ΙΑΝΟΣ Ο ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΟΣ !

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ianos

11136661_10203774037463508_1927272386717851768_n1Panagiotis Kourevessis

1ον. Ο Ιανός , θεός των Ρωμαίων , είχε διπλή όψη .Κοιτούσε και δυτικά και ανατολικά , καλύπτοντας έτσι την Ρωμαική Αυτοκρατορία !Βλέποντας την εικόνα εντελώς συμπτωματικά , μου θύμισε ότι είναι άδικο να ρίχνω τα<πάρθεια> βέλη μου , σε μία κατεύθυνση .Η άλλη πλευρά , ο λαός , είχε μείνει ανενόχλητος , να λέει και πράττει . Ένας νεαρός εκτιμώ σε ηλικία έγινε η αφορμή να χρησιμοποιήσω και την άλλη όψη μου.

2ον. Αρκετό καιρό τώρα κοιτούσα προς την μία κατεύθυνση έχοντας την εντύπωση ,ότι εκεί ήταν μόνο το πρόβλημα .Οι πολιτικοί μας , όλου του φάσματος , εντός του Κοινοβουλίου, <ταμπουρώθηκαν> πίσω από τις κουίντες του θεάτρου τους και σιγά-σιγά ετοιμάζονται για τις…διακοπές τους , θεωρώντας ότι , επετέλεσαν το <καθήκον απέναντι στον όρκο τους ,ψηφίζοντας το Τρίτο μνημόνιο !!!

3ον. Απορημένος παρακολουθώ τον <υποβόσκωντα> ανταγωνισμό , μεταξύ δύο νέων πολιτικών , του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Βουλής , με παράλληλη έξαρση σε κορώνες ,νεοδημοκρατικές , πασοκικές και νεοπασοκικές ποταμίσιες , κουμουνιστικές και χρυσαυγίτικες και νόημα δεν βγάζω !!

4ον. Όταν , εγώ , ο πολύπειρος , στα 70 μου χρόνια , <χάσκω> ως χάνος , μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στον πολιτικό χώρο , που όπως και να το κάνουμε , έχουν ορισθεί , μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες , να διαχειρίζονται τις τύχες και το μέλλον αυτού του τόπου, φανταστείτε τι παθαίνουν οι άπειροι και κυρίως η νεολαία αυτού του τόπου , η οποία αγκαλιάζει από το Νεογέννητο , περνά από τους παιδικούς σταθμούς , τα Νηπιαγωγεία , το Δημοτικό , το Γυμνάσιο ,την Επαγγελματική κατεύθυνση το , Λύκειο , την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές , το Πανεπιστήμιο, το Πτυχίο , τις παράπλευρες σπουδές , ξένες γλώσσες ή και τον ξενιτεμό για Σπουδές

5ον. Από την ώρα που γεννιούνται τα Ελληνόπουλα , είναι τα αθώα θύματα , μιας πολύπλευρης κρίσης , η οποία έχει τις απαρχές της από το 1974 και εντεύθεν με υπεύθυνους όχι μόνο τους πολιτικούς (δεν ακούν τίποτε άλλο από τα σκάνδαλα τους.) , τους γονείς , οι οποίοι αν δεν έχουν χωρίσει (φοβερή η πυκνότητα διαζυγίων τα τελευταία 15 χρόνια) , συμβιώνουν τυπικά , εκτός ελαχίστων περιπτώσεων !

6ον. Από την βασική εκπαίδευση (το Παιδεία ξεχάστε το) συμβαίνει να είναι θύματα εσκεμμένης παραπληροφόρησης, μέχρι το Λύκειο , το σύνολο της παρεχομένης εκπαίδευσης , αποπροσανατολίζει από την πραγματική γνώση ,αιτία σαφώς η σχολική ύλη η οποία επιλέγεται από 20μελή επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας , Εβραϊκής καταγωγής !

7ον Ο Αθλητισμός , ο δεύτερος Πυλώνας , της εκπληκτικής εφεύρεσης του Τρίποδα ,το πρώτο είναι η Παιδεία , ο οποίος σκοπό έχει την εκτόνωση της βιαιότητας των νέων , την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής διάθεσης και συμφιλίωσης , έχοντας ως πρότυπα , τους επαγγελματίες του είδους ,(αμοιβές, εφήμερη δόξα) ξεστρατίζει την Νεολαία , στις ατραπούς των αναβολικών , προοίμιο των ναρκωτικών .

8ον. Άρτον και θεάματα ,για τον λαό και ειδικά στους νέους οι οποίοι < οπαδοποιούνται> , εισπράττοντας ως κοινωνία την άνευ λόγου , αναρχία και τους βανδαλισμούς ,με ταυτόχρονη απομάκρυνση από τις Τέχνες ο τρίτος Πυλώνας μιας ευνομούμενης Πολιτείας (εννοώντας τις δεξιότητες του κάθε νέου) , τον μοναδικό έντιμο τρόπο να κερδίσουν την ζωή τους , δια της άσκησης της σε μια δύσκολη και άκρως ανταγωνιστικής κοινωνίας

.9ον.Αν τα πολιτικά συστήματα με επίκεντρο τις διάφορες μορφές Δημοκρατίας, αποτελούν το κακό παράδειγμα , έρχεται η για την Ελλάδα και τους νέους της , η Σαουλοιουδαική Πίστη (χριστιανισμός), όπως καθιερώθηκε και εφαρμόστηκε 1.700 χρόνια περίπου να δημιουργεί ομόπολα μαγνητικά πεδία , με απωθητικές τάσεις στην α-θρησκεία , στην περιφρόνηση των κανόνων αρετής!

.10ον Συνέβη στην εποχή μας , στις μέρες , όλες οι αξίες οι οποίες αποτελούν την Αρετή με τον δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο ,της πορείας προς την ολοκλήρωση και εν τέλει την θέωση , του Ανθρώπου-Έλληνα , συμπληρώνοντας την κορυφή του τρίποδα , Παιδεία, Αθλητισμός ,Τέχνη , <δένοντας> ως κορυφαίος αστέρας της δημιουργίας και της αναζήτησης νέων δρόμων στις διαδρομές μιας ατέλειωτης σκυταλοδρομίας .

11ον. Έτυχε στις μέρες τις οποίες ζούμε και εξ αιτίας των εσκεμμένων επιλογών των πολιτικών ηγεσιών , , οι νεοέλληνες , να έχουν απολέσει , τον γνώμονα με ευθύνη των μεγαλυτέρων ηλικιών , μη δίνοντας πλέον τα ερεθίσματα στους νέους !

12ον. Ποιόν να πιστέψουν και γιατί?Αμφισβητούν δια του μηδενισμού κάθε προσπάθειας ανάτασης , μέχρι σε σημείου να αναφωνούν …χάος..δεν χάνω τον καιρό μου (τον άθλιο καιρό τους Κι όταν προσπαθώ μέσα από το φτωχό σε διεισδύσει φ/β , να τους αναγγείλω , δεν χάθηκαν ,.όλα , υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης και αυτή έχει όνομα Αρτέμης Σώρρας , αμφισβητούν , μεγάλοι και μικροί κυρίως αυτοί γιατί κανείς δεν τους εξήγησε …γιατί δεν το είπε η τηλεόραση !!!

13ον. Αποδεδειγμένα υπάρχουν 600 δις στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας .Αποδεδειγμένα υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια στο Παγκόσμιο Καταπίστευμα με δικαίωμα εκταμίευσης .Υπάρχει όλη η καλή θέληση , να αναβιώσει η Των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ >,αρκεί να συντονιστούμε , να οργανωθούμε .

14ον. Ίσως να μην ήταν απαραίτητη καμία οργάνωση , αν οι πολιτικοί μας άφηναν το <θέατρο> και να αξιοποιούσαν τα κεφάλαια αυτά .Δεν μιλάμε για κεφάλαια κατανάλωσης . Μιλάμε για την πλήρη αξιοποίηση της Ιεράς Πατρίδας .Έχουμε όλοι την υποχρέση του ΕΥ-ΛΟΓΟΥ και της διάδοσής του ,
Αποτελεί ιερά υποχρέωση όλων , με έργα και όχι με λόγια , να ξεκινήσουμε τον Μέγα Ενιαυτόν !

Ο ΙΑΝΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !

Νέοι και Νέες , δεν είστε μόνοι , είμαστε και μεις εδώ ..

.Ρωτείστε …Μάθετε …Διαδώστε !!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!

Αφήστε μια απάντηση