
Αλφειός : “Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν” Μετάφραση: «Πάντα να αριστεύεις, να ξεχωρίζεις και να υπερέχεις από τους άλλους, και να μην ντροπιάζεις το γένος των πατέρων σου». (Τη συμβουλή αυτή δίνει ο Πηλέας στον γιο του, τον Αχιλλέα, ή ο Ιππόλοχος στον γιο του, τον Γλαύκο (στη σκηνή της συνάντησης Γλαύκου και Διομήδη), θυμίζοντάς τους το χρέος της αρετής, της ανδρείας και της τιμής της οικογένειας.)
Υπερήφανοι για τον μικρό μας φίλο Αρίωνα Δρόσο, γιο του αγαπητού μας Μάριου Δρόσου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ποτένζα στην Ιταλία και εγγονού του αδελφικού μας φίλου Βασίλη Δρόσου (Μεγιστία) !! Θα δίναμε κι εμείς την παραπάνω συμβουλή στον μικρό μας Αρίωνα, αλλά την έχει ήδη δεχθεί από την οικογένειά του και ορίστε τα πρώτα δείγματα !!
Όχι μόνο “έκλεψε” τις καρδιές των κοριτσιών της Εθνικής Πετοσφαίρισης, αλλά τους έδωσε φτερά κι αφού πέρασαν από τους ομίλους ➡ Γαλλία – Ελλάδα 0-3: Μαγικές κοριτσάρες νίκησαν Γαλλίδες και γκαντεμιά και πέρασαν στους «8» , Μια μαγική Εθνική από ατσάλι, επικράτησε της Γαλλίας με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας και την γκαντεμιά καθώς στο τέλος του δεύτερου σετ τραυματίστηκε η Μπακοδήμου, γράφει το gazzetta.gr .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Αρίων Δρόσος: Ο 5χρονος που εξελίχθηκε στη μασκότ της Εθνικής γυναικών
Μισός Έλληνας (από την πλευρά του μπαμπά), μισός Ιρανός (από την πλευρά της μαμάς) ο μικρός Αρίωνας για μία εβδομάδα είχε εξελιχθεί στην αγαπημένη φιγούρα όλης της ελληνικής αποστολής καθώς τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στους αγώνες δεν έκρυβε τιο πάθος του για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Με την παιδική του αθωότητα, με το νάζι του, έκλεψε τις καρδιές όλων και την Παρασκευή η ομάδα αποφάσισε να του κάνει ένα αξέχαστο δώρο καθώς μετά από συνεννόηση με την μητέρα του (Μίτρα Σαλέχη-Δρόσου) παρακολούθησαν την προπόνηση της Εθνικής.


Ο Αρίωνας πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως επίσημος προσκεκλημένος και σε κανένα σημείο η φωνή του δεν κυριαρχούσε στο Brno Exhibition Center, περιμένοντας καρτερικά το φινάλε της προπόνησης για να βρεθεί ξανά δίπλα στα κορίτσια της Εθνικής να φωτογραφηθεί μαζί τους και να φωνάξει με όλη την ομάδα «Ελλάς»…
Ο Αρίωνας βρέθηκε στο Μπρνο λόγω του περιβαλλοντολόγου πατέρα του (Μάριος Δρόσος) ο οποίος συμμετέχει σε επιστημονικό συνέδριο, με την οικογένεια να επιστρέφει σήμερα (Σάββατο, 29/8) στην Ποτένζα (μια μικρή πόλη στην κεντρική Ιταλία) όπου είναι η βάση της καθώς ο κ. Δρόσος είναι καθηγητής στο τοπικό Πανεπιστήμιο.
……..
…………………………………………………………………………………………………………………….
What do you feel about this post?
Like
Love
Happy
Haha
Sad