ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΟΛΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΕ 5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ! ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΛΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ!

END ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΛΑ… ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ; ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ; ΑΚΟΥΣΑΤΕ;;; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ;;; ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;;
ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ;;;
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΥΣΗ!!! 
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
77a8e9667fe9dc9601c68b71c39d65b7_L

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: “Πέντε ή έξι μεγάλες εταιρείας θα ελέγχουν όλη την παραγωγή”

Την έντονη αντίθεσή του στο σχέδιο ανάπτυξης που υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup και στο οποίο προβλέπεται η συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων σε λίγες εταιρείες τυποποίησης και εμπορίας, εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Σε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές Μεσσηνίας, τους τυποποιητές – εξαγωγείς και τα άλλα Επιμελητήρια, ο πρόεδρος του Επιμελητήρίου Δημήτρης Μανιάτης, επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωθήκαμε ότι στο τελευταίο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014 υποβάλλατε «Σχέδιο Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δέκα χρόνια», το οποίο βασίστηκε στην μελέτη ”Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.

Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (δηλαδή τα Επιμελητήρια) να μην έχουμε ενημερωθεί ή ερωτηθεί; Σύμφωνα με την πρόταση της McKinsey προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν ΟΛΗ την γεωργική παραγωγή της Ελλάδας.

1) Για το ελαιόλαδο: Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, με μια ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, να δημιουργηθούν μόνο δυο ή τρία mega-ελαιοτριβεία, μεγάλης δυναμικότητας το καθένα, που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου.

Μάλιστα οι μελετητές αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο σαν δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασης.

Αιτιολογία είναι να επιτύχουμε «οικονομίες κλίμακας» και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές τιμές την Ισπανία κ.λπ.

Η περίφημη υψηλή ποιότητα και η υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου πάει περίπατο. Ενώ εμείς προσπαθούμε να μάθουμε τους νεότερους «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα», αυτοί θέλουν να πάμε εντελώς αντίθετα «ποσότητα – ποσότητα – ποσότητα».

Γιατί πρέπει να γκρεμίσουμε και άλλο την τιμή του, αφού δεν μας μένει απούλητο;

Να πάμε δηλαδή χαμηλά, όπως η Τυνησία και η Συρία;

Τι θα πετύχουμε;

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα πετύχουμε καλύτερες μέρες για τον Έλληνα παραγωγό που είναι και το ζητούμενο, όμως μπορούμε να πετύχουμε μόνο με πιο καλής ποιότητας ελαιόλαδα και όχι με κατώτερης ποιότητας.

2) Για τα φρούτα και λαχανικά: Προτείνεται να γίνουν δυο ή τρεις μεγάλες μονάδες συσκευασίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

3) Προτείνεται η ίδρυση ΜΙΑΣ (1) εταιρείας διακίνησης όλων των αγροτικών προϊόντων, με προτεινόμενο όνομα «Greek Foods Company», με σκοπό την καλύτερη προώθηση στις ξένες αγορές.

Ας σημειώσουμε για τους μεγάλους μελετητές της McKinsey ότι: «οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Τοσκάνη, που με υπομονή και γνώση χτίσανε την ποιότητα, πουλάνε 7 με 10 ευρώ το λίτρο και αυτοί θέλουν να μας πάνε στο 1,80 του απλού παρθένου της Ισπανίας;» Αντί λοιπόν να βάλουμε στόχο στο Αναπτυξιακό μας Σχέδιο, το ελαιόλαδο και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, και μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε στην επόμενη δεκαετία την Ελλάδα «Τοσκάνη» της Ευρώπης, εσείς θέλετε να πάμε στην υποβάθμιση των προϊόντων μας;”»

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

……………………………………………………………………………

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ-END:ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙ- END:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ / ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ! ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ!

Α.ΣΩΡΡΑΣ & EI END: H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 600δις ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Η ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΣΤΟ ΦΩΣ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Αίτηση αποδοχής

Αφήστε μια απάντηση