Μια πρωτότυπη καμπάνια για τα στερεότυπα γύρω από τα δύο φύλα.

Χωρίς κατηγορία

likeagirl

Μια πρωτότυπη καμπάνια για τα στερεότυπα γύρω από τα δύο φύλα.

 

Τέσσερις γυναίκες, ένας άντρας και ένα νεαρό αγόρι κλήθηκαν να τρέξουν ή να πετάξουν κάτι «σαν κορίτσια».Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό των στερεοτύπων περί φύλου που λίγο πολύ όλοι μας φέρουμε και εξωτερικεύουμε σε καθημερινές μας δραστηριότητες.Κάποιοι σε μεγαλύτερο βαθμό, κάποιοι σε μικρότερο, είτε ηθελημένα είτε ακούσια.

Μια ομάδα που αποτελούνταν από νεαρές γυναίκες και άνδρες και στη συνέχεια, κορίτσια και αγόρια κλήθηκαν να κάνουν πράγματα όπως τα «κάνει» ένα κορίτσι: να πετάξουν μια μπάλα, να τρέξουν και να συμπεριφερθούν «κοριτσίστικα». Όμως υπήρχαν διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων.

Στα πλαίσια της καμπάνιας, η Always δημιούργησε το hashtag #everydaysexism για να προωθήσει τη δράση της κατά των στερεοτύπων περί φυλετικών διακρίσεων και στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στο Twitter. Το ίδιο ισχύει και για το hashtag #LikeAGirl που ενθαρρύνει τις ανά τον κόσμο γυναίκες του διαδικτύου να γράψουν για τις δικές τους εμπειρίες και να συνδράμουν στην αλλαγή των στερεοτύπων.

Οι υπεύθυνοι της εν λόγω δράσης, ρώτησαν μάλιστα ένα μικρό κορίτσι που συμμετείχε, σχετικά με το ποια είναι η γνώμη του ως προς τη φράση «κάνεις σαν κορίτσι». «Δεν ξέρω αν είναι κάτι καλό ή κακό. Νομίζω μάλλον ότι είναι κακό. Είναι σαν να θες να ταπεινώσεις κάποιον».

Υπεύθυνη για την κινηματογράφηση του πειράματος είναι η Lauren Greenfield, βραβευμένη σκηνοθέτης που ασχολείται κυρίως με ντοκιμαντέρ.«Το εγχείρημα είναι εντυπωσιακό καθώς ενθαρρύνει τα μικρά κορίτσια και τις γυναίκες να φέρονται σαν γυναίκες και να δείχνουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν χωρίς να ντρέπονται γι’ αυτό», λέει η ίδια.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση