Παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “Περσέας και Ανδρομέδα” στην Πάτρα, στο θέατρο Πάνθεον

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟ
Vaya Sorra Ο ΔΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ EXTRA ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 & 24 ΜΑΪΟΥ.
ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΥΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.
nbhezjitum535ceb3f0f397
Mία αξιόλογη παιδική παράσταση με την σφραγίδα της γνωστής ηθοποιού και με μεγάλη αγάπη και συμβολή στο παιδικό – εφηβικό θέατρο Κάρμεν Ρουγγέρη, θα έρθει στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας, στην οδό
 Γούναρη και Κανακάρη την Κυριακή 11 Μαίου 2014.
 
Πρόκειται για το έργο «Περσέας και Ανδρομέδα» που παρουσιάζεται την φετινή περίοδο στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα που θα μεταφερθεί στην Πάτρα στις 11/5 για 2 παραστάσεις στις 12.30 το μεσημέρι και στις 17.00 το απόγευμα. Η διάρκεια είναι 80 λεπτά.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
 
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
 
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
 
Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας
 
Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Αντρέας Κουλουμπής
 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
 
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
 
Παίζουν οι ηθοποιοί Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Νεφέλη Κουλούρη, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Άγγελος Χατζάς
 
Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα
 
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε στην Αθήνα προγραμματίστηκαν και εξτρά παραστάσεις για το Σάββατο 17 Μαΐου 2014, 12:00 και το Σάββατο 24 Μαΐου 2014, 17:30.
 
Η Κάρμεν Ρουγγέρη από τον περασμένο Νοέμβριο και κάθε Κυριακή, παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική παράσταση με τίτλο «Περσέας και Ανδρομέδα» στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης, κάθε Σάββατο, το θεατρικό εργαστήρι της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Ομάδας της υποδέχεται τους μικρούς φίλους για δύο ειδών θεατρικά παιχνίδια, ένα θεατρικό παιχνίδι που καταλήγει κάθε μήνα σε μια παράσταση την οποία παρακολουθούν γονείς και συγγενείς των παιδιών και ένα άλλο όπου θα ετοιμάζονται εύκολες κατασκευές-δημιουργίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παράσταση των μικρών μαθητών.
 
«Ωραία που είναι λίγο-λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο!. Με αυτή την σκέψη και φέτος συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ελληνική μυθολογία διαλέγοντας αυτή τη φορά τον Περσέα. Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.
 
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.
 
Ένας όχι πολύ γνωστός μύθος, που σας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσετε μέσα από μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό, για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους μας φίλους», όπως αναφέρει η ίδια η Κάρμεν Ρουγγέρη.
 
Πρόκειται όπως προσθέτει η κυρία Ρουγγέρη, «για μια ξεχωριστή παράσταση. Προβολές και φωτισμοί θα μας μεταφέρουν στα διάφορα μέρη που θα ταξιδέψει ο ήρωας μας. Τα κουστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα είναι παραμυθένια. Η μουσική και τα τραγούδια, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι ηθοποιοί μας διαλεκτοί και έμπειροι, θα βοηθήσουν τα παιδιά, ώστε σε πολλά σημεία της παράστασης να πάρουν κι αυτά μέρος και να χαρούν την γοητεία της θεατρικής πράξης».

Αφήστε μια απάντηση