Ιούλ 242014
 

10527391_1506209936279865_928298396396853711_nΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
END ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Μια τέταρτη ερώτηση. Η αλλαγή που φανταζόμαστε ότι θα έρθει θα είναι οικονομική ή θα είναι σε άλλο επίπεδο; 
Λαμπράκης: Επειδή ξέρετε- θυμάστε που σας είπα προηγουμένως τη σπηλιά του Πλάτωνα; Ξέρετε τι σας βάζουν και βλέπετε σε εκείνον τον τοίχο; Δολάριο, ευρώ, δραχμή, λιρέτα, γιεν, γουάν. Κατάλαβες; Ο ελληνισμός λοιπόν δεν έχει να κάνει ποτέ με δολάρια, ευρώ κλπ. Εάν όμως εγώ δεν σε απελευθερώσω από αυτό που βλέπεις εκεί δεν μπορείς να κάνεις τη στροφή. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η αλλαγή θα γίνει και στα δύο πεδία. Το οικονομικό είναι το ευκολότερο. Γιατί ο,τι υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη ανήκει σε σένα. Πώς είναι το μικρό σου;
Βαγγέλης
Δόκτωρ Ε. Λαμπράκης: Βαγγέλη πρέπει να σου πω ότι είσαι δισεκατομμυριούχος διότι από τα λεφτά των προγόνων σου έχουν κάνει τα πάντα αυτοί. Αυτό λοιπόν θα απελευθερώσει την ακοή και την όρασή σου από τον τοίχο που βλέπεις τις σκιές και θα σε γυρίσει στην αλήθεια. Καταλαβαίνεις λοιπόν η αλλαγή θα έρθει σε δύο στάδια, πρώτον οικονομική και κατόπιν η πνευματική και ψυχική αλλαγή. 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΙΣ 14-7-2014 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ  

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΝΤΖΗ, ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ei-End Μνημοσυνη

  No Responses to “EI END ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ”

  1. μπράβο!

    οποίος κατάλαβε την βαθιά εννοια της παραβολής της σπηλιας του πλατωνα, έμαθε τον ολοκληρο τροπο λειτουργιας tou έμαθε τον ολοκληρο τροπο λειτουργιας της διάνοιαs.
    όχι μόνον του γηινου γενους, αλλα ολων των ευφυής όντων.
    ανυπόμονος, περιμενα την μνεια της σπηλιάς του πλάτων.όποιος διανόηση την παραβολή, τον αποκαλυπτονται ιδέες απόλυτης ελευθερίας.

...