Μαρ 272020
 

Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει στις φυλακές, ο κοροναϊός

Θανάσης Καμπαγιάννης: Σοκαριστική απάντηση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Σοκαρισμένος από την τακτική που δείχνει να ακολουθεί η κυβέρνηση στο αίτημα για την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του SARS CoV-2 σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών εμφανίζεται ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Σε σημερινή δήλωση του με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καθημερινή» ο Θανάσης Καμπαγιάννης, (ο οποίος έχει από νωρίς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις φυλακές εν μέσω πανδημίας, αποκαλώντας μαζί με την παράταξη του την κατάσταση στα κελιά ως «ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει») αντιδρά στο σκεπτικό της Κυβέρνησης λέγοντας: «Σοκαριστική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών: «Αν αρρωστήσουν πολλοί κρατούμενοι, τότε θα νομοθετήσουμε μέτρα»! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το αίτημα της αποσυμφόρησης κρίνεται αναγκαίο και η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ήδη έτοιμη, ΩΣΤΟΣΟ δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο «εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Εάν δηλαδή σημαντικός αριθμός κρατουμένων προσβληθεί από τον κορωνοϊό και κριθεί αναγκαία η αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης ως μέτρο για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού».

Και συνεχίζει ο δικηγόρος: «Δηλαδή σε έναν ιό που είναι ασυμπτωματικός και που τα μέτρα πρόληψης έχουν αξία πριν κάποιος τον κολλήσει και στη συνέχεια άθελά του τον διασπείρει, η κυβέρνηση δηλώνει καθαρά ότι περιμένει να προσβληθεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ και μετά να νομοθετήσει την αποσυμφόρηση, τη σημασία της οποίας έχει ήδη συνομολογήσει. Απαιτούμε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα. Η ευθύνη για τη διασπορά του ιού και τους θανάτους που θα θρηνήσουμε ανήκει πλέον στους αρμόδιους υπουργούς Χρυσοχοϊδή, Οικονόμου και Κικίλια».

………………………………………………………………………….

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ. Η ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ… “Εφόσον πάρει τελικά την έγκριση, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας” ! ΕΝΩ Καταγγελία στο L&O: Μετέφεραν κρατούμενο ύποπτο για κορονοϊό σε άλλο τμήμα αντί σε νοσοκομείο αναφοράς!

Παναγιώτης Στάθης: Κρούσμα Κορωνοϊού στις φυλακές = ΧΑΟΣ

Παρέμβαση Κεχαγιόγλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων : Προτάσεις για την προστασία των κρατουμένων στις φυλακές από την πανδημία

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: “Πληροφορούμαστε ότι το μέτρο της αποσυμφόρησης των φυλακών βρίσκει εμπόδια και αντιδράσεις ανάμεσα στους αρμόδιους…”

Έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου: Ποιοι κρατούμενοι αποφυλακίζονται και ποια αδικήματα εξαιρούνται

Γιάννης Γλύκας: Φυλακές και κορονοϊός- Άμεση αποσυμφόρηση

Ο ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 24-3-2020 (βίντεο)

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ COVID-19 vs Ελληνικές Φυλακές. Γράφει ο Σπύρος Καρακίτσος – Πρόεδρος Δ.Σ Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ)

  3 Σχόλια to “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αν αρρωστήσουν πολλοί κρατούμενοι, τότε θα νομοθετήσουμε μέτρα»!!! Θανάσης Καμπαγιάννης: Σοκαριστική απάντηση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών”

  1. […] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αν αρρωστήσουν πολλοί κρατούμενοι, τότε θα νομοθετήσουμε μέτρα»!!! Θανάσης Καμπαγιάννης: Σοκαριστική απάντηση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών https://alfeiospotamos.gr/?p=44842 […]

  2. […] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αν αρρωστήσουν πολλοί κρατούμενοι, τότε θα… […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

...