ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ…”ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ” ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟ…

ΕΛΛΑΔΑ

7e993a43f7cf708c5152f82babba677d_XL

Αυτός είναι ο ηρωικός πυροσβέστης του Παλαιού Φαλήρου 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ελλάδα και ολόκληρη η πυροσβεστική οικογένεια από τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη, Μάντζιου Ματθαίου.

Ο 33χρονος υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην προσπάθειά του να διασώσει μία γυναίκα 44 χρόνων, μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας ενώ λίγο νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Π. Φάληρο.

Ο άτυχος άνδρας γεννήθηκε το 1981 και κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007 ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Αν και ήταν άγαμος, το τελευταίο διάστημα ετοιμαζόταν να παντρευτεί και υπηρετούσε στο 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 33χρονος επιχείρησε να διασώσει τη γυναίκα από τις πύρινες γλώσσες αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς. Μάλιστα, τελείωσε ο αέρας της αναπνευστικής συσκευής που είχε μαζί του κατά την επιχείρηση εντοπισμού της γυναίκας

Οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Όταν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά εντόπισαν το άψυχο σώμα του 33χρονου και της 44χρονης. 

http://www.kontranews.gr/koinonia/item/17961-hrwikos-pyrosvesths-falhrou

……………………………………………………………..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΑΤΟ Κ. ΠΑΓΚΑΛΟ.

Παρέμβαση του Ιωάννη Σταμούλη-Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αξιότιμου κ. Αντιπροέδρου ότι «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», δεκάδες ένστολοι εργαζόμενοι των παραπάνω κλάδων, εξέφρασαν τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους για την απροκάλυπτη απαξιωτική αυτή επίθεση. Μεταξύ αυτών και η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος όπου και χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της:

« Η κοινωνία των πολιτών, γνωρίζει καλά το έργο μας, γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική διαδικασία-ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια-τάξη και πολιτική προστασία. Ως ένστολοι εργαζόμενοι καθημερινά παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας, με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα μύρια προβλήματα που μας…

ταλανίζουν.» Μετά από όλο αυτό το θόρυβο αναμέναμε τουλάχιστον μια έκφραση ουσιαστικής διόρθωσης από τον κ.Πάγκαλο, μετά και από τις «πυροσβεστικές δηλώσεις» του κ.Βενιζέλου. Αντί αυτού δημοσιοποιήθηκε από τον κ.Πάγκαλο απαντητική επιστολή του προς τον Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον Νάυαρχο Νίκο Παππά.

Στην επιστολή χαρακτηρίζει όσους ασκήσαμε κριτική στις δηλώσεις του « άσχετους, υστερόβουλους και αδαείς».
Στη συνέχεια προχωρεί σε μάθημα πολιτικής οικονομίας περί του όρου «παραγωγικότητας» λέγοντας ότι: «Στοιχειώδης κανόνας της οικονομικής επιστήμης είναι ότι παραγωγικοί είναι όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση. Οι υπόλοιποι συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος. Δεν είναι ούτε άχρηστοι ούτε αντιπαραγωγικοί. Νομικοί, που είναι και το επάγγελμα μου, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ιερείς, απλώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις της παραγωγής σε μια οργανωμένη κοινωνία και αμείβονται για αυτό.»

Και ο κ. Αντιπρόεδρος καταλήγει ότι «κατεξοχήν οι στρατιωτικοί έχουν και λόγο να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους».
Ως αδαείς και άσχετοι, βλέπουμε με έκπληξη ότι ο Αξιότιμος κ. Αντιπρόεδρος βασίζει την άποψή του περί παραγωγικών εργαζομένων, στη θεωρία του A. Smith (1723-1790) ότι «Οι υπηρεσίες, γενικά, δεν είναι παραγωγικές.»

Ως αδαείς και άσχετοι να αναφέρουμε και μερικές μεταγενέστερες θεωρίες όπως των:
J.B Say (1767-1832) «Οι υπηρεσίες παράγουν χρήσιμα αγαθά, κατά συνέπεια έχουν ανταλλακτική αξία.»
H. Storch (1766-1825) « Οι υπηρεσίες είναι παραγωγικές. Πρέπει να ξεχωρίζουμε την εργασία για την παραγωγή της υπηρεσίας και το αποτέλεσμα της ίδιας εργασίας. Αυτό που εξαγοράζεται στις υπηρεσίες δεν είναι το αποτέλεσμα της εργασίας αλλά η
ίδια η εργασία. Συχνά χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ του παραγωγού και
του καταναλωτή της υπηρεσίας.»

F. Bastiat (1801-1850) « Η θεωρία της αξίας των αγαθών δεν είναι παρά μόνο μια ειδική περίπτωση της αντίστοιχης των υπηρεσιών.»
C. Colson (1853-1939) : «Κάθε δραστηριότητα είναι υπηρεσία. Οι υπηρεσίες βρίσκονται μέσα σε κάθε παραγωγή εφόσον η εργασία είναι μια υπηρεσία.»
D. Bell (1973): «Η μεταβιομηχανική κοινωνία είναι μια κοινωνία υπηρεσιών.»

Τέλος ο κ. Αντιπρόεδρος, παρότι μίλησε για τους στρατιωτικούς, δυστυχώς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει έστω και μία κουβέντα για το έργο των Ελλήνων Πυροσβεστών τους οποίους και συμπερίλαβε στους μη παραγωγικούς αυτής της χώρας, ως Σώμα Ασφάλειας.

Δεν πειράζει. Εμείς πάντως νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο μας, να παράγουμε το αίσθημα ασφάλειας στην χώρα προστατεύοντας πολλές φορές και με την ίδια μας τη ζωή, την ζωή και το βιός των πολιτών αυτής της χώρας και τον εθνικό φυσικό πλούτο και μας αρκεί ότι στις μετρήσεις κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε πρώτοι στην εκτίμηση του ελληνικού λαού.
EPIRUS-ELLAS

…………………………………………………………………………………

12/11/2009

Ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών.

12/11/2009 Ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών

Ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» έχει καθιερωθεί η 12η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΤο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στον Πύργο Ηλείας.

Πεσόντες στο Καθήκον

Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών. Ανεγέρθηκε πρόσφατα στον προαύλιο χώρο του Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. με χρήματα συναδέλφων (εν ενεργεία και συνταξιούχων), καθώς και ιδιωτώνΗ επιτυχής πορεία του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης, δυστυχώς, είχε και το τίμημά της. Ένας μακρύς κατάλογος συναδέλφων άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας. Από το 1998 μέχρι σήμερα μετράμε 26 θύματα, αριθμός πραγματικά πολύ μεγάλος. Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Προς τιμήν αυτών των ηρώων, αλλά και των άλλων που προηγήθηκαν, ένα ανεκπλήρωτο χρέος έγινε πραγματικότητα. Το “Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών” στέκει πλέον στον προαύλιο χώρο του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ – 199), στο Χαλάνδρι. Ένα “εικονοστάσι”, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης όλων μας, για τους συναδέλφους μας που δεν επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης, που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Ένα ηρώο, όπου θα γονατίζουμε ευλαβικά οι ζώντες συνάδελφοί τους, αλλά και αυτοί που θα πάρουν τη θέση μας και θα δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τηρήσουμε τα ιδανικά για χάρη εκείνων που θυσιάστηκαν.

Αφήστε μια απάντηση