Σεπ 242014
 

Ναζί-αξιωματικοί-επί-το-έργον

Αρπαξαν χιλιάδες αρχαία, επιστρέφουν ελάχιστα

………………………………………………………………………………………….

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ… 

…………………………………………………………………………………………..

Ξενια Σωζου ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ . ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΣΕ ΚΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

………..

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΣΤΙΣ 17 – 10 – 2014 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΛΑΠΕΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.ΤΙ ΔΙΑΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ – ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ.

………

………

………

images

  One Response to “ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΩΛΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠ.ΠΟ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!”

  1. Eυχαριστίες για την ενημέρωση, όπως πάντα.
    Εκτός από την προτεινόμενη μέθοδο, προχώρησα και σαν ιδιώτης να ενημερώσω το ΥΠΠΟ μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας τους grplk@culture.gr . Πιστεύω ότι με αρκετά τέτοια μυνήματα από πολίτες είναι πιθανό να ευαισθητοποιηθούν οι παραλήπτες και τουλάχιστον να ψάξουν το θέμα. Επιτρέψτε μου μια εξίσου πιεστική αλλά κάπως ηπιότερη προσέγγιση στον τόνο επικοινωνίας μου. Συγκεκριμένα, μόλις έστειλα ηλεκτρονικά στο υπουργείο το παρακάτω:

    Αγαπητέ Κύριε Υπουργέ,
    Ήρθε στην αντίληψή μου πληροφορία από διαδικτυακή πηγή (https://alfeiospotamos.gr/?p=9753) ότι στις 17 Οκτωβρίου 2014 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στο Μόναχο πλειστηριασμός κλαπέντων αρχαίων ελληνικών αντικειμένων από την περίοδο της κατοχής. Παρακαλώ διαβιβάστε όπως κρίνετε κατάλληλα αυτή την πληροφορία στις αρμόδιες αρχές και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για διασταύρωση και ενδεχόμενα ανάκτηση και επαναπατρισμό αυτών των αντικειμένων.

...