε τι ακριβώς ήτανε αυτός ο Γιάννης ο Γαλανάκης. Ο Γιάννης ο Γαλανάκης λοιπόν είχε αναλάβει σαν οικονομικός ακόλουθος της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Κατάφερε σε διάστημα περίπου 5 με 6 ετών να μαζέψει 10 επιφανείς Κρήτες. 8 εξ αυτών παραμένουν στην Βόρειο Αμερική, ένας εξ αυτών στην Νότιο Αμερική και ένας κατηκοέδρευε γιατί δεν ζει πλέον και αυτός στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου οι 10 αυτοί άνθρωποι λοιπόν ανέλαβαν μέσω του κυρίου Γαλανάκη να μαζέψουν αυτό το μεγάλο ποσό χρημάτων το οποίο είναι απαραίτητο για να ικανοποιηθεί τέλος πάντων ο προγραμματισμός της οικογενείας Μητσοτάκη.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τα δέκα αυτά άτομα, τυχαίνει τον Οκτώβριο του 1985, όταν ο Μητσοτάκης ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην Αθήνα την ημέρα των εκλογών περιμένοντας τα αποτελέσματα για να ανακοινώσουνε μόλις εκλεγεί ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός να ανακοινώσουν και την δωρεοθεσία, την επένδυση θα την έλεγα είχαν μάλιστα αποφασίσει να κάνουν και συγκεκριμένα έργα, ένα από αυτά τα έργα ήταν το πανεπιστήμιο Κρήτης που δεν υπήρχε τότε, δεύτερον να φτιάξουν μια τεράστια τσιμεντοβιομηχανία στον κόλπο της Ελούντας ο οποίος κόλπος έχει πολύ βαθιά νερά και θα μπορούσαν να τροφοδοτούν όλη την Μέση Ανατολή με τσιμέντο το οποίο θα φτιαχνόταν όλο στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό ένας εκ των 10 συνεταίρων επήγε και αγόρασε 5000 στρέμματα από την παραλία που είναι το Elouda Beach σήμερα μέχρι τους φούρνους, μέχρι ένα χωριό που είναι πολύ ψηλά στο βουνό.

MITSO

 

Αγόρασε λοιπόν όλο το βουνό με σκοπό να εγκατασταθεί το εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας εκεί το οποίο ακολούθως θα τροφοδοτούσε όλη την Μέση Ανατολή. Ένα άλλο έργο ήτανε η τροφοδοσία των Αραβικών κρατών με νερό επειδή υπάρχει πάρα πολύ άφθονο και πραγματικά ενεργοποιημένο ύδωρ στην Κρήτη, γι’ αυτό το λόγο θέλανε να εμφιαλώσουν το νερό της Κρήτης και να το δίδουν στην Μέση Ανατολή. Γιατί στην Μέση Ανατολή ; Ένας άλλος εκ των δέκα συνεταίρων έχει πάρα πολλά εργοστάσια στην Μέση Ανατολή τα οποία εκμεταλλεύονται τα κατάλοιπα της διυλίσεως του πετρελαίου, με άλλα λόγια θεωρείται ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας στον πλανήτη που ασχολείται με την πίσσα. Επίσης ασχολείται με όλα εκείνα τα εργαλεία τα οποία στρώνουν την πίσσα στους δρόμους. Ο ίδιος ανήκει στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και έχει κατευθείαν διασυνδέσεις με τον πρόεδρο Ρήγκαν την εποχή εκείνη και έχει κατευθείαν κόκκινο τηλέφωνο από το γραφείο του στο γραφείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει επίσης ο ίδιος, έχει πάρει πάρα πολλά συμβόλαια της Αμερικανικής κυβερνήσεως τα οποία αφορούν διηπειρωτικούς πυραύλους οι οποίοι την εποχή εκείνη ήσαν στην αρχή της δημιουργίας τους μιλάμε για την δεκαετία του ’70 και του ’80. Την εποχή εκείνη αν θυμάστε καλά υπήρχε ένας σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Ρήγκαν ο οποίος ονομαζόταν Όλιβερ Νόρθ, ήτανε συνταγματάρχης ο Όλιβερ Νόρθ των μυστικών υπηρεσιών και ο οποίος είχε αναλάβει αν θυμάστε στην Νικαράγουα τότε ήταν οι Σαντινίστας Τρέσορ και η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αρνιόταν να τροφοδοτήσει το αντίπαλον δέος με όπλα και έτσι ο πρόεδρος Ρήγκαν, θυμάστε ότι τότε ήταν Ρήγκαν και Θάτσερ ήτανε η πολύ συντηρητική ομάδα πολιτικών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εδώ θα βάλω και μία μικρή παρένθεση ότι επί Θάτσερ και Ρήγκαν χάλασαν τα εργοστάσια…..
Νίκος Αμάραντος : Η σιδηρά κυρία!

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΚΙΟΛΒΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΩΚΛΑΝΤ

falkland

Δόκτωρ Ε. Λαμπράκης : Θυμάστε ότι ο Γιώργος ο Γκιόλβας με την μεσολάβηση του Ωνάση και του προέδρου της Αργεντινής που ήταν Έλληνας είχαν πάρει ένα νησί στα Falkland Islands και είχαν φτιάξει ένα εργαστήριο 25 μέτρα κάτω από την Γη όπου φτιάχναν το κανόνι του χωροχρόνου, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το αποκρύπτουμε πλέον διότι έχει υλοποιηθεί εντέλει, το κανόνι του χωροχρόνου λοιπόν την εποχή εκείνη ήταν το απόλυτο όπλο, δεν υπήρχε αντίδοτο σε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που η κυρία Θάτσερ με το ναυτικό το Βρετανικό πήγε να διεκδικήσει τα Falkland Islands τα οποία για 400 χρόνια δεν ξέρανε ούτε που ήτανε, αφού λοιπόν καταβύθισαν ολόκληρο του νησί έτυχε ο Γκιόλβας την εποχή εκείνη να λείπει σε διακοπές έτσι σώθηκε ο άνθρωπος, όλο το νησί καταβυθίστηκε και εξαφανίστηκαν όλα τα εργαστήρια τα οποία είχε στήσει αυτή η μεγάλη ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων στην περιοχή εκείνη και βέβαια πάντα με χρηματοδότηση του Αριστοτέλη Ωνάση. Επανέρχομαι όμως τώρα στην εποχή Ρήγκαν, Όλιβερ Νόρθ, Σαντινίστας.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΟΡΙΕΓΚΑ – ΝΟΡΘ

Ο Εμμανουήλ Νοριέγκα ήτανε τότε ο δικτάτορας του Παναμά. Για να μπορέσει λοιπόν ο Ρήγκαν να χρηματοδοτήσει το αντίπαλον δέος των Σαντινίστας έπρεπε να βρει χρήματα να αγοράζει όπλα και να τα μεταφέρει στην Νικαράγουα, έκανε λοιπόν ο Όλιβερ Νόρθ μία συμφωνία με τον Εμμανουήλ Νοριέγκα του Παναμά να περνάνε ναρκωτικά από την Νικαράγουα μέσω του Παναμά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα χρήματα να τα χρησιμοποιούνε για να αγοράζουν όπλα να περνάνε πάλι μέσω Παναμά και να καταλήγουν στην Νικαράγουα. Αυτή ήταν η συμφωνία που έκανε ο Όλιβερ Νόρθ γι’ αυτό εξάλλου πήγε και σε δίκη αργότερα ο Όλιβερ Νόρθ και καταδικάστηκε, λοιπόν ότι περνούσε από τον Παναμά ο Εμμανουέλ Νοριέγκα έπαιρνε το 10%. 10% τα χρήματα των ναρκωτικών, 10,5 από τα χρήματα των όπλων.

noriega

 

Είχε δημιουργήσει λοιπόν ένα τεράστιο ταμείο προσωπικό ο Νοριέγκα και ήθελε με κάποιο τρόπο να επενδύσει τα χρήματα αυτά. Λόγω των προσβάσεων με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα των επιφανών Κρητών της Αμερικής γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει και έτσι παραπέμπουν αυτή την ομάδα των 10 Κρητών, είπαμε 8 από την Βόρειο Αμερική, 1 από την Νότιο και 1 από την Κρήτη την ίδια, στέλνουν λοιπόν κάποιον και συνεννοείται με τον Νοριέγκα. Ο Νοριέγκα με την σύμφωνη γνώμη της CIA μεταφέρει ένα ποσόν 1,2 δις δολαρίων στο όνομα της ομάδος των 10 Κρητών. Αυτά τα χρήματα κατατείθενται σε μία τράπεζα της Αριζόνας. Στον μεν Νοριέγκα πληρώνουν 3,75% επιτόκιο ενώ η τράπεζα στην Αριζόνα τους δίδει επιτόκιο 11%, το ποσό αυτό λοιπόν αρχίζει να διογκούται. Το ποσόν αυτό είναι εκείνο το οποίο κατεύθασε στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Κοσκωτά

Τι έγινε λοιπόν, ένας από τους 10 γνωρίζει τον Γιώργο τον Κοσκωτά ο οποίος είναι ένας ευφυής άνθρωπος αλλά πάμπτωχος, ενώ είναι στο πανεπιστήμιο και σπουδάζει, αν θυμάμαι καλά μάρκετινγκ σπούδαζε ή Business Administration δεν θυμάμαι τι ακριβώς, την ίδια ώρα δουλεύει σαν μπογιατζής, βάφει σπίτια μέχρι που τον παίρνει ένας από τους 10 συνεταίρους ο οποίος και αυτός δεν ζει σήμερα και εντελώς πληροφοριακά οι περισσότεροι από αυτούς τους Κρήτες της Βορείου Αμερικής έχουν θητεύσει πρόεδροι της παν-κρητικής Ενώσεως Αμερικής, τρεις μόνον είναι εν ζωή σήμερα όλοι οι υπόλοιποι έχουν πεθάνει, γι’ αυτό και δεν αναφέρω ονόματα σεβόμενος το γεγονός ότι η μνήμη των ανθρώπων αυτών δεν πρέπει να σπιλώνεται. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι κανένας από αυτούς δεν έδρασε με σκοπό το προσωπικό του κέρδος. Κανένας από τους 10 Κρήτες δεν έδρασε με σκοπό του προσωπικό του κέρδος. Πού άρχισε η εκμετάλλευση ;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ’85

Από τις δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες, της οικογένειας Μητσοτάκη και της οικογένειας Παπανδρέου ένας λοιπόν εκ των 10 φίλος του Γιώργου του Κοσκωτά τον παίρνει και τον παρουσιάζει στην ομάδα των 10, εκείνη την εποχή είπαμε ήταν η προεκλογική εκστρατεία του ‘85 όπου ο Μητσοτάκης ενόμιζε ότι θα εκλεγεί πρωθυπουργός, και οι 10 λοιπόν είχανε κάνει όλες τις διαδικασίες μόλις εκλεγεί ο Μητσοτάκης να φέρει τα λεφτά ο Κοσκωτάς στην Ελλάδα χωρίς βέβαια να ξέρει κανένας ότι είχε σχέση ο Μητσοτάκης είχε σχέση ο Παπανδρέου είχαν σχέση οι Κρητικοί οι οτιδήποτε άλλο. Θα εμφανιζόταν ο Κοσκωτάς από το πουθενά, ένας πλούσιος Αμερικανός, εξάλλου λόγω της πολύς αργής μεταδόσεως των πληροφοριών εκείνη την εποχή δεν ήξερε κανένας τι γινότανε και οι περισσότεροι Έλληνες θα κατεβάζαν το χάπι χωρίς να το ελέγξουν.

Ατυχώς χάνει τις εκλογές ο Μητσοτάκης το ’85 εβρίσκει λοιπόν τους 10 Κρήτας την ημέρα των εκλογών να βρίσκονται όλοι στην Αθήνα και να αρχίσει τώρα μία διαδικασία μεταξύ Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, των 10 Κρητών και του Κοσκωτά. Οι μεν Κρήτες αναφανδών και γνωρίζοντες την πολιτεία του Ανδρέα Παπανδρέου αρνούνται να φέρουν οποιοδήποτε χρήμα στην Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ανδρέας έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο το 1974 με σκοπό να παραδώσει όλο τον πλούτο της Ελλάδος στους Αμερικανούς και εντέλει να φτάσουμε να γίνουμε και εμείς ότι και η Αμερική μία μεγάλη εταιρεία. Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε παίρνοντας από την τράπεζα των Rockefeller 100 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ και όταν υπέγραψε την συμφωνία ήξερε πως και πότε θα γίνει πρωθυπουργός, αυτό δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε όταν ανακαλύψαμε την συμφωνία του Παπανδρέου που είναι έγγραφη με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.

Μας περιγράφει ότι θα γίνει πρωθυπουργός την συγκεκριμένη ημερομηνία μας λέει και το όνομα του κόμματος αλλά δεν είχε δημιουργηθεί το ΠΑΣΟΚ ακόμα μιλάμε το 1974, 8 Αυγούστου του 1974. 18 Ιουλίου του 1974 υπέγραψε συμφωνία o Kissinger ο Καραμανλής ο Κωστής, ο άλλος εθνάρχης, 8 Αυγούστου υπέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτοί οι δύο άντρες πούλησαν την Ελλάδα σε διάστημα 3 μηνών και οι δύο. Αυτοί την Κύπρο την πούλησε ο Κωνσταντής Καραμανλής υπογράφοντας με τον Kissinger για τις δύο αποβάσεις των Τούρκων. Δύο ημέρες προτού γίνουν οι αποβάσεις συμφώνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις δύο αποβάσεις και ζήταγε, προσέξτε, όταν του δόθηκαν τα εχέγγυα ότι δεν θα γίνει τίποτα εξ Ανατολών τότε ετόλμησε για να φανεί αρεστός στον λαό να αποχωρήσει λέει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ στο οποίο επανήλθε εντός συντόμου χρονικού διαστήματος μόλις είχε την επίδραση την οποία ήθελε, να επανέλθουμε όμως στο θέμα του Κοσκωτά, γίνεται λοιπόν μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και των 10 Κρητών που είχαν το ποσό για την εποχή εκείνη που ήταν πάνω από 1,5-2 δις ήταν τεράστιο ποσόν.

Λοιπόν οι 10 Κρήτες αρνούνται με οποιοδήποτε τρόπο να βάλουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Εκεί παρεμβαίνει ο Μητσοτάκης και κάνει μία ιερή συμφωνία με τον Ανδρέα Παπανδρέου να του δώσει τον προσωπικό του λόγο τιμής, μεγάλο εχέγγυο ζήτησε ο Μητσοτάκης, ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να χαθούν, ότι δεν πρόκειται να φαγωθούν από κανέναν, ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αλλού εκτός από τα έργα που είχαν προγραμματίσει η ομάδα των 10 Κρητών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν δίδει αυτήν την υπόσχεση. Μεταξύ τώρα Μητσοτάκη Παπανδρέου υπάρχουν μάρτυρες σε αυτήν την συγκεκριμένη, γιατί αλλιώς οι 10 Κρήτες δεν επρόκειτο να πειστούν να αφήσουν τα χρήματα να μπουν στην Ελλάδα.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΤΥΠΟΣ & Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ

mpompola

Το μεγάλο όραμα και όνειρο του Ανδρέα Παπανδρέου ήτανε να αλώσει τον τύπο. Ο αγαπητός κύριος Μπόμπολας την εποχή εκείνη ήταν ένα μηδενικό. Είχε μία μικρή εφημεριδούλα η οποία ήταν στον Βόλο. Όταν μπήκε λοιπόν ο Κοσκωτάς μέσα να έφερνε τα χρήματα, τα οποία χρήματα σας είπα είναι από ναρκωτικά και από όπλα, έφερε λοιπόν τα χρήματα μέσα ο Κοσκωτάς και ο Ανδρέας Παπανδρέου το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να φτιάξει τον εκδοτικό οίκο ΓΡΑΜΜΗ χρηματοδοτώντας την ΓΡΑΜΜΗ, κάνει λοιπόν μία ιερή συμφωνία με τον Μπόμπολα από τον Βόλο και τον φέρνει να αναλάβει σαν ιδιοκτήτης πλέον την ΓΡΑΜΜΗ η οποία πλέον την εποχή εκείνη εξέδιδε τις περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά τα οποία κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, λέει λοιπόν στον Μητσοτάκη για να έχεις κοντρόλ το τι συμβαίνει θα βάλουμε τον Παύλο τον Μπακογιάννη διευθυντή στην ΓΡΑΜΜΗ.

Έχουμε λοιπόν τον Μπόμπολα του Παπανδρέου, ιδιοκτήτη, και τον Μπακογιάννη του Μητσοτάκη Διευθυντή στην ΓΡΑΜΜΗ και από εκεί αρχίζει λοιπόν η δραστηριότητα του Κοσκωτά. Πριν από το ’85 επωλείτο η τράπεζα Κρήτης η οποία ανήκε στον Καρρά, έγινε η συμφωνία λοιπόν με τον Καρρά να αγοραστεί η τράπεζα Κρήτης γιατί ρωτήσανε όλοι, διερωτόντο όλοι, γιατί ρε παιδιά την τράπεζα Κρήτης ο Κοσκωτάς ; αφού δεν είναι Κρητηκός, τώρα αγαπητοί μου συν-Έλληνες καταλαβαίνετε γιατί, διότι τα κεφάλαια που μπήκανε μέσα, μπήκανε μέσω μίας ομάδας Κρητών έτσι λοιπόν ήταν συμβολικό αυτό το οποίο έγινε.

Η τράπεζα Κρήτης πουλήθηκε από τον Καρρά και αγοράστηκε από τον Κοσκωτά. Αγόρασε επίσης και τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν μέσα στο σχέδιο, δεν θέλω τώρα να πάω στις λεπτομέρειες του Κοσκωτά, θα πάω όμως στο τι έγινε στις δημοτικές εκλογές, όπως είπες προηγουμένως Νίκο, αρχίσαν να πηγαινοέρχονται τα pampers. Ένα πράγμα πρέπει να αναγνωρίσω στον Ανδρέα Παπανδρέου ότι προσπάθησε να τηρήσει την συμφωνία με τον Μητσοτάκη έντιμα, αυτός ο οποίος χάλασε την δουλειά ξέρετε ποιος ήταν ; ο ΓΑΠ, ο Γιωργάκης, βεβαίως. Ενθυμείστε ότι μετά την δεύτερη εκλογή του Παπανδρέου εβρήκε και αυτός τον μεγάλο έρωτα της ζωής του που ονομαζόταν Δήμητρα Λιάνη, έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μία βεντέτα μεταξύ των τέκνων Παπανδρέου, του πατρός, της Λιάνη και της Μαργαρίτας. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, αυτήν την στιγμή δεν σας λέω τις λεπτομέρειες σας δίνω τα χοντρά για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλαδίτσα μας και πως οι κύριοι Μπόμπολοι και οι κύριοι Κυριακού και οι άλλοι έχουν καταλάβει την εξουσία. Με ποιανού τα λεφτά και από πού προέρχονται.

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ & ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το τι γίνεται λοιπόν είναι ότι τις εορτές των Χριστουγέννων κατέφθασε ένας σάκος με 100 εκατομμύρια δραχμές στο γραφείο του Παύλου του Μπακογιάννη. Φυσιολογικά ο άνθρωπος ρώτησε τι είναι αυτά; Ο «μεταφορέας» του λέει αυτά μου είπανε, πήγα και στο ΠΑΣΟΚ, φέρνω και σε σένα…νομίζοντας ότι ο Παύλος ο Μπακογιάννης ήτανε γνώστης των πραγμάτων και ότι δούλευε με το κατεστημένο ενώ ο άνθρωπος απλώς τον είχε πάρει ο πεθερός του και τον είχε βάλει στην γραμμή για να εκτελεί αυτό το συμβόλαιο με τον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Ήτανε και δημοσιογράφος. Μόλις αντελήφθη ο Παύλος τι έγινε πήγε κατευθείαν και αντιμετώπισε τον πεθερό του. Τι συμβαίνει εδώ; Δεν είχε ιδέα ο Μπακογιάννης. Εδώ θέλω να σταματήσω, δεν θέλω να σας πω πως αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι υπήρξε μία μεγάλη διαμάχη μεταξύ γαμπρού και πεθερού. Ο μεν γαμπρός να υποστηρίζει ότι πρέπει να βγουν όλα στην φόρα, να απειλεί ότι ο ίδιος θα ανακοινώσει το τι ακριβώς συμβαίνει στον πολιτικό κόσμο των δύο κομμάτων.

Εκείνη την εποχή, αν θυμάστε, όταν έφυγε ο Κοσκωτάς από την Ελλάδα έκανε την περίφημη δήλωση ο Ανδρέας Παπανδρέου η οποία έμεινε στα χρονικά «τον Κοσκωτά τον γεννήσατε εσείς – είπε στον Μητσοτάκη – και τον εκθρέψαμε εμείς», αυτή ήτανε η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφού λοιπόν ο Μπακογιάννης αντιτίθεται με μεγάλη σφόδρα εναντίον όλου αυτού του σχεδιασμού – φαντάζομαι ότι ο Παύλος Μπακογιάννης ήτανε αγνός πατριώτης, τα συναισθήματά του ήτανε εκεί που έπρεπε και δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι βρισκότανε ένα μπαλάκι μεταξύ των δύο κομμάτων τα οποία είχαν συμφωνήσει να αλώσουν την Ελληνική κοινωνία. Το τέλος του Μπακογιάννη είναι γνωστό, το ποιός και με ποιον τρόπο εξετελέσθη και αυτός είναι γνωστός στο πανελλήνιο, δεν πρόκειται να τα επαναλάβω εγώ. Τώρα ξέρετε όμως για πιο λόγο έγινε αυτό.

ΟΜΙΛΙΑ: ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ «ART FM RADIO & WEB TV» 6 IOYNIOY 2014 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

mnymosini

EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ facebook
EI-END MNEMOSYNE INTERNATIONAL

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ. (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ)

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ. (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ)

mnym13

Αφήστε μια απάντηση