Taíno. ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ “ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ” !! “Taíno” ΟΠΩΣ “ΑΪνού” ;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

……………………………………….

[ … Ο Κολόμβος εξεπλάγη από την ευγένεια των ανθρώπων του Taíno. Είπε, “Θα δώσουν όλα όσα διαθέτουν για οτιδήποτε τους δοθεί, ανταλλάσσοντας πράγματα ακόμη και με κομμάτια σπασμένων πιατικών“, σημείωσε όταν τους συνάντησε στις Μπαχάμες το 1492. “Ήταν πολύ καλά χτισμένοι, με πολύ όμορφα σώματα και πολύ καλά πρόσωπα …. Δεν φέρουν όπλα ούτε τα γνωρίζουν …. Πρέπει να είναι καλοί υπηρέτες...  en.wikipedia ]

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ … “ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ” … ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΑΝ ( ΕΣΠΕΡΑΝ ) ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ …

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ …

MANHATTAN. Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ “INDIANS” ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ $24 ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΛΑΝΔΟ (ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: “ΑΣΠΛΑΧΝΟΙ ΙΝΔΟΙ ΑΓΡΟΙΚΟΙ” ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ !

………………………………………………………………..

Γονίδια «εξαφανισμένων» κατοίκων της Καραϊβικής που βρίσκονται σε ζωντανούς ανθρώπους

Ο Jorge Estevez μεγάλωσε στη Δομινικανή Δημοκρατία και στη Νέα Υόρκη, ακούγοντας ιστορίες για τους γηγενείς του προγόνους της Καραϊβικής από τη μητέρα και τη γιαγιά του. Αλλά όταν είπε στους δασκάλους του ότι είναι Taino, αυτόχθονες της Καραϊβικής, είπαν ότι ήταν αδύνατο. «Σύμφωνα με τους ισπανικούς λογαριασμούς, εξαφανίστηκαν 30 χρόνια μετά την [ευρωπαϊκή] επαφή», λέει ο Estevez, εμπειρογνώμονας των πολιτισμών Taino στο Εθνικό Μουσείο της Αμερικανικής Ινδίας του Smithsonian Institution, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί επιστήμονες και ιστορικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Taino εξαφανίστηκε από ασθένειες, δουλεία και άλλες βάναυσες συνέπειες του ευρωπαϊκού αποικισμού χωρίς να μεταδώσουν γονίδια στους ανθρώπους στην Καραϊβική σήμερα. Ωστόσο, μια νέα γενετική μελέτη ενός σκελετού 1000 ετών από τις Μπαχάμες δείχνει ότι τουλάχιστον ένας σύγχρονος πληθυσμός της Καραϊβικής σχετίζεται με τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής, προσφέροντας άμεσα μοριακά στοιχεία ενάντια στην ιδέα της «εξαφάνισης» του Taino.

«Αυτές οι αυτόχθονες κοινότητες γράφτηκαν εκτός ιστορίας», λέει η Jada Benn Torres, γενετικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ, ο οποίος μελετά την πληθυσμιακή ιστορία της Καραϊβικής και έχει συνεργαστεί με γηγενείς ομάδες σε πολλά νησιά. «Είναι ανένδοτοι για τη συνεχή ύπαρξή τους, ότι ήταν πάντα [σε αυτά τα νησιά]», λέει. “Έτσι, για να το δούμε να αντανακλάται στο αρχαίο DNA, είναι υπέροχο.”

Τα σκελετικά υπολείμματα προέρχονται από μια τοποθεσία που ονομάζεται Preacher’s Cave στην Eleuthera, ένα νησί στις Μπαχάμες. Αρχαιολόγοι άρχισαν να ανασκαφούν εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να ερευνήσουν τις πρώτες ευρωπαϊκές αφίξεις των Μπαχάμες: Πουριτάνοι που κατέφυγαν στο σπήλαιο μετά από ναυάγιο. Καθώς έσκαψαν, βρήκαν επίσης παλαιότερα αντικείμενα που σχετίζονται με τον αυτόχθονο πολιτισμό του νησιού, συμπεριλαμβανομένης μιας χούφτας καλά διατηρημένων ταφών.

Εκείνη την εποχή, ο Hannes Schroeder, ένας αρχαίος ερευνητής DNA στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, έψαχνε σκελετούς από την Καραϊβική που μπορούσε να δοκιμάσει για DNA – παρόλο που ήξερε ότι η επιτυχία ήταν μια μακρά βολή. Το DNA επιδεινώνεται γρηγορότερα σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα από ό, τι σε κρύο, ξηρό περιβάλλον. Το κυνήγι για αρχαίο DNA στην Καραϊβική «ήταν αχαρτογράφητα νερά», λέει. Δοκίμασε δόντια από πέντε από τις ταφές του Σπηλαίου Preacher’s Cave, και στο τέλος μόνο ένας είχε αρκετά άθικτο DNA για να ακολουθήσει. Αλλά από τα πρότυπα του αρχαίου DNA από τις τροπικές περιοχές, αυτό το δόντι ήταν μια μπονάνζα.

Ανήκε σε μια γυναίκα που έζησε περίπου 1000 χρόνια πριν, σύμφωνα με ραντεβού ραδιοανθρακικού. Η ομάδα της Schroeder αλληλούχησε κάθε νουκλεοτιδική βάση του γονιδιώματός της κατά μέσο όρο 12,4 φορές, παρέχοντας την πιο ολοκληρωμένη γενετική εικόνα ενός ατόμου Taino που έχει φτάσει μέχρι σήμερα, αναφέρουν αυτήν την εβδομάδα στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. «Είναι ένα επίτευγμα εργασίας με τροπικά δείγματα», λέει η Maria Nieves-Colón, γενετιστής που μελετά αρχαίους και σύγχρονους πληθυσμούς της Καραϊβικής στο Εθνικό Εργαστήριο Γονιδιωματικής για τη Βιοποικιλότητα στο Irapuato του Μεξικού και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tempe.

Το DNA της γυναίκας Taino συγκεντρώνει αρχαιολογικά στοιχεία για τους προγόνους της και τον πολιτισμό της. Όταν η ομάδα της Schroeder συνέκρινε το γονιδίωμά της με αυτό άλλων ομάδων ιθαγενών της Αμερικής, διαπίστωσαν ότι είχε στενότερη σχέση με ομιλητές γλωσσών Arawakan στη βόρεια Νότια Αμερική. Τα κεραμικά και τα εργαλεία της πρώιμης Καραϊβικής είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν σε ανασκαφές εκεί, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό.

Οι δύο ενδείξεις δείχνουν ότι περίπου 2500 χρόνια πριν, οι πρόγονοι της γυναίκας μετανάστευσαν από τη βόρεια ακτή της Νότιας Αμερικής στην Καραϊβική, αντί να φτάσουν στα νησιά μέσω της χερσονήσου Γιουκατάν ή της Φλόριντα. Φαίνεται ότι μόλις έφτασαν οι άνθρωποι, δεν έμειναν. Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι τα κεραμικά και άλλα είδη εμπορεύονταν μεταξύ νησιών, γεγονός που υποδηλώνει συχνές εκδρομές. Επιπλέον, το γονιδίωμα της γυναίκας Taino δεν περιέχει μακροχρόνιες επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες χαρακτηριστικές των ενδογαμικών πληθυσμών. Η κοινότητά της, επομένως, ήταν πιθανότατα απλωμένη σε πολλά νησιά και δεν περιοριζόταν στην Ελευθέρα 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων. «Μοιάζει με ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο ανθρώπων που ανταλλάσσουν αγαθά, υπηρεσίες και γονίδια», λέει ο William Schaffer, βιορχαιολόγος στο Phoenix College, ο οποίος βοήθησε στην ανασκαφή των λειψάνων στο σπήλαιο Preacher’s Cave.

Οι γενετικές μελέτες των σύγχρονων πληθυσμών διαπίστωσαν ότι πολλοί άνθρωποι από το Πουέρτο Ρίκο, την Κούβα και πολλά άλλα νησιά της Καραϊβικής έχουν σημαντική γηγενή καταγωγή, εκτός από τα γονίδια που κληρονομούνται από ευρωπαϊκούς και αφρικανικούς πληθυσμούς. Ωστόσο, είναι πιθανό αυτοί οι ζωντανοί άνθρωποι να μην προέρχονται από το Taino, αλλά από άλλους ιθαγενείς Αμερικανούς που, όπως πολλοί Αφρικανοί, μεταφέρθηκαν βίαια στα νησιά ως σκλάβοι. Αλλά όταν ο Schroeder συνέκρινε τα γονιδιώματα των σύγχρονων Πουέρτο Ρίκο με το γονιδίωμα της αρχαίας γυναίκας Taino, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατάγονται εν μέρει από αυτόχθονες πληθυσμούς που σχετίζονται στενά με το δικό του. «Είναι σχεδόν σαν το αρχαίο άτομο Taino που βλέπουν είναι ξάδελφος των προγόνων ανθρώπων από το Πουέρτο Ρίκο», λέει ο Nieves-Colón.

Μεγαλώνοντας στο Πουέρτο Ρίκο, αυτή, όπως και ο Estevez, έλεγε πάντα ότι ο Taino πέθανε. “Ξέρεις τι? Αυτοί οι άνθρωποι δεν εξαφανίστηκαν. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμα εδώ. Είναι μέσα μας. ” Ο Estevez, ο οποίος ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Higuayagua Taino της Καραϊβικής, δεν χρειάστηκε μια αρχαία μελέτη DNA για να του πει ποιος είναι. Χάρη στην προφορική ιστορία και τις πολιτιστικές πρακτικές της οικογένειάς του, λέει, είχε πάντα ισχυρή σχέση με την ιθαγενή καταγωγή του. Αλλά ελπίζει ότι η νέα μελέτη θα πείσει τους σκεπτικιστές ότι οι άνθρωποι Taino είναι ζωντανοί και κλοτσιές. «Είναι ένα άλλο καρφί στο φέρετρο εξαφάνισης», λέει.

https://www.sciencemag.org/news/2018/02/genes-extinct-caribbean-islanders-found-living-people

………………………………………………………………..

………………………………………………………………..

Honoring the bravery and self-sacrifice of Cacique Mabodamaca in protecting his Taino people. https://twitter.com/tainodna/status/1258043300063383554/photo/1

………………………………………………………………..

https://www.nationalgeographic.com/history/article/taino-caribbean-indigenous-groups-ancient-dna-spd

Οι Αρχαίοι Νησιώτες που επισκέφτηκε ο Κολόμβος δεν είναι «εξαφανισμένοι»

Αναλύοντας το DNA σε ένα δόντι ηλικίας 1.000 ετών, οι ερευνητές μπόρεσαν να βρουν γενετικούς δεσμούς μεταξύ αρχαίων και ζωντανών πληθυσμών στην Καραϊβική.

………………………………………………………………..

Taino ΟΠΩΣ … Αϊνού ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ ;;;

Yonaguni – Ιαπωνία ( ΙΩΝΩΝ ΑΓΚΩΝ, ΙΩΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, ΙΩΝΩΝ ΓΩΝΙΑ, [όπως θέλετε], ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ )

The-Yonaguni-Monument

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΙΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ.

………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο υπολογιστής του Ερατοσθένη και ο περίπλους της γης.

Η Τρίαινα του Ποσειδώνος!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ.

Η τελετή της διαβάσεως του Ισημερινού, όπως εορτάστηκε στο Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ» τον Ιανουάριο του 1943, και το κατέγραψε ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Ν. Τούμπας.

……………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.