Σεπ 062016
 

Screenshot

Αθανασία Γεωργοσοπούλου Στην κατοικία τους , ή αλλού , πάντως έρχεται εκείνη η ώρα , η ωραία

Άρθρο 215 Π.Κ.
ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
Εξέταση υπουργών , αρχιερέων και όσων δεν μπορούν να εμφανιστούν. . Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής , οι υπουργοί και οι αρχιερείς εξετάζονται στην κατοικία τους , και η ένορκη κατάθεσή τους διαβάζεται στο ακροατήριο. Αν όμως πρόκειται για κακούργημα , είναι δυνατό να κληθούν να εμφανιστούν στο ακροατήριο , οπότε εξετάζονται πρώτοι , κατόπιν μπορούν να αποχωρήσουν , εκτός αν το δικαστήριο διατάξει διαφορετικά. Τα παραπάνω πρόσωπα μπορούν να παραιτηθούν από αυτά τα πλεονεκτήματα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ..
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!

………………………………………

Αλφειός: ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΜΠΙΡ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ … ΗΛΙΑΙΑ ;;; ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!! ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ !!! Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ !!!

Η Ηλιαία ήταν το κυριότερο δικαστήριο του αρχαίου αθηναϊκού κράτους. Επρόκειτο για δικαστήριο ενόρκων, μέλη του οποίου μπορούσαν να γίνουν όλοι οι γνήσιοι Αθηναίοι πολίτες άνω των 30 ετών, έπειτα από κλήρωση. Η βάση της νέας δημοκρατίας ήταν ο έλεγχος κάθε πολίτη από το σύνολο των πολιτών, όπως και του συνόλου, από τον ίδιο πολίτη. Το να μετέχει κάποιος στην Ηλιαία δεν προϋπέθετε κάποια ιδιαίτερη μόρφωση, όμως η τριβή με το νομοθετικό έργο είχε ως αποτέλεσμα μιαν αρκετά καλή γνώση των νόμων.

Η Ηλιαία αποτελούνταν από 6.000 δικαστές (“Ηλιασταί”), οι οποίοι προέρχονταν από τις 10 Φυλές της Αθήνας (κάθε Φυλή συμμετείχε με 600 μέλη). 1000 ήταν αναπληρωματικοί. Το δικαστήριο δίκαζε σε τμήματα των 201, 301 κλπ. δικαστών. Η Ηλιαία συνεδρίαζε όλες τις εργάσιμες ημέρες εκτός από τις τρεις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα και τις ημέρες λειτουργίας της Εκκλησίας του Δήμου. Σχεδόν ποτέ όμως δεν εργάσθηκαν και τα δέκα τμήματα της Ηλιαίας ταυτοχρόνως. Η απόδοση δικαιοσύνης από τον δήμο ενόχλησε πάρα πολύ τους ολιγαρχικούς, οι οποίοι δυσφήμισαν με κάθε τρόπο το γεγονός αυτό, υπογραμμίζοντας -όχι σωστά- ότι τη δικαιοσύνη στην Αθήνα την απένεμαν οι θήτες.

Ο ηγεμών του δικαστηρίου συγκέντρωνε τα παράπονα και τις υποθέσεις προς εκδίκαση και όριζε μέσω κλήρωσης από ποιο τμήμα και σε ποιο μέρος θα εκδικαζόταν η υπόθεση. Καθώς δεν υπήρχαν δικηγόροι, οι κατηγορούμενοι αναλάμβαναν οι ίδιοι την υπεράσπισή τους με τη βοήθεια ενός μόνο φίλου ή συγγενούς. Πολλές φορές, ανέθεταν τη συγγραφή ενός λόγου για την αγόρευσή τους σε έναν επαγγελματία λογογράφο (π.χ. Ισοκράτης, Λυσίας κ.ά.). Ο χρόνος των αγορεύσεων περιοριζόταν από ένα υδραυλικό χρονόμετρο, την κλεψύδρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική.* Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο κατηγορούμενος κρινόταν αθώος, καθώς θεωρούνταν ότι είχε “την ψήφο της Αθηνάς”.

Οι δικαστές λάμβαναν ως αποζημίωση 2-3 οβολούς κατά δικάσιμη ημέρα.

………………………………………….

* ΕΔΩ Ο Αλφειός ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΦΑΝΕΡΗ !!! 

“Είμαι ο και λέγομαι και τον/την καταδικάζω για …

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ,

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ,

ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ,

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ,

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ,

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ,

… και εν τέλει για την ΥΒΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥ. “

ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ … 

………………………………….

 

 

...