Απρ 102014
 

Ποιοί ΟΤΑ δια των Δημάρχων τους έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή!

Αυτοί οι Δήμαρχοι «δουλεύουν» ήδη με τον γκαουλάιτερ Φούχτελ!

Νέο σύστημα διακυβέρνησης, με γερμανική σφραγίδα, συνιστούν τα μέτρα που η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, ενσωματωμένα στον προϋπολογισμό.

Ο δημόσιος πλούτος, η περιουσία του ελληνικού λαού, εκποιείται στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους,   κοινωνικά αγαθά περνούν σε χέρια ιδιωτών (νερό, ρεύμα,  κ.λ.π), και η επέλαση των εργολάβων  κλιμακώνεται, καταλύοντας κάθε έννοια δημόσιου αγαθού.  Η υπερψήφιση των νέων- σαρωτικών για τα λαϊκά εισοδήματα- μέτρων, συνιστά ολομέτωπη επίθεση στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Αλλά όλα αυτά, τα κάνουν, ο Φούχτελ, και ο  Ραινχεμπάχ, δηλαδή  οι Γερμανοί μόνοι τους;  Η επίθεση ενάντια στην αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή του ελληνικού λαού, είναι πολύπλευρη και μεθοδικά σχεδιασμένη. Από πλευράς της   ελληνικής πολιτείας, προτεραιότητα για κατεδάφιση έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στους Δήμους και τα θέλουν όλα:….
οικόπεδα, ιαματικές πηγές, δημοτικά κτίρια, σχολεία, παραλίες, κ.λ.π. Και μάλιστα, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιθυμούν  τα παραπάνω, χωρίς τους ιθαγενείς, π.χ στα μικρά νησιά!
Από καιρό  είναι γνωστό, ότι ο χερ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, πληρεξούσιος υπουργός της γερμανικής  Καγκελαρίας  στην Ελλάδα,  περιοδεύει ως αντιπρόσωπος  γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων  από δήμο σε δήμο, με πρωτοβουλία  της  γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας και το γενικού γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Στις 15  και 16 Νοεμβρίου, όλοι οι δήμαρχοι που έχουν δεχτεί να συνεργαστούν με τους Γερμανούς, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος, σε ένα συνέδριο « ελληνο-γερμανικής συνεργασίας», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό Κέντρο “Ν-Γερμανός”, Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περίπτερο 8.
Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) υπάρχει « κρυφή συμφωνία κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, για την εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες».   Η ΠΟΕ ΟΤΑ τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί αιχμηρές επικοινωνιακές ενέργειες και σκληρή γλώσσα ενάντια στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρει η  ΠΟΕ-ΟΤΑ,  «αλλά και ο “ποταμός” συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι “αιρετοί” εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα τους».
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί , ότι όλες οι εκτιμήσεις της στήλης,  πως,  δηλαδή μεθοδεύεται, από Κυβέρνηση και Γερμανούς  η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνονται πλέον και από τον «μαρτυριάρη» Χανς Φούχτελ. Είναι τόση η χαρά του που θα βάλει τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι για ψίχουλα, που του ξεφεύγουν κουβέντες στον  «ποταμό» συνεντεύξεων που δίνει στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ίδιος ο χερ Φουχτελ, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δημάρχων που τον συναντούσαν  κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα των  βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.
Ελληνο-γερμανική συνεργασία με ονοματεπώνυμο
Σήμερα η «Ε» δημοσιεύει την λίστα των δημάρχων και λοιπών αιρετών που συναντήθηκαν, με  τον  Γερμανό ανθύπατο χερ Φούχτελ:
δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς,
δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου,
δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,
δήμαρχος Νάξου  Εμμανουήλ Μαργαρίτης,
δήμαρχος Λάρισας  Κώστας Τζανακούλης,
δήμαρχος Περιστερίου  Ανδρέας Παχατουρίδης,
δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης,
δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας,
δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης,
δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης,
δήμαρχος Κέρκυρας  Ιωάννης Τρεπεκλής,
δήμαρχος  Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης
Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης,
Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου,
Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,
Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,
Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,
Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων,
Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,
Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και
Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
Οι πρακτικές του 1941
Οι «μεταρρυθμίσεις» επί κατοχής.
Όταν εγκαταστάθηκαν οι γερμανικές αρχές κατοχής, στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941, το πρώτο μέλημα τους ήταν να «μεταρρυθμίσουν» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα  την Δημόσια Διοίκηση.  Όσοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες, διορισμένοι από την εποχή του δικτάτορα Μεταξά, δέχτηκαν να συνεργαστούν με τους καταχτητές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους. Κάποιοι παραιτήθηκαν, και στην θέση τους οι Γερμανοί διόρισαν δημοσίους υπαλλήλους. Οι κατοχικοί δήμαρχοι, είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του καταχτητή.
Αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, ημι-κατεργασμένα βιομηχανικά προϊόντα, αξιόλογες μηχανές, μεταφορικά μέσα και μέσα έλξης, με επίταξη ή εξαγορά με κατοχικό πληθωριστικό χρήμα, ήταν δουλειά των δημάρχων να τα εξασφαλίσουν  σε συνεργασία με τις γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες.
Εφαρμόστηκε μεθοδικά, με εντολή, του Χέρμαν Νοιμπάχερ, (ο ανάλογος Φούχτελ της κατοχής) η διαδικασία «Ντεγκρίγκες». Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, οι τιμές των προϊόντων που εισάγονταν στην Ελλάδα από την Γερμανία, για τις ανάγκες του πληθυσμού ανέβαιναν. Οι τιμές όμως των εμπορευμάτων που εξάγονταν από την Ελλάδα στη Γερμανία (κυρίως αγροτικά προϊόντα και πρώτες ύλες) ήταν σημαντικά μειωμένες. Με τον τρόπο αυτό, στις αρχές του 1943 δημιουργήθηκε  στο διακρατικό κλήριγκ, ένα ενεργητικό υπέρ των Γερμανών  που ενίσχυε την  πίεση για εξαγωγές πρώτων υλών που είχε ανάγκη η Γερμανία.
Μήπως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και σήμερα;
……………………………………………………………………..

  3 Σχόλια to “Δήμαρχοι που συνεργάζονται με τον γερμανό Φούχτελ”

  1. Η Γερμανία ειναι ενα γιγάντιο στρατόπεδο συγκεντρώσεως, ενα στρατόπεδο χωρίς συρματοπλέγματα, σε οπια πόλις και να πάς συναντάς το ίδιο ορατό και αόρατο πλέγμα καταπίεσης και εκμετάλευσης. Η αστυνομία περιπολεί μέχρι και μέσα στα δάση, σε κοιτάζει αν παρπατάς ύποπτα, τους κοιτάζεις και κινδυνεύεις να σε συλλάβουν για να σε δώσουν να πιστέψεις οτι ζείς σε στρατόπεδο που ορίζουν αυτοί με διδακτορικούς νόμους. Και δεν το λέω μόνο εγώ αλά και ο δικός τους άνθρωπος ο Geothe: “Δεν υπάρχουν πιό απελπισμένοι σκλαβωμένοι πολίτες απο αυτούς που λανθασμένα πιστεύουν οτι ειναι ελεύθεροι.” Ο κάτοικος που ζεί εκεί που εχει έρθει μόνος του σε αυτή την επίγνωση, εχει πλέον αφυπνιστή. Ο μοντέρνος σκλάβος στη Γερμανία, δουλεύει χωρίς να εχει απαιτήσεις για μία ανθρώπινη ζωή, παίρνει οτι του δώσουν οι τραπεζίτες, τα χιλιάδες μοντέρνα σκλαβοπάζαρα (Zeitarbeit Personaldienstleistungen) και αυτά ανταμείβουν ολο και πιό συχνά λιγότερα απο 1000 Ευρώ αφού το 50% τιυ μισθού το κρατουν αυτοί. Για να καλύψει ενα πολίτης τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ εξοδά του, ενοίκιο, φαγητό και εξοδα μεταφοράς του στη δουλειά χρειάζεται πάνω απο 1000 Ευρό καθαρά. Ανθρωποι με ειδικές ανάγκες, τους παίρνουν απο τα ιδρυματα και τους βάζουν και δουλεύουν απο 2-6 ώρες σε εργοστάσια. Τι σας θυμίζει αυτό ? Ο αφυπνισμένος πολίτης που ζεί στη Γερμανία κατάλαβε, η Γερμανία ειναι το 4.Ραιχ. Ιστορικός ήδη αποδεδειγμένο πιοί το ίδρυσαν, η συνέχισε της προπαγάντας του Geobels σε ολα τα μέσα μαζικού απόλυτου απαβλακισμού αφού και αυτά ελέγχονται απο τους ίδιους τραπεζίτες. Ο Γερμανός βρίσκεται κάτω απο τη μεγαλύτερη καταπίεση στο πλανήτη, για να παράγει καθημερινός ολο και πιό γρήγορα και ολο με πιό λιγότερη ανταμοιβή, χάρης στην παγκοσμιοποίηση, αφού ο ίδιος ειναι προιόν εκατονταετηρίδων πραπαγάνδας και έλεγχου του νού. Ζεί κάτω απο ακραίο φόβο σε κάθε βήμα στη καθημερινότητά του. Αυτό ειναι “δημοκρατικός” φασισμός και εχει σαν εργαλείο την κοινοβουλευτική δικτακτορία. Τα πλοκάμια της φτάνουν μέχρι στους Ελληνες δημάρχους. Ομως δεν φταίνε αυτοί συνεργάτες του 4.Ραιχ, φταίει ο Ελληνας που ψηφά δημάρχους που συνεργάζονται με αυτούς και επομένως πωλούν στα σκλαβωπάζαρα των τραπεζιτών τους δήμους τους. Ελληνα δημότη ξύπνα ………………..

...