ΛΕΣΒΟΣ. Συνεργείο ΜΚΟ σκηνοθετεί σκηνές με πρόσφυγες που δήθεν “πνίγονται”. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ “ΝΑΥΑΓΩΝ” ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΚΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρ’ ολα τα παραμύθια για “μητρώα” και δήθεν έλεγχο των ΜΚΟ, το σχέδιο συνεχίζει να δουλεύει κανονικά

2/6, παραλία Παναγιούδας, συνεργείο ΜΚΟ βιντεοσκοπεί σκηνές με “δυστυχισμένους πρόσφυγες”, που δήθεν πνίγονται με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα! (από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου)

Στημένα (;) γυρίσματα – Κανένας έλεγχος από την αστυνομία στις μετακινήσεις από το ΚΥΤ – Άθλιες συνθήκες

του Στρατή Σαμιώτη *

Σε ομάδες των 10 και 20 ατόμων συνέχιζαν να κινούνται το Σαββατοκύριακο από και προς το Κέντρο Μεταναστών της Μόριας οι πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τους περιορισμούς που συνεχίζουν να υφίστανται τυπικά μέχρι τις 7 Ιουνίου στην κίνηση των αλλοδαπών λόγω του κορονοϊού και των κινδύνων που πολλαπλασιάζονται για τους κρατούμενους τέτοιων δομών, καθώς εκτός από το συνωστισμό υπάρχουν και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών συνθηκών ατομικής υγιεινής.

Ποιος νόμος;

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η ΜΗ εφαρμογή της απαγόρευσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των παραγόντων και των κατοίκων της Παναγιούδας, οι οποίοι – όπως έγραψαν στο χθεσινό τους φύλλο τα «Νέα της Λέσβου» -απευθύνθηκαν διαμαρτυόμενοι στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, τον Περιφερειάρχη, το Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον υποστράτηγο της περιφερειακής Αστυνομίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει την κύρια ευθύνη για την αποτροπή της εξόδου των μεταναστών για ασήμαντους λόγους από την περιοχή του ΚΥΤ Μόριας. Πάντως οι κάτοικοι και οι φορείς της Παναγιούδας ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους που θα είναι η ενημέρωση του Εισαγγελέα Μυτιλήνης, ενώ ήδη ασκούνται πιέσεις στους πολιτικούς φορείς του τόπου για να δοθεί παράταση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των αλλοδα- πών και μετά τις 7 Ιουνίου, αν και παρά τις απαγορεύσεις οι αλλοδαποί κυκλοφορούν ανενόχλητοι!!

Παρά τη διαμαρτυρία των φορέων και των κατοίκων της Παναγιούδας το Σαββατοκύριακο πέρασε στην ευρύτερη περιοχή σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τους μετανάστες σε μεγάλες ομάδες συνωστισμένοι να πηγαινοέρχονται από και προς τη Μόρια (ΚΥΤ).

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως η κίνηση των αλλοδαπών που έκαναν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στην παραλιακή περιοχή της Παναγιούδας (και μάλιστα σε σημείο όπου απαγορεύεται η κολύμβηση λόγω της ρύπανσης) ήταν και προκλητική, καθώς μέσα στη θάλασσα μαζί τους είχε μπει και τηλεοπτικό συνεργείο (ή μέλη ΜΚΟ) και τους έπαιρνε συνεντεύξεις.

Ωστόσο αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία, οι αλλοδαποί είναι με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα και δείχνουν μπροστά στην κάμερα να δυσφορούν! Να υποθέσουμε, άραγε, πως πρόκειται για στημένα γυρίσματα που δείχνουν δήθεν δράμα την ώρα που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου;

Τα «Νέα της Λέσβου» κάνοντας ρεπορτάζ το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο σημείο και μάλιστα στην προσπάθειά μας να φωτογραφίσουμε τα… γυρίσματα που έκανε η κάμερα δεχθήκαμε την έντονη διαμαρτυρία αλλοδαπών, οι οποίοι με έντονο ύφος μας κάλεσαν να εγκαταλείψουμε το σημείο!!

Την ίδια ώρα από και προς τη Μόρια ανεβοκατέβαιναν ανενόχλητοι κατά δεκάδες χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος από τους αστυνομικούς για τους λόγους της εξόδου τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε! Όλα αυτά ενώ σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του Κέντρου Μεταναστών της Μόριας, το οποίο σταδιακά καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις, (δηλαδή οι σκηνές επεκτείνονται), οι υγειονομικές συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από άθλιες, η δυσοσμία και η δυσφορία που αισθάνεται κανείς διερχόμενος δεν περιγράφονται, ενώ τα σκουπίδια στοιβάζονται ακόμα και πάνω στον κεντρικό (περιφερειακό) δρόμο.

Πάντως όσο η Μόρια και η Λέσβος βουλιάζουν κάτω από το βάρος του μεταναστευτικού με μια μεγάλη πολιτεία, «το Κράτος» της Μόριας στο οποίο δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για όλους τους άλλους πολίτες της Λέσβου, εκεί που κλέβουν, σφάζουν και πουλούν πρόβατα και άλλα είδη στο δρόμο, εκεί που ο κάθε αλλοδαπός καρατομεί όποιο ελαιόδεντρο θέλει, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά έχουν βρει και νέο αντικείμενο λόγω της πανδημίας, στήνοντας κιόσκια κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου στα οποία σε πρόχειρα πλαστικά δοχεία με βρυσάκια όποιος αλλοδαπός επιθυμεί μπορεί να πλύνει τα χέρια του!

* από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

ΠΗΓΗ

………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ “ΝΑΥΑΓΩΝ” … ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΙ ΑΥΤΟ …

……………………………………………………………………….

………………………………………………………………………….