ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ “ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ” ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» ΤΟ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ -ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

13521859_492741307598705_6775761180841901898_n

Vasilis Theodoropoulos ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΒΙΒΛΟΣ» ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ NA ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ Η΄ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ( ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ) ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΠΩΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ , ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ Η ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ , ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ , ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ , ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ , ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ» ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΕΑΥΤΟΝ» ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ … ΕΔΩ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 1.100 ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ» Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1842 ΛΕΓΕΤΑΙ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».!!! ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ.!!!! ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ: «Αναδείχθηκαν πατέρες της Εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: -Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος…».

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» ΤΟ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ -ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Δεν πρέπει να παραδώσετε στους αρχαίους (Έλληνες) συγγραφείς το τιμόνι του νου σας, για να σας πάνε όπου αυτοί θέλουν… Οδηγός μας στην εδώ κάτω ζωὴ είναι η Αγία Γραφή, που η γλώσσα της έχει πολύ μυστήριο…».
(«Παραινέσεις προς τους νέους όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», παρ. 1-4)

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙ-ΑΝΖΗΝΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ: «Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου».
(«Επιτάφιος εις τον πατέρα, παρόντος Βασιλείου», παρ. ι’)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «΄Οσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της Ελληνικής απέχει παιδείας, τόσον λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα…Ούτος ο βάρβαρος, την οικουμένην ολόκληρον κατέλαβε…και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου καθ’ εκάστην λαμπρότερα γίνονται»
(«Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν», Ομιλία Α’, 59.31).

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΕΣ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΕΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ……….

Αφήστε μια απάντηση