ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.;; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ ΤΩΝ… ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

images9ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π… ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΡΙΧΝΑΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ…

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Υπ, Εργασίας!

Δράμα, 19 Σεπ.2014 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και πρώτα απ όλα υγεία.

Με κοινή απόφαση των μελών του Κοινωνικού Συνεταιρισμού <Φιλάδελφος .με αριθμό μητρώου Δ00044 σας αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή μας τους προβληματισμούς μας αλλά και την αγωνία μας για το μέλλον των ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ελλάδα. Με την δημοσίευση του νόμου 4019/11 πάρα πολλοί συνάδελφοι στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Συμπεριφοράς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για ένα πρωτοποριακό νόμο που ενώ στην Ευρώπη ίσχυε από χρόνια, στην Ελλάδα γίνεται επιτέλους νόμος του Κράτους. Ενώ στην αρχή εφαρμογής του νόμου ο νομοθέτης διατύπωσε σωστά την άποψη του , ότι τα όποια κέρδη αφού δεν διανέμονται στα μέλη ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ αλλά θα μοιράζονται στους εργαζόμενους ως πριμ παραγωγικότητας και ένα ποσοστό για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Έρχεται ο εφαρμοστικός νόμος από το υπουργείο οικονομικών και αίρει αυτή την παράγραφο και μας φορολογεί αδίκως καθώς εμείς όλοι που ιδρύσαμε τους πρώτους ΚΟΙΝΣΕΠ , βασιστήκαμε σ αυτήν την διατύπωση και κάναμε το εγχείρημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιδρύοντας ΚΟΙΝΣΕΠ.

Δυστυχώς εξαπατηθήκαμε και τώρα με κίνδυνο να πάμε φυλακή συνεχίζουμε να διατηρούμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις, ΧΩΡΙΣ καμία μα καμία φορολογική ελάφρυνση όπως γίνεται στις επαγγελματικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε όλο το άρθρο…

………………………………………………………………………….

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ…

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ… ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙ’ ΑΛΛΑ… ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ… ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΠΟΥ ΘΑ… ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! χαχαχαχααχ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ Ο… ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ;; ΜΕ ΤΑ “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ”;;;

ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ… ΑΡΙΣΤΕΡΟΟΙΚΟΛΟΓΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!!! ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ!!!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΙΣ… ΚΟΙΝΣΕΠ!!! ΗΜΕΡΙΔΑ 22/10/2014 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ!!!

ΟΛΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ… 12.000 θέσεις εργασίας και 2.000 ΚοινΣΕπ δημιουργούνται με νέο πρόγραμμα του υπ. Εργασίας !!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ…

……………………………………………………………………………………………..

Τι συμβαίνει με τις Κοιν.Σ.Επ.

Μια από τις Κοιν.Σ.Επ. που δημιουργήθηκαν είναι η «ΦΑΡΜΑ ΑΧΑΡΝΑΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» Εφ΄όσον δεν υπάρχουν πληροφοριακά στοιχεία για το καταστατική της “ΦΑΡΜΑ” μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έχει “Συνεταιρισμένους” 40 καταρτιζόμενους ή ίσως λιγότερους.

Με την 170 απόφαση του δημοτικού, της συνεδρίασης της 16/4/2014, που κρίνεται η νομιμότητά της, αποφάσισαν:

Κοιν.Σ.Επ. Φάρμα Αχαρναίς

Σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ άλλων αναφέρονται;

Με την με αριθμ. 7/23.01.2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών αποφάσισε: την παραχώρηση Δημοτικών χώρων ως εξής:

Διαβάστε όλο το άρθρο…

………………………………………………………………………………………………

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 Μας λένε μερικοί συνάδελφοι να γίνουμε απο αγωνιστές “επιχειρηματίες” μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ («Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» )

Δείτε λοιπόν ποιός είναι ο χορηγός στο δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ και όσοι είστε συνάδελφοι που λάβατε τα e-mails -προσκλήσεις στο συνεταιριστικό πάρτυ βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα για το που έχει το λάκκο η φάβα.

ΚαταγραφήΜία καλή απάντηση έδωσε η “εργατική αλληλεγγύη” (βλ. εδώ), αξίζει ωστόσο να δούμε την ιστοσελίδα του δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ εκ της οποίας έγιναν κάμποσα copy – paste στο κείμενο που έστειλαν με e-mails οι συνάδελφοι που μας προτείνουν να γίνουμε απο αγωνιστές ,”επιχειρηματίες” με το πρόσχημα να παραμείνει ο “αγώνας μας ζωντανός”…

Διαβάστε όλο το άρθρο…

……………………………………………………………………………….

3 Νοε 2013 Μέτωπο κατά ΚΟΙΝΣΕΠ

Με το… όπλο παρά πόδα οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αμαρουσίου για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Σοβαρές καταγγελίες για «ρουσφέτια» από την πλευρά δημοτικών συμβούλων. «Ακολουθούμε ρεαλιστική πολιτική» αντιτείνει η δημοτική αρχή.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπεθάνης
Μετά από αρκετό διάστημα «νηνεμίας» στα εργασιακά του Δήμου Αμαρουσίου, τα πνεύματα «άναψαν» και πάλι, με αφορμή τόσο τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ), αλλά και τις επώνυμες καταγγελίες
από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νίκο Καλλιμάνη για «βολέματα» με αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων συγγενών δημοτικών συμβούλων στον Δήμο.

Η αρχή έγινε στην «Ώρα του Δημότη», κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Καλλιμάνης έλαβε τον λόγο για να ασκήσει κριτική τόσο προς την πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής για συνεργασίες με ΚΟΙΝΣΕΠ, όσο και για να καταγγείλει επωνύμως ότι στον Δήμο προσλήφθηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται συγγενικά πρόσωπα δημοτικών συμβούλων δίχως να έχουν περάσει από τις προβλεπόμενες διαδικασίες πρόσληψης και σύναψης σύμβασης…

http://www.amarysia.gr/, 22/11/2013 Διαβάστε όλο το άρθρο…
………………………………………………………………………………

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

Αφήστε μια απάντηση