Yellowstone ! Τι γνωρίζουν τα ζώα , επίκειται έκρηξη ;

ΚΟΣΜΟΣ

grand-prismatic-spring

Εθνικό πάρκο Yellowstone : Θα μπορούσε το υπερηφαίστειο αυτό το οποίο ήταν ανενεργό τα τελευταία 650000 χρόνια να είναι έτοιμο να ξεσπάσει και πάλι;

Αν λάβουμε υπ όψιν αυτά που λένε ειδικοί ζωολόγοι που ασχολήθηκαν με το θέμα , η απάντηση είναι «ναι».

Μπορούμε να θυμηθούμε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, που τα ζώα αισθανόντουσαν την καταστροφή αρκετές ημέρες ακόμη και μήνες πριν αυτή συμβεί…

Κλασσικό και γνωστό σε όλους μας παραδειγμα είναι το τσουνάμι της Ταυλάνδης της που προκλήθηκε έπειτα από τον μεγάλο σεισμό των 9.3 ριχτερ στον Ινδικό ωκεανό στα τέλη του 2004.

Θυμόμαστε όλοι στις μετέπειτα εκθέσεις των αναλυτών, πως πριν χτυπήσει το τσουνάμι, τα ζώα δραπέτευαν και προσπαθούσαν να ανεβούν σε μεγαλυτερο υψομετρικό επίπεδο εδάφους από αυτό της επιφάνειας της θάλασσας …

Συγκεκριμμένες κατηγορίες ζώων μάλιστα είχαν αρχίσει να απομονώνουν την περιοχή μέχρι και ενάμιση μήνα πρίν την εκδήλωση της καταστροφής… !!!!!!!

Αυτή η μαζική εκκένωση της περιοχής από τα ζώα, έφερε στο φως το ένστικτο των ζώων , που οι βιολόγοι ερευνούσαν εδώ και χρόνια, το οποίο φαίνεται πως έχουν τα ζώα όταν πρόκειται να ξεσπάσει μιά τεράστια καταστροφή.

Από το χθές ερχόμαστε στο σήμερα.

Στο εθνικό πάρκο του Yellowstone , τις ημέρες αυτές ακούγεται από διάφορες πηγές , πως υπάρχει σε εξέλιξη , μια ακόμη μαζική φυγή των ζώων που κατοικούν εκεί .

Βουβάλια, τα οποία είναι από τα λίγα ζώα που απολαμβάνουν την περιοχή του Yellowstone , έχουν θεαθεί να εκκενώνουν την γύρω περιοχή της καλντέρας τρέχοντας μανιωδώς στο Βορειοδυτικό άκρο του πάρκου και μακρυά από αυτό.

Είναι αυτό που λέμε ” παίρνουν τον δρόμο και τρέχουν “ στην κυριολεξία , καθώς η εκκένωση αυτές τις ημέρες γίνεται με εκπληκτικό ρυθμό.

Μικρότερα ζώα όπως κουνέλια και οι σκίουροι , σύμφωνα με επιστήμονες που ερευνούν την συμπεριφορά τους , επίσης φεύγουν από το Yellowstone.

Παρακολουθήστε το βίντεο που μαγνητοσκόπησε στο πάρκο ένας επισκέπτης , ο οποίος αργότερα στις 20-3-2014(διορθώθηκε) το ανέβασε στο youtube :

Επίσης όσοι γνωρίζουν Αγγλικά μπορούν να παρακολουθήσουν παρακάτω την μικρή ανάλυση που έχει κάνει για το θέμα ο Thomas Lupshu :

Χάρτης των Η.Π.Α. με τις ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ σε περίπτωση έκρηξης…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση