Οκτ 212019
 

Παράδειγμα προς μίμηση έγινε με την απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας, που καταδίκασε σε δεκαετίες φυλάκισης και τους εννέα τελευταίους τραπεζίτες διεθνούς τράπεζας για εγκλήματα σχετικά με την οικονομική κρίση της χώρας το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισλανδία είχαν ήδη καταδικαστεί άλλοι 36 τραπεζίτες: διευθυντές και ανώτατοι υπάλληλοι! Συγκεκριμένα, έντεκα από αυτούς ήταν τραπεζίτες, πρώην υπάλληλοι της Kaupþing, που καταδικάστηκαν σε 35 χρόνια φυλάκιση συνολικά, ενώ άλλοι επτά ήταν εργαζόμενοι στην Glitnir HoldCo και τους επιβλήθηκε ποινή 25 ετών στο σύνολο. Επίσης, στους πρώην εργαζόμενους της Landsbankinn επιβλήθηκαν συνολικά 13 χρόνια.

Η απόφαση πάρθηκε την Πέμπτη μετά από μακρά δίκη, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.

Οι εννέα τραπεζίτες ήταν στελέχη της μεγάλης διεθνούς τράπεζας «Kaupthing», με έδρα το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η οποία κατέρρευσε κατά την κρίση του 2008, σπέρνοντας την καταστροφή στην οικονομία της Ισλανδίας.

Οι Ισλανδοί, έχοντας την απαίτηση οι τραπεζίτες να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με όλους τους πολίτες, διεξήγαν μια δίκαιη δίκη, ακολουθώντας μια πολύ διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Και ενώ σε όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα κ.λπ.) οι κυβερνήσεις θέλησαν να σώσουν τις τράπεζες με τα λεφτά των φορολογούμενων, η Ισλανδία άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, τιμωρώντας, παράλληλα, τις εγκληματικές πράξεις των golden boys τους, αλλά και διασφαλίζοντας τις αποταμιεύσεις των απλών πολιτών.

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν οι εννέα τραπεζίτες ήταν αυτά της απάτης, ξεπλύματος μαύρου χρήματα, παραπλάνησης των αγορών και παράβασης καθήκοντος.

Και ενώ όλα τα σενάρια τρομολαγνείας θα έλεγαν ότι με τη χρεοκοπία των τραπεζών θα υπήρχε πρόβλημα, τελικά η οικονομία της Ισλανδίας, που είχε καταρρεύσει, επανακάμπτει με θεαματικό τρόπο!

Σημειώνεται ότι πέρυσι ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχτηκε: Η Ισλανδία κατάφερε να επανέλθει δίχως να συμβιβάσει το κράτος πρόνοιας και τις παροχές της προς τους πολίτες. Οι πολίτες δεν τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματα των τραπεζιτών.

ΠΗΓΗ

………………………………………………

ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ …

ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;; ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ;;; ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΙΣΟΣ… ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ !!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΔΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΙΑΣ ΔΗΘΕΝ… «ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ» ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!!!

Το σύνολο των εγγυήσεων/ χρηματοδοτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου από την 01.01.2008 μέχρι τις 20.09.2012 και υλοποίηση πρόσθετων διατάξεων μέχρι το 17.09.2014.
(Σημ. Τα στοιχεία από 11 – 29 φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται κάτω από τις διατάξεις του ν. 2723/2008 αλλά δεν είναι καθαρό εάν τα ποσά αυτά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος στους ισολογισμούς για εξακρίβωση..)

10401983_10205472460959002_4812626438101165591_nΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ “ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟΝ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ” ! Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ “ΚΡΑΤΟΥΣ” !! ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.” ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ !!!

…………………………………………….

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Sorry, the comment form is closed at this time.

...