Οκτ 072016
 

10968380_390143851163769_7826468300850560100_n1Viky Charalambous ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 :
ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ Η’ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η΄ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ – ΠΛΗΡΩΜΗ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 :
Η ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΧΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΓΓΥΡΟΤΗΤΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ – ΡΕΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΚΛΑΠΕΝ, ΨΕΥΔΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΚΑΛΥΠΤΟ Η’ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΥΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΙΣΤΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΞΕΠΛΥΜΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

……….

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 :
ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΕ ΤΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 :
Η ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΝΤΟΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.

……….

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 :
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ/ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 :
ΟΧΙ, ΣΕ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ/ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ/ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΝΤΟΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ,
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟ/ ΡΕΥΣΤΟ,
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΚΓΛΥΦΘΕΙ ΩΣ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ :
——————————-
ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ, Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Ν. 3691/ 2008), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ.

ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Ο ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ), Η.Π.Α.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ (ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ), ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΟΥΔΕΙΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ Η ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η/ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΙΤΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟ, ΚΑΛΠΙΚΟ Η ΚΛΑΠΕΝ.

ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΕΣ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΟΙ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ ΕΚΔΟΧΕΙΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ Η ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ.

ΟΠΟΤΕ, ΟΣΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ “ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΟΥΝ” ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ, ΕΣΕΙΣ ;

………..

ΕΡΩΤΗΣΗ 4 :
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ/ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ/ ΔΗΜΟΣ/ Δ.Ε.Η./ Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Δ.Ε.Υ.Α. ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΛΑΘΟΣ Η’ ΩΣ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ;
ΔΟΛΟΣ Η’ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4 :
ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΕΑΝ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ/ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΗΣΕ ΕΙΤΕ ΕΚ ΛΑΘΟΥΣ Η’ ΕΚ ΔΟΛΟΥ;

ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΩΝ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΔΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 1η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΣ

α) ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΤΟΥ UCC1, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

β) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ «ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ»,

γ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ,

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 2η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ, ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΑΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΡΟΥΣΕ ΕΚ ΔΟΛΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
ΌΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚ ΔΟΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!

………..

ΕΡΩΤΗΣΗ 5 :

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ; ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ Η’ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5 :
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΚΟΥΣΙΩΣ – ΣΚΟΠΙΜΩΣ Η’ ΑΚΟΥΣΙΩΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ Π.Χ. ΤΩΝ ΙΒΟΕ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΡΗΤΩΣ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ,
ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΗ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ,
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΗ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ (ΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΤΛ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΤΛ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΣΧΟΛΙΟ Η ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η/ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΡΙΤΟΥΣ ΜΕ ΑΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ Η/ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΣΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ :

ΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΥΤΗΝ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΠΟΣΒΕΣΤΕΙ, ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΕΚΧΩΡΗΘΕΙΣΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ..

…………………….
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ/ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΑΛΛΗ!!!!

……………………………………..

  One Response to “ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ( ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΤΟΛΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ/ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ/ ΔΗΜΟΣ/ Δ.Ε.Η./ Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Δ.Ε.Υ.Α )”

...