ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 90% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. ΣΤΙΣ ΕΛ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗ “ΔΩΡΙΖΟΥΝ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ Dardanel

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 90% ( ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000.000 Ε ) ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ Dardanel …

ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ “ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ” ( ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ) ΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ Dardanel ΝΑ “ΑΓΟΡΑΣΕΙ” ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ …

ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ … ΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ … ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ Γ. Καλλιμάνης Α.Ε.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” …

……………………………………………

Η τουρκική Dardanel εξαγοράζει την ελληνική εταιρεία Γ. Καλλιμάνης Α.Ε.

Ελληνοτουρκικές business

Η τουρκική εταιρεία Dardanel αποφάσισε να αγοράσει τη Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά κατεψυγμένων θαλασσινών, για να εξοφλήσει τα τραπεζικά της χρέη.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Dardanel στην πλατφόρμα δημοσίων ανακοινώσεων εισηγμένων εταιρειών, σκοπεύει να αγοράσει χρέος 62,3 εκατομμυρίων ευρώ της Καλλιμάνης σε τράπεζες, για 6 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια για τη μεταφορά της εταιρείας σε αυτήν.

Σύμφωνα με το agronews.gr τα χρέη της ελληνικής εταιρείας είναι προς τις τράπεζες Alpha Bank, Cairo No.3 (Εurobank), Metexelixis (Quant), Πειραιώς, και ABC Factors. Οι συζητήσεις διεξάγονται αποκλειστικά από τη Dardanel και τα χρηματωπιστωτικά ιδρύματα.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την αγορά μέσω της Dardanel Greece SA.

Ποια είναι η Dardanel

H Dardanel ιδρύθηκε το 1984 και εισήχθη στο τουρκικό χρηματιστήριο δέκα χρόνια αργότερα. Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη συσκευασία ψαρικών όπως είναι ο τόνος σε κονσέρβα καθώς και άλλων τροφίμων σε κονσέρβα όπως σαρδέλες, σκουμπρί, ενώ διαθέτει και κωδικούς όπως είναι οι κατεψυγμένες ψαροκροκέτες, κατεψυγμένες γαρίδες και σολωμός, προϊόντα που ανήκουν σε συναφείς προϊόντικές κατηγορίες με αυτές της Καλλιμάνης.

Να σημειωθεί ότι το κλείσιμο της συμφωνίας με την τουρκικών συμφερόντων εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία υπό τις ευλογίες των τραπεζών, καθώς το μόνο που εκκρεμεί είναι πλέον η έγκριση των αρμόδιων επιτροπών πιστοδοτήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Dardanel Onentas Gida Sanayi έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Απασχολεί 828 υπαλλήλους και ο τζίρος της το 2019 ανήλθε στα 73,66 εκατ. ευρώ.

ε στοιχεία από agronews.gr, dunya.com

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………

 

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΘΝΙΚΕΣ… ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ !!!

………………………………………………………………………………