Ιούλ 272017
 

Αρνείται την εγκατάσταση και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!

Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως»
για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Εξώδικη δήλωση

Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ’ όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

  3 Σχόλια to “Επαγγελματίας της Καλαμάτας έστειλε εξώδικο στην εφορία για το POS”

 1. Ένας σκεπτόμενος, αφυπνισμένος έλληνας, μπραβο του. Αυτη η εξωδικη δηλωση ξεσκεπάσει την δουλειά απάτη της συμμοριας μιας τραπεζοκρατίας, οποία με την δήθεν κρίση από το 2007 δεν κρύβεται ποια πίσω από τεχνάσματα μέσου funds η μέσου της απλής νομοθεσίας αλλά και πίσω από εκαντοντάδες ΜΚΟ και πολυεθνικές,κόμματα η ιδεολογίες.
  Τώρα απευθείας στέλνει προσωπικό, ατσέντες και πράκτορες στης θέσεις εξουσίας στα υπουργεία μας, την ΕΚΤ την Κομμισσιον.

 2. το ειδα το αναρτησα παντου Μπραβο στον Συνελληνα ετσι πρεπει να κανουμε ολοι μας και ο θειος καταθεσε την φορολογικη δηλωση χειρογραφως 87 ετων του παρακρατουν 1900 € απο την συνταξη του , εβαλε μπροστα γραμμα που ελεγε ποια ειναι η ΑΑΔΕ εχει νομικη εκπροσωπηση / η Ελληνικη Δημοκρατια με αριθμο 0009 στις ανωνυμες εταιριες εχει δικαιωμα να βαζουν φορο , ποιοιο Λαο εκπροσωπουν ? δηλαδη η coca cola μποει να βαλει φρους στον Ελληνα ? τον παραδεχτηκα τον θειο μου .

 3. Αυτοί όλοι οι αντιστάτες της εταιριοποιήσεις του πλανήτη και του ανθρώπου πρέπει να έρθουν μαζί με την ελλήνων συνέλευσης, επειδή δίνει ένα ολοκληρωμένο αντίβαρο μέσα από μια πλατφόρμα του φορέα του έθνους και νομική ανταπόκριση σε οποίες αντισυνταγματικές πράξεις της ΕΠΕ Ελλάδος και της ΕΕ μέχρι και τον ΟΗΕ.
  Αφού καταλαβαίνουν την μη νομητότητα τον νομοθεσιών όλων την κομμάτων και κυβερνήσεων τί περιμένουν και γιατί αργούν να ενωθούν με τα αδέρφια της τοπικής τους εκπροσωπήσεις της ΕΣΎ;
  Δεν τους αρέσει ο πρόεδρος του γραφείου στο χωριό του; Να μπει μέσα να πείση τα αδέρφια του και να ψηφιστεί εάν νιώθει άξιος και ικανός και εκλέχθη βέβαια.
  Έτσι κι αλλιώς όπως γράφουν τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί του φορέα τον κατά τόπο οργανισμών η θητεία δεν είναι παραπάνω από 6 μήνες της προεδρεύουσας επιτροπής, το πολλή παρατείνεται για 6 μήνες.
  Τα καλά παιδιά της βουλής και τον κομμάτων πως θα τους ελεγξης και με ποιον τρόπο μπορείς να αποτρέψης ότι θα διορίσουν ξανά ένα δικό τους διεφθαρμένο άτομο της καλής παρέας;

...