Η Ε.Ε. είναι συνεργός τρομοκρατών. Οι ΟυκροΝαζί χτύπησαν κοιτώνα κολεγίου εν ώρα ύπνου στο Λουγκάνσκ. 86 έφηβοι βρίσκονταν εκεί (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Η Ρωσσία ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση του Κιέβου στο κολέγιο Starobelsk

Η Ρωσσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την στοχευμένη επίθεση της Ουκρανίας σε φοιτητική εστία στο Σταρομπέλσκ, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της ρωσσικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, Γεβγκένι Ουσπένσκι.

«Η Ρωσσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την εσκεμμένη επίθεση της Ουκρανίας σε κοιτώνα κολεγίου στο Σταρόμπελσκ που φιλοξενεί ανηλίκους και φοιτητές», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Το βράδυ της Πέμπτης, ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο κτίριο και την εστία του κολεγίου Starobelsk. Κατά τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν μέσα 86 έφηβοι ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν. Εκτός από αυτό, ένα διοικητικό κτίριο, καταστήματα και αρκετές μονοκατοικίες στην πόλη υπέστησαν ζημιές από την επίθεση. Ένας άνδρας τραυματίστηκε. Το κτίριο του κολεγίου έχει σχεδόν καταρρεύσει, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται στο κτίριο που εξακολουθεί να καίγεται.

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση της Ουκρανίας χθες το βράδυ σε κολέγιο στην πόλη Σταρόμπελσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR).

«Πρέπει να ξεκινήσω με τα τραγικά γεγονότα για τα οποία ίσως έχετε ακούσει – το τραγικό γεγονός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Χθες το βράδυ, το νεοναζιστικό καθεστώς που κατέλαβε την εξουσία στο Κίεβο εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση σε φοιτητική εστία της παιδαγωγικής σχολής Starobelsk. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι φοιτητές κοιμόντουσαν», είπε σε συνάντηση με αποφοίτους του προγράμματος «Η Εποχή των Ηρώων».

Ο αριθμός των τραυματιών σε ουκρανική επίθεση σε κτίρια κολεγίων στην πόλη Σταρόμπελσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ έχει αυξηθεί σε 39, με επιβεβαιωμένους θανάτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός επικεφαλής Λεονίντ Πασέτσνικ.

«Αυτή τη στιγμή, 39 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί τραυματίες και έχουν επίσης αναφερθεί θάνατοι», είπε.

Περίπου 18 φοιτητές και καθηγητές ενδέχεται να παραμένουν κάτω από τα ερείπια του κοιτώνα, δήλωσε ο πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, Ροντίον Μιρόσνικ.

Η ουκρανική επίθεση στο κολέγιο στο Σταρομπέλσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι ένα φρικτό έγκλημα, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, Γκριγκόρι Συσόγιεφ/POOL/TASS

Η επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ένα κολέγιο στο Σταρόμπελσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) και η τιμωρία για αυτό το έγκλημα που αντιμετωπίζει τώρα το καθεστώς του Κιέβου έγιναν τα κύρια θέματα της ενημέρωσης της Παρασκευής από τον Εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το TASS συγκέντρωσε τις βασικές δηλώσεις του εκπροσώπου της προεδρίας.

Απεργία στο κολέγιο στο Starobelsk

– Η ουκρανική επίθεση στο κολέγιο στο Σταρομπέλσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ είναι ένα φρικτό έγκλημα: «Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου – μια επίθεση σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση γεμάτη παιδιά και νέους».

– Το πιο σημαντικό τώρα είναι να καθαριστούν τα ερείπια στο κολέγιο και να παρασχεθεί βοήθεια στα θύματα: «Η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι να καθαριστούν τα ερείπια και να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους είναι ακόμα παγιδευμένοι από κάτω».

Τιμωρία για το Κίεβο

– Το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να τιμωρηθεί για αυτήν την επίθεση: «Όσοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθούν. Φυσικά, το καθεστώς του Κιέβου θα πληρώσει το τίμημα».

…………………………………………………………………………………………………………………………..

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

100%
angry

Angry