Αυγ 202014
 
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΣΕ ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ… ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ!!!! ΔΕΣ ΜΕ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!!! ΑΠΟΚΤΗΣΑΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΟΡΟΪΔΟΟΟΟ!!! ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕΔΑΤΟΣ… ΒΑΥΚΑΛΙΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΟΡΟΪΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ…
ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΓΚ. ΤΡΑΠ.
 
Ο στόχος της δεύτερης Προγραμματική Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης Πολιτικής Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της ΠΓΔΜ κατά παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις και αναβάθμιση της τεχνολογίας στους τομείς της μεταποίησης, αγροτικών επιχειρήσεων και του εμπορίου logistics, και τη θέσπιση των απαραίτητων συνθηκών για να αυξήσει σταδιακά την ευελιξία της αγοράς εργασίας και της ικανότητας καινοτομίας . Η Δεύτερη Προγραμματική Ανταγωνιστικότητας Δάνειο Αναπτυξιακής Πολιτικής (DPL2) στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) υποστηρίζει την ατζέντα για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της κυβέρνησης. Θα είναι το δεύτερο από τα δύο DPLs στην ΠΓΔ της Μακεδονίας με στόχο την ενίσχυση των βασικών τομέων της οικονομίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, με μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Με βάση τις μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από την πρώτη Προγραμματική Ανταγωνιστικότητα DPL (DPL1), η επιχείρηση προωθεί την ατζέντα της ανταγωνιστικότητας και εντείνει τις επιπτώσεις της στη μείωση της φτώχειας και την κοινή ευημερία με πολλούς σημαντικούς τρόπους. Δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για να δοθούν κίνητρα αυξηθούν οι επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση για τόσο χαμηλό επίπεδο ειδίκευσης και εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης. Προωθεί την ανάπτυξη αγροτικών επιχειρήσεων μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης των κρατικών γεωργικών γαιών. Υποστηρίζει την εισαγωγή μιας προσέγγισης με βάση τον κίνδυνο οι τελωνειακοί έλεγχοι να μειώσει σημαντικά το χρόνο και το κόστος του διεθνούς εμπορίου. Υποστηρίζει, επίσης, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που βελτιώνουν τα κίνητρα για εργασία. Τέλος, υποστηρίζει περισσότερες νέες πολιτικές για την τόνωση της ανάπτυξης της Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) εντατικό μάθημα βιομηχανίες
………………………………………………………………………………………………..
Στα Σκόπια… «σβήνουν όλα τα χρέη»
 

skopia111Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, μεταδίδει από τα Σκόπια ότι «χαμογελούν οι χρεωμένοι πολίτες της “Μακεδονίας”».

Ο λόγος που κάνει χαρούμενους τους Σκοπιανούς είναι ότι από σήμερα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Κοινωνικών Υποθέσεων για το «σβήσιμο όλων των χρεών τους από τις αποδείξεις μέχρι και τα χρέη στα κρατικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες».

Οι αιτήσεις των καταθετών θα αξιολογηθούν από μία ειδική επιτροπή, που θα συσταθεί για την περίσταση αυτή και θα σβήσουν όλα τα χρέη των πολιτών -για μία και μόνο φορά- από το κράτος.

Το σχέδιο αυτό καλύπτει μία ομάδα πολιτών, στην οποία συγκαταλέγονται όσοι δέχονται κρατική μέριμνα, οι άνεργοι, αυτοί που έχουν χάσει την εργασία τους στα τελευταία πέντε χρόνια και οι πολίτες με ειδικές ανάγκες. Ο αριθμός αυτών των κατηγοριών πολιτών, που το κράτος θα σβήσει τα χρέη τους, ανέρχεται στους 100 χιλιάδες, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων, κ. Ζόραν Σταβρέσκι, στις δηλώσεις του αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες προεκλογικώς, και με το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες που “πνίγονται” στα χρέη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=190242

……………………………………………………………………..

WORLD BANK(Bretton Woods) ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ(trusts): ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

WORLD BANK(Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976.

ΤΑ ΝΠΔΔ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! ΚΑΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ. ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ…ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ.

………………………………………………………………………………

Νικητας Καραγιαννης ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ…

ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ”ΕΚΛΕΚΤΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ…

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ ΤΟΝ ΒΑΑΛ Η ΜΠΑΦΟΜΕΤ Η ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑΧΒΕ=ΑΛΛΗΛΟΥΙΑΧΒΕ!!

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ???

ΜΑΓΚΙΑ ΕΤΣΙ?

ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΑΠΗ…

ΣΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΕΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΙΣΧΗ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ…

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ?

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ Η-ΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΟΣΟ Α-ΝΟΗΤΟΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ…

ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΑΣ ΚΟΠΑΔΙ ΤΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΜΥΗΣΗΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……

ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ…

Υ.Γ. ΜΑΣΟΝΑΚΙΑ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ: Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!

ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ…

ΛΑΧΤΑΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

  2 Σχόλια to “Στα Σκόπια… «σβήνουν όλα τα χρέη»… ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ…”

 1. davidicke.com
  “EU advisors advocate use of military against strikes and protests”

  Όπου γράφει μεταξύ άλλων “to protect the rich from the anger of poor”

  Κάτι μυρίζει άσχημα εδω και μάλιστα σύντομα;
  Ειναι άσχετο με το άρθρο. Εάν θέλετε δημοσιευστε το.

 2. Τα βυζαντινά μνημεία τα φροντίζουμε όπως πρέπει. Τα αρχαία ελληνικά μνημεία της χώρας όχι..!!
  Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

  Το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της Θεσσαλονίκης ο υστεροαρχαϊκός Ναός της πλατείας Αντιγονιδών, που είναι αρχαιότερος του Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών, βρίσκεται εγκαταλειμμένος, και μισοθαμένος σε ένα «λάκκο με σκουπίδια»._

  Μήπως με την αδιαφορία μας καταστρέφουμε τα περίφημα αριστουργηματικά αρχαία ελληνικά μνημεία των προγόνων μας σαν δογματικοί τζιχαντιστές των οποίων τις καταστροφές φυσικά και καταδικάζουμε απερίφραστα;

  Γ.Σ. 21.Απριλίου 2015 μ.Χ.
  _____________________________________________________

  ΓΙΑΤΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

  Είναι πολύ σοβαρό αλλά και ιδιαίτερα πολύπλοκο το πρόβλημα της περιοχής των αρχαίων Ιερών της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν τολμά να αναμειχτεί ενεργά, διότι είναι έργο ζωής και ίσως κανείς δημόσιος λειτουργός του υπουργείου πολιτισμού δεν έχει το ανάλογο όραμα και σθένος, ούτε υπάρχει ένα στοιχειώδες έστω πρόγραμμα.

  Υπάρχει μια πρόταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά δεν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις ούτε έγινε ανάλογος σχεδιασμός από ένα επιτελείο ειδικών. Ίσως διότι δεν βλέπουν οι αρμόδιοι του πολιτισμού κανένα ιδιαίτερο λόγο και προσωπικό συμφέρον για να ασχοληθούν με το έργο τέχνης έστω και αν πρόκειται για το σημαντικότερο αρχαίο ελληνικό και το μοναδικό υστεροαρχαϊκό μνημείο της πόλης. Έτσι ίσως εξηγείται γιατί δεν μας προέκυψε και ανάλογη πολιτική βούληση, ούτε από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη.

  Υπάρχουν ωστόσο ικανοί αρχαιολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, επιστήμονες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. κτλ οι οποίοι νοιάζονται και αγωνιούν μαζί με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης του αρχαίου θησαυρού της πόλης.

  Γ.Σ. 20.5.2014 μ.Χ.

  Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί στην ευτυχία …η αγνωμοσύνη;

  Προσωπικά θα προτιμούσα το σημαντικότερο αρχαίο ελληνικό μνημείο της Θεσσαλονίκης ο υστεροαρχαϊκός Ναός που είναι θαμμένος στην πλατεία Αντιγονιδών να αναστηλωθεί δίπλα στο θερινό θέατρο του Κέδρινου Λόφου. Εκεί ψηλά έξω από τα ¨βυζαντινά κάστρα¨ ως σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ιστορικής πόλης.

  Να αναδειχθεί το αριστουργηματικό μνημείο, όπως αξίζει και στην μακραίωνη ιστορική πορεία της πόλης. Κάτι ανάλογο με το ασύγκριτο σε κάλλος μνημείο της ανθρωπότητας την Ακρόπολη των Αθηνών.

  Οι λαοί που διαγράφουν ένα μέρος της ιστορίας τους διαγράφουν και ένα αντίστοιχο από το μέλλον τους, Γ. Σεφέρης.

  Γ.Σ. 26.9.2014.

  Μεταφέρονται τα αρχαία μνημεία;

  Τα μνημεία δεν μεταφέρονται από τον τόπο τους και αυτό είναι σωστό. Όταν όμως ξεθάβεις ένα Ναό που ξηλώθηκε στο παρελθόν από τον τόπο του και μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και για να το αναδείξεις στις μέρες μας πρέπει να γκρεμίσεις 8-10 πολυκατοικίες χωρίς ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα τότε υποστηρίζω πως ΝΑΙ..μπορείς να το μεταφέρεις για να το σώσεις και να το αναδείξεις. Πόσο μάλλον που το υστεροαρχαϊκό μνημείο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα δύο αρχαϊκών ναών που μετέφεραν οι δόλιοι Ρωμαίοι από την αρχαία Αινεία στη Θεσσαλονίκη.

  Στο χώρο της ταφής του Ναού στη σημερινή πλατεία Αντιγονιδών καλό θα είναι να στήσουμε μια εικαστική παρέμβαση με αντίγραφα από κολόνες αρχαϊκά γλυπτά τα οποία ανασύρθηκαν από τα πρανή του Ναού διότι ως φαίνεται θάφτηκαν μαζί του.! Ένα μνημείο για ιστορικούς λόγους που θα οδηγεί τους μελετητές και τους επισκέπτες της πόλης στη νέα περίοπτη θέση του μνημείου. Ένα καλαίσθητο μνημείο που θα περιγράφει την περιοχή των αρχαίων ιερών και την «πορεία του υστεροαρχαϊκού Ναού στο χρόνο» το οποίο θα αναδείξει την περιοχή και φυσικά ένα απαιτείται ένα παρόμοιο μνημείο στην περιοχή της αρχαίας Αινείας.

  Γ.Σ. 28.11.2014.

  Γ. Σπανουδάκης, γλύπτης κεραμέας, ανεξάρτητος ερευνητής
  μέλος του σωματείου: ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

...