Οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ

 

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο ένας στους τρεις Έλληνες που υπέβαλε πέρυσι φορολογική δήλωση είναι φιλοξενούμενος άλλου προσώπου. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου.

Βέβαια, αν σε φιλοξενούν οι γονείς σου, ή φιλοξενείς εσύ τους γονείς σου, αυτό δεν είναι ακριβώς φιλοξενία γιατί τα παιδιά και οι γονείς δεν είναι ξένοι• είναι οικογένεια.

Φανταστείτε πόσοι θα ήταν οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, αν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και άνεργοι Έλληνες δεν έφευγαν μετανάστες στο εξωτερικό.

Από την άλλη, και οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα είναι πολύ φιλόξενοι, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ένας μετανάστης νοικιάζει σπίτι και φιλοξενεί άλλους δέκα.

Μάλλον κάτι έχει το κλίμα στην Ελλάδα που σε κάνει φιλόξενο.

Δεν ξέρω ποιοι εκπλήσσονται, όταν, σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους και πολλούς εργαζόμενους με μισθούς πείνας, υπάρχουν 1,85 εκατ. φορολογούμενοι που δηλώνουν πως φιλοξενούνται.

Αν δεν φιλοξενούνταν, θα έμεναν στον δρόμο.

Πάντως, επειδή η αποκάλυψη για τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων που δηλώνουν πως φιλοξενούνται έγινε με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, θέλω να κάνω μια παρατήρηση:

Στην Ελλάδα, οι φιλοξενούμενοι δεν είναι μόνο το1,85 εκατ. φορολογούμενοι που δηλώνουν πως φιλοξενούνται. Όλοι οι Έλληνες είναι φιλοξενούμενοι.

Από την στιγμή που η χώρα έχει χρέος 318 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι υποθηκευμένη για καμιά 50αριά χρόνια, σήμερα όλοι οι Έλληνες είμαστε φιλοξενούμενοι στην χώρα μας.

Οπότε, ας εξαιρέσουν τα μέλη των δυο χιλιάδων οικογενειών των Ελλήνων ολιγαρχών, κι ας μοιράσουν κοινωνικό μέρισμα σε όλους τους υπόλοιπους.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αναλογούν 50 ευρώ στον καθένα.

(Διαβάζεις κάτι τέτοιες ειδήσεις και μετά βλέπεις τον γελοίο Σαμαρά με τους γελοίους συμβούλους του και τα γελοία ΜΜΕ να λένε για το πλεόνασμα και την ανάπτυξη, και αντιλαμβάνεσαι πως ζεις σε χώρα καθυστερημένων.)

πηγή

Αφήστε μια απάντηση