Το δικαστήριο διέταξε την Εσθονία να μετρήσει τον θόρυβο των ανεμογεννητριών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

 

Αιολικό πάρκο στο Saarde. Φωτογραφία: Utilitas Wind

Το Συμβούλιο Υγείας αποφάσισε να σταματήσει τη μέτρηση του θορύβου σε ένα από τα αιολικά πάρκα της Εσθονίας. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την απόφαση και την κατέστησε υποχρεωτική.

«Το Διοικητικό Δικαστήριο του Ταλίν ανέτρεψε την απόφαση του Συμβουλίου Υγείας να τερματίσει την κρατική εποπτεία θορύβου στο αιολικό πάρκο Saarde. Το δικαστήριο έκρινε ότι το κράτος δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε μελέτες που έχουν ανατεθεί από τους κατασκευαστές κατά την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων των ανεμογεννητριών στην υγεία των κατοίκων.» — γράφει το ERR.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαμάχη προέκυψε αφού ένας κάτοικος της περιοχής εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από το αιολικό πάρκο Saarde. Αμφισβήτησε την απόφαση του τμήματος.

«Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι, κατά τον τερματισμό της εποπτείας, το υγειονομικό τμήμα βασίστηκε σε πληρωμένες μετρήσεις που είχε διατάξει ο ιδιοκτήτης του αιολικού πάρκου. Ο νόμος περί υγειονομικής περίθαλψης που ίσχυε τότε απαγόρευε την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονταν άμεσα με την κρατική εποπτεία ως πληρωμένη υπηρεσία. Συνεπώς, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανεξαρτησία της διαδικασίας εποπτείας δεν ήταν διασφαλισμένη.» — η δημοσίευση συνεχίζεται.

Το αιολικό πάρκο στην ενορία Saarde αποτελείται από εννέα ανεμογεννήτριες και, μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, η εταιρεία ανάπτυξης Utilitas Wind ανέθεσε τη διεξαγωγή μελέτης θορύβου λόγω παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής.

«Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων ορίων. Δεν υπήρξαν υπερβάσεις ούτε για τους υπερήχους που μετρήθηκαν στο εξωτερικό περιβάλλον ούτε για τους λεγόμενους υπόηχους που μετρήθηκαν στα σπίτια των ανθρώπων.» — δήλωσε ο επικεφαλής της δυτικής περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας, Κάντρι Γιουκάμ.

Πηγή

σ.σ. : Όσες δηλώσεις κι αν κάνουν οι της εσθονικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενοι τις ανεμογεννήτριες, είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν στην απόφαση του δικαστηρίου !! Ιδού “πεδίον δόξης” και για τους Έλληνες που κατοικούν κοντά σε αιολικά πάρκα !! 

Σχετικά … Ο Τραμπ κατατάσσει τον Μητσοτάκη στους πολιτικούς απατεώνες (για τις ανεμογεννήτριες) +βίντεο

………………………………………………………………………………………………………………………………

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry