Σεπ 022017
 

Αρτέμης Σώρρας : Κύριοι για να πάρετε τον πλανήτη κόψατε χρεόγραφα. Έτσι πήρατε τον πλανήτη.
Αυτά τα χρεόγραφα τα έχω στα χέρια μου. 

Εγώ δεν κυνηγάω κράτος δεν κυνηγάω Αμερικανό , δεν κυνηγάω φαντάσματα , αγαπάω όλους τους λαούς και θεωρώ ότι όλοι οι λαοί είναι σκλαβωμένοι.

Και λέω λοιπόν σε αυτούς τους κυρίους…
Κύριοι είστε οι τραπεζίτες των αδελφοτήτων. Οι αδελφότητες δεν έχουνε λεφτά και σας έχουν βάλει εσάς
για τραπεζίτες.

Κύριοι χρωστάτε. Έχω τα χρέη σας.
Και θα τα πληρώσετε γιατί τα έχετε υπογράψει εσείς.
Έχω τα χρέη των τραπεζιτών των παγκοσμίων τραπεζιτών , έχω τα ομόλογα τους. 
Όχι αυτά που βλέπετε τώρα , εκείνα που δεν βλέπετε τώρα...

Κύριοι μαζευτείτε και πληρώστε…..
….. μαζευτείτε και πληρώστε διαφορετικά οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές για κανέναν.

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/artemhs-swrras-kyrioi-hrwstate-ehw-ta-hreh-sas.html

…………………………………..

  5 Σχόλια to “ARTEMIS SORRAS: “Gentlemen you owe me, I have your debts” … Και θα τα πληρώσετε γιατί τα έχετε υπογράψει εσείς. Έχω τα χρέη των τραπεζιτών των παγκοσμίων τραπεζιτών , έχω τα ομόλογα τους. Όχι αυτά που βλέπετε τώρα , εκείνα που δεν βλέπετε τώρα…”

 1. […] …………………………………………………………………………………..ARTEMIS SORRAS: «Gentlemen you owe me, I have your debts» … Και θα τα πληρώσετε … […]

 2. Μα δε σε καταλαβαίνω. Θέλεις λογιστικό έλεγχο για να δεις το ακριβές ποσό του Ελληνικού χρέους. Πες ότι είναι …325 δισεκατομμύρια Ευρώ. Και τι έγινε; Τι έμαθες; Το θέμα είναι να καταλάβουμε που πήγαν αυτά τα χρήματα. Πως προέκυψε αυτό το χρέος. Θα σας εξηγήσω εγώ λοιπόν:
  Για πολλά χρόνια, ακόμα και πριν και από την είσοδός μας στο Ευρώ, το χρέος μας ήταν στο περίπου 110% του ΑΕΠ μας. Το 2000 ήταν στα 160 δις και το 2009 στα 200 δις συνεχώς και σιγά σιγά ανέβαινε.
  Το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο κάναμε το εγκληματικό PSI και έχασαν τα ταμεία μας σχεδόν 100 δις, χώρια από αυτά που έχασαν οι ιδιώτες.
  Αντί δηλαδή στα τέλη του 2012 το “χρέος” μας να πάει στα εκατό και κάτι δις, πήγε στα τριακόσια και κάτι δισεκατομμύρια Ευρώ.
  Πως έγινε αυτό; Το ξέρει κανείς; Αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς έγινε;
  Θα σας πω εγώ λοιπόν. Δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες για “ανακεφαλαιοποιήσεις” και ως “κρατικές εγγυήσεις” περίπου 200 δισεκατομμύρια Ευρώ. Από το 2010 με τον Παπανδρέου, συνεχίσαμε το 2012 με τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά.
  Και αν δε δίναμε αυτά τα πολλές δεκάδες δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
  «Χρειάστηκαν» λοιπόν οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, πάρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, σε δυόμιση μόλις χρόνια. Περισσότερο χρήμα από ότι ήταν οι καταθέσεις μας.
  Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η χώρα όμως μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα. Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
  Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, ακριβώς επειδή αυτή εκδίδει το χρήμα.
  Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
  Και εμάς μας έπεισαν ότι το χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.
  Εξάλλου, είναι δυνατόν να χρειάστηκαν οι τράπεζες περισσότερο χρήμα από τις καταθέσεις μας; Δεν είναι προφανές ότι έγινε ανάλογο “κόλπο” με αυτό που έγινε στην Ισλανδία; Και ποιος ακριβώς ξέρει τι ακριβώς έγινε στην Ισλανδία; Ποιο ΜΜΕ μας μάς ενημερώνει πλέον για την Ισλανδία, από τη στιγμή που αυτή δικαιώθηκε δικαστικά και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν;

 3. Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος”.
  Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση. Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
  Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
  Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται, αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
  Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…
  Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της.

 4. […] ARTEMIS SORRAS: «Gentlemen you owe me, I have your debts» … Και θα τα πληρώσετε … […]

...